Hak-İş Genel BaÅŸkanı Mahmut Arslan, “Bu topraklarda yaÅŸayan insanlar terör, kavga, çatışma istemiyor. Özgürce, barış içerisinde hep birlikte yaÅŸamak istiyor.” dedi.
Diyarbakır’da Hak-İş’in, “Yenilikçi Yöntemlerle Kadın Çalışanların EÄŸitim Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında bir otelde düzenlenen eÄŸitim toplantısına katılan Arslan, önümüzdeki süreçte etkinliklerini baÅŸka toplantı ve faaliyetlerle destekleyeceklerini söyledi.
Arslan, kadınları çalışma, aile ve toplumsal hayatta daha da güçlendirecek, öne çıkaracak, onları daha da kendilerine güvenen bir noktaya taşıyacak adımlar atmaya çalıştıklarını belirtti, çalışan kadınlara yönelik elde ettikleri imkan ve fırsatları daha da ileriye taşımaları gerektiğini vurguladı.
‘’BÜTÜN EMEKÇİLERİ, BÜTÜN KADINLARI HAK-İŞ’TE TOPLANSIN!’’
Bütün emekçileri, bütün kadın emekçileri Hak-İş’te toplanmaya davet eden Arslan, şöyle konuÅŸtu: “Diyarbakır, Van, Hakkari, Batman, Siirt, Åžanlıurfa ve Gaziantep’in İstanbul, Ankara, Edirne’den farkı var. Bu bölge zor bir bölge. Yaklaşık 40 yıldır terörle mücadelenin sürdürüldüğü bir bölge. Acılarımız, yaÅŸadığımız maÄŸduriyetler, sıkıntılar, ateÅŸin düştüğü yeri yaktığını biliyorum. Bütün bunlara raÄŸmen ayakta kalmak, çalışma hayatında yer almak ve bütün bunlara raÄŸmen kadın emekçi olarak sendikalarda yer almak, bu mücadeleyi erkelerle beraber omuz omuza yapabilmek çok önemli.”
Bölgede yaÅŸanan terör saldırlarına raÄŸmen, halkın ayrıştırmaya, baskılara, uluslararası oyunlara karşı milletiyle bütünlük ortaya koyduÄŸunun ÅŸahidi olduklarını dile getiren Arslan, “Onun için bölge halkı ve Diyarbakır’ı bir kez daha tebrik ediyorum, onlara teÅŸekkür ediyorum.” diye konuÅŸtu.
‘’İNSANLARIMIZ TERÖR KAVGA İSTEMİYOR’’
“Bu topraklarda yaÅŸayan insanlar terör kavga çatışma istemiyor. Özgürce barış içerisinde hep birlikte yaÅŸamak istiyor.” ifadesini kullanan Arslan, ÅŸunları kaydetti: “Biliyoruz ki Hakkari, Van, Şırnak, Batman ve Mardin’de bizi bekleyen binlerce, on binlerce kadın emekçi var. O zaman biz herkese ulaÅŸmak zorundayız. Bütün kadın emekçilerle emekçilere ulaşıp, daha fazla hak, imkan, daha iyi bir yaÅŸam saÄŸlamak adına onlarla beraber yürümeye mecburuz. Bu bizim sorumluluÄŸumuz.”
‘’HÜKÜMETİ DESTEKLİYORUZ’’
Enflasyonla topyekün mücadele kapsamında hükumeti desteklediklerini aktaran Arslan, her kesimin bu konuda elini taşın altına koyması gerektiÄŸini belirtti. Arslan, “Buradan, hükümete çaÄŸrımız yılbaşında asgari ücret ve kamu sözleÅŸmelerinde, emekliler de dahil makul bir noktada ücretlerin arttırılmasıdır. İşletmelere çaÄŸrımız, lütfen devletin size verdiÄŸi desteklerin, teÅŸviklerin farkında olun, bunları istihdamı bozucu bir ÅŸekilde kullanmayın. İstihdamı korumalıyız. Çalışanlar iÅŸini kaybetmemeli ve birlikte çözüm bulmalıyız.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.