enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
ALTIN
2.308,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Bakan Kasapoğlu: “Gençlerimizin gökyüzüne adlarını yazdırmalarını istiyoruz”

Bakan Kasapoğlu: “Gençlerimizin gökyüzüne adlarını yazdırmalarını istiyoruz”
REKLAM ALANI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Gençlerimizin dünya sınırlarını aşarak uzayı keşfetmelerini ve gökyüzüne adlarını yazdırmalarını istiyoruz. İstiyoruz ki uzay alanında nitelikli insan kaynağımız daha da güçlensin, Milli Uzay Programına gençlerimiz daha güçlü şekilde katılsınlar.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm bakanlıklarının himayesinde, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) destek ve katkı verdiği, “2022 Uluslararası Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği” TÜBİTAK’ın koordinasyonunda başladı.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki Zerzevan Kalesi’nde düzenlenen organizasyonun açılış törenine, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, bazı ülkelerin Ankara’daki büyükelçileri, Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker ve Ebubekir Bal, kaymakamlar, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve farklı illerden davetliler katıldı.

“ÜLKEMİZDE GÖKYÜZÜ GÖZLEMİNİN EN İYİ YAPILDIĞI 10 DESTİNASYONDAN BİRİNDEYİZ”

Törende konuşan Bakan Kasapoğlu, artık gökyüzü gözlem şenliğinin geleneksel hale geldiğini söyledi. Kasapoğlu, gökyüzü gözleminde sadece ülkede değil, dünya üzerinde akla gelen en önemli destinasyonlarından birinin Zerzevan Kalesi olduğuna işaret ederek, tarihin ve bilimin yıldızlarla buluştuğu bir mekanda olduklarını aktardı. “Ülkemizde bugün gökyüzü gözleminin en iyi yapıldığı 10 destinasyondan birindeyiz. Biliyorsunuz 2020 yılında Dünya Mirası Geçici Listesine alınan 3 bin yıllık tarihi ile Zerzevan Kalesi medeniyet ve kültür hazinemizin en nadide örneklerinden biri. Kale içinde yapılan kazılarda keşfedilen dünyanın en iyi korunan Mitras Tapınağının ise tarihte önemli astronomlara ev sahipliği yaptığı biliniyor.” ifadelerini kullanan Kasapoğlu, dünya genelinde bu tapınakların tamamının gök cisimlerine, yıldızların konumuna göre yerleştirildiğine ve her birinin ayrı ayrı anlamlar taşıdığına inanıldığını belirtti.

“İSTİYORUZ Kİ UZAY ALANINDA NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞIMIZ DAHA DA GÜÇLENSİN”

Kasapoğlu, gençlerin merak etmesini ve bilimin peşinden koşarak, kendilerini en iyi, en donanımlı şekilde yetiştirmelerini istediklerini belirterek, “Gençlerimizin bu yola revan olmaları için bu anlamdaki her türlü destek bizlerin en önemli hedefi ve misyonu. Gençlerimizin dünya sınırlarını aşarak uzayı keşfetmelerini ve gökyüzüne adlarını yazdırmalarını istiyoruz. İstiyoruz ki; uzay alanında nitelikli insan kaynağımız daha da güçlensin, Milli Uzay Programına gençlerimiz daha güçlü şekilde katılsınlar.” şeklinde konuştu.

Kasapoğlu, Zerzevan Kalesi Gökyüzü Gözlem Etkinliğini, astronomi ve uzay bilimleri alanında bilimsel farkındalığı artırmak ve kişisel gelişime katkı sağlamak için yine birlikte hayata geçirdiklerini anımsatarak, 3 gün boyunca gençlerin bir yandan gökyüzünü inceleyeceğini bir yandan da çeşitli bilim dallarında eğitimlerle, seminerlerle, yarışmalarla kendilerini geliştireceklerini kaydetti.

Etkinlikte, gökyüzüne merak duyan gençlerin, bu alanda eğitim gören üniversite öğrencilerinin ve 81 ilden katılımcıların yer aldığını belirten Kasapoğlu, “En genç katılımcı 1 yaşında, en büyük katılımcı ise 65 yaşında. Dünyanın farklı yerlerinden gelen misafirlerimiz de bugün bizlerle beraberler ve bu aynı zamanda bir beraberlik tablosu.” diye konuştu.

“BU TOPRAKLAR KARANLIK HABERLERLE DEĞİL, SPORLA, TEKNOLOJİYLE, TURİZMLE ANILACAK”

Kasapoğlu, kötülükleri beslemeye çalışanlara, gençlere umutsuzluk aşılamaya kalkanlara inat, bu coğrafyanın gönlü zengin ve pırıl pırıl gençlerini, bilimle, sanatla, eğitimle, kültürle, sporla daha güçlü yarınlara hazırlamaya devam edeceklerini ifade ederek, şöyle konuştu: “Medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu topraklar karanlık haberlerle değil, sporla, teknolojiyle, turizmle anılacaklar. Ve buranın gençleri bu coğrafyanın evlatları sahip oldukları birikimle, donanımla tüm dünyayı kendilerine hayran bırakacak.Tüm imkanlarımız bu coğrafyanın, bu milletin evlatları için, 81 vilayetimizdeki tüm gençlerimiz için. Ve inşallah her geçen yıl artan bir performansla katılımla ve güçle bu güzel etkinlik geleneksel hale geliyor. Uluslararası arenada görünürlüğü artıyor ve Diyarbakır da bu anlamda her zamanki gibi en güzide en samimi ev sahipliğiyle gökyüzü gözlemi alanında da bir merkez haline geliyor.”

Kasapoğlu, bu etkinlikte görev alan, katkı sağlayan tüm paydaşlara, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile ekibine, Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, açılış törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bakan Kasapoğlu ile protokol üyeleri stantları gezdi.

Kaynak: AA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme