enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3436
EURO
34,8296
ALTIN
2.387,45
BIST
10.227,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
21°C
DİYARBAKIR HABERİ
Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi çalışanları, Eşbaşkanlar tarafından kısa bir süre önce başlatılan temizlik kampanyası çerçevesinde, merkez çevresinde temizlik yaptı. 8 yıldır yapılmayan temizliği yapan çalışanlara vatandaşlar da eşlik etti. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Kültürel ve sanatsal aktivitelere ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi...
03.05.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Kadın Voleybol ve Futbol Takımları başarılarına yenilerini ekledi. DİYARBAKIR GAZETE- Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Voleybol Takımı, 2. Lig hedefi ile çıktığı iki maçı da kazandı. Gaziantep Yurdum Kapalı Spor Salonu’nda oynanan müsabakalarda DBB Kadın Voleybol Takımı; Şanlıurfa...
03.05.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 30 günlük çalışma takviminde toplam 3 milyon 755 bin metrekarelik yeşil alanda çim biçme işlemi gerçekleştirdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, yeşil örtü olarak bilinen çimlerin sağlıklı şekilde gelişmesini, park ve refüjlerin daha estetik görünmesini sağlamak için 30 günlük çalışma periyodunda 3...
03.05.2024
Dicle elektrik, Mardin ve bazı ilçelerindeki kaçak elektrik kullanımını sitem ederek açıkladı. Açıklamada, “Mardin’ de Tüketilen Kaçak Elektrik 4.8 Milyon Kişiye Yeter” denildi. DİYARBAKIR GAZETE– Dicle Elektrik tarafından Mardin’de yapılan yatırım, şebeke iyileştirme bakım ve onarım çalışmalarına rağmen kayıt dışı kullanım nedeniyle özellikle Derik ve Kızıltepe ilçelerinde şebekenin çökebileceği ve...
03.05.2024

“Anketlere güvenmiyoruz!”

“Anketlere güvenmiyoruz!”
REKLAM ALANI

24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçime iki hafta gibi bir süre kalırken, son zamanlarda ard arda seçim anketleri açıklanıyor. Kamuoyu araştırma şirketleri yoğun bir şekilde çalışmaya devam ederken, Diyarbakır sokaklarında vatandaşların anketlere bakışını sorduk. Diyarbakırlıların önemli bir kısmı anketlere güvenmiyor. Diyarbakırlılar, anketlerin toplumun fikrini doğru yansıtmadığını ve algı yönetme amacı taşıdığını söylüyor.

24 Haziran’da gerçekleştirilecek milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 13 gün gibi kısa bir süre kaldı. Ramazan ayı olması nedeniyle hem seçim bürolarında hem de sokaklarda seçim heyecanı kendini göstermezken, kamuoyu araştırma şirketleri ise harıl harıl anket hazırlamaya devam ediyor. Her parti açıkladığı anketlerde kendi oy oranında iyimser bir tablo ortaya koyarken, biz de Diyarbakırlıların açıklanan seçim anketlerine nasıl baktığını sorduk.  Diyarbakırlılar seçim anketleri ile ilgili fikirlerini şöyle açıkladı;

“CHP ÜYESİYİM HDP’YE OY VERECEĞİM”

Nurmehmet Bayram: Ben açıklanan anketlere hiç inanmıyorum. Anketlerde HDP baraj altında gösteriliyor. Ben HDP’nin Diyarbakır’da yüzde 75 oy alacağını Türkiye genelinde ise yüzde 13 oy alarak barajı aşacağını tahmin ediyorum. Ben esasında CHP üyesiyim ama HDP’ye oy veriyorum. Henüz HDP yokken biz ailece sol görüşlüydük ve CHP’ye oy veriyorduk. HDP’den sonra oyumu sürekli HDP’ye verdim. Bu seçimde de HDP’nin barajı aşacağını düşünüyorum. Açıklanan hiçbir ankete de güvenmiyorum.

“HEPSİ YALAN KONUŞUYOR”

Sadık Çetinoğlu: Seçime yaklaşıldıkça anketler sürekli yayınlanıyor. Ben anketlere inanmıyorum. Bana göre hemen hemen hepsi yalan konuşuyor. Sürekli millettin aklını bir yere çekmeye çalışıyorlar. Anketlere baktığım zaman sürekli HDP ve Demirtaş’ın oyları çok az görünüyor. Bunun bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Bence özellikle Selahattin Demirtaş’ın oyu anketlerde açıklanan oy oranlarından yüksek çıkacaktır. Kimse açıklanan anketlere inanmasın. Seçim ikinci tura kalacak ve benimle birlikte de Kürtler Muharrem İnce’ye oy verecektir diye düşünüyorum. Vatandaşlar anketlere güvenmeden seçimde de oylara sahip çıkmalıdır.

“HÜKÜMETİN AÇIKLADIĞI ANKETLERE HİÇ GÜVENMİYORUM”

Kadri Genç: Anketlerdeki oy oranlarına güvenmiyorum. Özellikle hükümet tarafından açıklanan anketlere hiç güvenmiyorum. Muhalefet cephesinin açıkladığı anketler de doğrudur diyemem. Ama özellikle AKP’nin açıkladığı anketlerde sürekli bir tedirginlik olduğunu düşünüyorum. Bence anketler toplumun fikrini tam olarak yansıtmıyor. Mesela ben anket şirketlerine oyumu açıklasam dahi sandığın başına gidince kararım değişebilir. İnsanlar kısa süre içerisinde fikir değişikliğini kendi içinde kararlaştırabilir. Bence anketler vatandaşların algısıyla oynamaktır.

“ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”

Numan Gökaran: Kesinlikle açıklanan hiçbir ankete güvenmiyorum. Türkiye’de medya özgürlüğü yok ki yapılan anketler de özgürce açıklansın. Açıklanan anketlerde HDP’nin barajı aşmamasına yönelik bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. AKP baskı rejimini tamamen aşılamaya çalışıyor ama bu baskı son bulacak. HDP her iki ittifaka da alınmadığı için baraj sorunu sadece HDP için var. Bu yüzden her şey HDP’nin baraj altında kalmasına yönelik kurgulanıyor. Anketler de bu faktörlerden sadece biri.

 “BÖLGESEL ANKETLERİN ÖNGÖRME GÜCÜ İYİ”

Mehmet Anıştekin: Ben bölgesel boyutta yapılan anketlerin öngörme gücünü açıkçası iyi görüyorum. Bunu Türkiye genelinde yapılan anketler için söyleyemem. Yapılan anketler dürüstçe yayınlanırsa anketlerin doğruluk payı kesin var. Anket şirketlerinin vicdanlı davranmaları gerekiyor. Yaptıkları araştırmaları dürüst bir şekilde manipülasyon yapmadan yayınlamaları gerekiyor. Anketlerde de açıklanan rakamlar Erdoğan’ın onayından geçip yayınlanıyor.

“AÇIKLANAN ANKETLERİN AMACI FARKLI”

Abdurrahman Güler: Yapılan mitinglere baktığımda çok çirkin şeylere şahit oluyorum. Mitinge katılmak için insanlara para ödeniyor. Vatandaşları özellikle memurları zorla mitinglere götürüyorlar.  Ben siyasetin içindeki bu yaşanan olayları hayretle takip ediyorum. Açıklanan anketlerin de bu durumdan ve amaçtan çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Anketlerde de vatandaşların aklını çelmek istiyorlar.

“BU DÖNEMDE GÜVENMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Vedat Bilgin: Anketlere kesinlikle hiç güvenmiyorum. Özellikle bu dönemde güvenmek mümkün değil. Ben şahsım adına barajı aşması için HDP’ye oy vereceğim. Bana göre kimse anketlerin etkisi altında kalmadan gidip oyunu kullanmalıdır. Her şeye rağmen ben çok fazla bir şeyin değişeceğini düşünmüyorum. Yine de benim temennim artık değişimin yaşanmasından yana. Bu yüzden Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna Demirtaş kalamazsa Muharrem İnce’ye oy vereceğim.”

“ANKETLERE GÜVENİYORUM”

Remzi Gündoğmuş: Ben şu an yönetimden ve sistemden memnunum. Açıklanan anketleri arada takip etme şansım oluyor. Açıklanan anketlere de güveniyorum. Anketlerde her ne kadar belli bir oy dağılımı ortaya çıksa da seçimlerde neler olacağını tahmin etmek çok zor.

Mehmet Uğur ÇAKIL/Yenigün Özel

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme