enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

AK Partili Bal ve Parlak’tan Memur-Sen’e ziyaret

AK Partili Bal ve Parlak’tan Memur-Sen’e ziyaret
REKLAM ALANI

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ve MKYK Üyesi Alaattin Parlak, Diyarbakır’daki Sivil toplum örgütleri ziyareti kapsamında Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti. Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Nurhak Ensarioğlu ve Şube Başkanları tarafından karşılanan Bal ve Parlak, mini bir istişare toplantısı düzenledi.

Memur-Sen İl Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye değil, Dünya lideri olduğunun altını çizerken, MKYK üyesi Parlak da, AK Parti’nin Ülkede ekonomik, kültürel, sosyal, adli, eğitim, sağlık ve dış politika açısından bakıldığında çok ciddi şekilde ilerleme kaydettiğini söyledi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ise, Son dönemlerde enerji ve gıdada yaşanan zamların Türkiye’den kaynaklı durumlar olmadığının altını çizdi.

PARLAK: “TOPLUMDA GELİŞEN SORUNLARI İLK AĞIZDAN DİNLEYECEĞİZ”

AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, Diyarbakır’daki sivil toplum kuruluşlarına bir ziyaret programı gerçekleştirdiklerine işaret ederek, “İnşallah memur-Sen’den sonra birkaç sivil toplum kuruluşuna gideceğiz. Buradaki temel amacımız şu; gerçekten toplumda gelişen olaylar, sıkıntılar, problemler ya da arkadaşlarımızın bizi önereceği önerileri dinlemek istiyoruz. Şimdi AK Parti’nin bu ülkede yaptığı projeler biliniyor. Hepimiz bu ülkede neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Eski Türkiye’den yeni Türkiye’ye geçiş sürecinde ülkenin hangi zorlu aşamalardan geçtiğini hepimiz müşahede ettik” dedi.

“TÜRKİYE’DE HER ANLAMDA BÜYÜK İLERLEMELER KAYDETTİK”

Ekonomik, kültürel, sosyal, adli, eğitim, sağlık ve dış politika açısından bakıldığında çok ciddi şekilde ilerleme kaydettiğinin görüldüğüne değinen Parlak, “İnşallah buradaki bu Sivil toplum kuruluşlarıyla istişarelerimizde bizlerinde alacağımız notları yukarıya iletme noktasında hem de kendimizi chek etme konusunda görüş alışverişinde bulunuyoruz. Ben de bugün burada olduğum için mutluyum. Allah razı olsun. Zaman zaman bazı arkadaşlarımızla dışarıda yüz yüze görüşebiliyoruz ama böyle toplu olarak görüşmemizin çok faydalı olacağını düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de hem bizlerin üzerine düşen hem de sizlerin üzerine düşen görevler neyse ona göre mücadelemize devam edeceğiz. Bende davetimizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“SIK SIK STK’LARI ZİYARET EDECEĞİZ”

MKYK üyesi Parlak, Bu süreçten sonra sık sık STK’ları ziyaret edeceklerin vurgulayarak, “Sık sık gelip gitmek lazım. Bunlar önemli. İnşallah bu süreçte bizlerde programlarımız elverdikçe yapmaya çalışıyoruz. İnanın kendi açınızdan çok haklısınız. Aslında bu ilişkileri artırmak gerekiyor. Ama inanın çok ciddi zaman problemimiz var. Çok farklı yerlere gitmemiz gerekiyor. Mesaimizin bir çoğunu dışarıda geçiyor. İnsanlarla ilişki içerisinde geçirmeye çalışıyoruz. Ama fırsat buldukça da sizlerin kıymetli fikirlerinizi almak da bizler için son derece önemli. İnşallah bundan sonraki süreçte de hep birlikte devam ederiz” şeklinde konuştu.  

BAL: “ZAMLAR, TÜRKİYE’DEN KAYNAKLI DURUMLAR DEĞİLDİR”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, MKYK üyemiz Alaattin Parlak ile istişarelerde bulunarak, böyle bir program düzenlediklerini ifade ederek, “AK Partinin 20 yıl boyunca ülkede yaptıkları herkesin malumudur. AK Parti döneminde çok güzel hizmetler yapıldı. AK Parti’den önce 36 milyar dolarlık ihracat vardı. 2021 yılında yapılan ihracat miktarı da 225 milyar dolar. Bu aslında bir ülkenin gelişimiyle ilgili en büyük belgelerden biridir. Son dönemlerde enerji ve gıdadaki zamlar Türkiye’den kaynaklı durumlar değildir. Bütün dünyadaki enerji fiyatları arttı. Ve ayrıca yaşanan kuraklıkta Türkiye’deki HES’lerin üretimi yüzde 25-30 oranında düşürdü. Aynı şekilde doğalgazda 5-10 kat arttı. Gıda’da aynı şekilde. Gıda fiyatı 190 dolardan, 400 dolara yükseldi. Böyle olunca da bu da mecburi bir şekilde topluma yansıyacak. Şimdi, ABD’de 40 yılın en büyük enflasyonu yaşanıyor. Yüzde 7.5 oranında bir enflasyon var. İşte Avrupa baktığımız zaman bazı ülkelerde yüzde 8, 9’larda bulunuyor. Bizdeki durum biraz daha farklı oldu. Aldığımız ürünlerin çoğunu ithal ediyoruz. Yani doğalgaz, petrolü ithal ediyoruz. Daha önce gemilerle getirilen bir mal 15 dolardan 60 dolara yükseldi. Bundan biz de nasibimizi aldık.

“MEMURUMUZU, ÇİFTÇİMİZİ VE ÇALIŞANLARIMIZI ZAMLARA EZDİRMİYORUZ”

Burada da biz memura, çiftçiye, herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Asgari ücret yüzde 50 arttı, memurlara yüzde 30 civarında zam yapıldı. 6. Ayda memurlarımıza yeniden enflasyon farkı verilecek ama sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bu konuda kimse mağdur olmayacak. Şuanda baktığınızda alım gücü ile bir sıkıntı var ama tahmin ediyorum ki bu da çok uzun sürmeyecektir. 6 aya kadar bir düzlüğe çıkacaktır. Şimdi bir düşünün Milli Savunmadaki askeri ihracat 10 milyar dolara çıkmış. Daha önce 1 milyar dahi yoktur. Makine sanayide de aynı durumdayız. Sürekli yatırım yapılıyor.

“LOJİSTİK MERKEZ EN ÖNEMLİ YATIRIMLARDAN BİRİDİR”

Diyarbakır’ı örnek alırsak Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde ve ek organize sanayi bölgesinde yer yok. 2. Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Aynı şekilde Tekstil Kent tamamlandığında 10 bin insanımız çalışacak. Şuan da hali hazırda 2 bin 500 kişi çalışıyor. Lojistik merkezi gelişiyor. Lojistik merkezi en önemli sektörlerden biridir. Enr büyük yatırımlardan biridir. Lojistik merkezinin yeri belli oldu. 700 bin metrekare üzerinde kuruluyor. Aynı zamanda biz tarım bölgesi olduğumuz için sulama ile ilgili projelerimiz var.

HEDEFİMİZ DİYARBAKIR’A 5 MİLYON TURİST

Diyarbakır’daki Sur’ların yeniden dirilişi Diyarbakır için en önemli durumlardan biridir. Diyarbakır’daki Sur’ların onarımlarının tamamlanmasıyla birlikte turizmde hedef 5 milyon turist olacaktır. 5 milyon turistin burada bırakacağı katma değer bana göre her şeyden daha değerlidir. Son 3-4 yıldır Diyarbakır huzur kente dönüştü. Bu bizim için çok önemlidir. Diyarbakır’ın alt yapısı bu kadar turisti ağırlamaya müsaittir. Bunları birlikte başaracağız. Birlikte ve bir bütün olursak bunları başaracağız. Yani 2023’teki hedefimize hepimiz birlikte ulaşacağız.

ENSARİOĞLU: “REİSİMİZİN YANINDAYIZ”

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Bu bölgede en büyük sıkıntıyı Diyarbakır’ın çektiğini belirterek, “Köy yakmalara, yol kesmelere şehir içindeki kepenk kapatmalara, birçok olaylardan dolayı biz mağdur olduk. Ama son yıllarda bu mağduriyetin hemen hemen birçoğu bitti. Bugün baktığımızda AK Parti’ye karşı bir direnç var. Niye bu direnç var. AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın gitmesini isteyenlere baktığınızda geçmişte bu ülkeye Diyarbakır’a ve bu bölgeye sıkıntı yaşatan insanlardan oluşuyor. Köy yakanlarla, yol kesenlerle bir olanlar bu İl’in daha da geriye gitmesinde en büyük rolü olanlar bugün yine sahadalar. Yine başroldeler, yine mağduriyet yaratmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Kim bunlar? Köyler yakılsın, yol kesilsin, halk mağdur edilsin. Halk bir şekilde devlete karşı kin ve nefret beslesin olgusuyla bugün yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu ülke için gövdesini siper ettiği bir liderdir” diye konuştu.

“ERDOĞAN DÜNYA LİDERİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sadece Türkiye’nin değil, Dünya lideri olduğunun altını çizerek, “Bugün bir dünya liderinin arkasında durmak onunla beraber yol yürümek bence bir inançlı olarak, dava adamı olarak onur duyuyorum. Gerçekten bu ülkede en çok sıkıntılara uğrayanlar olarak, huzur ortamını da gördüğümüz için bundan sonraki süreçte de gerek milletimiz, gerek devletimiz daha güzel yatırımlara vesile olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ensarioğlu, ziyaretlerinden dolayı AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ve MKYK üyesi Alaattin Parlak’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Memur-Sen Şube Başkanlarının sorun ve talepleri dinlenildi.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme