enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5203
EURO
34,9669
ALTIN
2.439,54
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
33°C
Diyarbakır
33°C
Açık
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu’nda seçimleri Demokratik Hekimler Grubu listesi kazandı. 385 oyun kullanıldığı seçimlerde Demokratik Hekimler grubu yüzde 85 oy aldı. Demokratik hekimler grubu adlı listesi, Salı günü toplantı yaparak, yeni başkanı ve yönetim kurulu üyelerini belirleyecek. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Tabip Odası’nın Dün ve bugün yapılan olağan kongresi...
28.04.2024
Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. Maçın bitimiyle birlikte araçlarla Cadde ve sokaklara çıkan Amedspor taraftarları şampiyonluk kutlamalarına başladı. Özellikle yeni yerleşim alanlarında araçları ile caddelere çıkan taraftarlar, ‘Şampiyon amedspor’ sloganları atarak, turlamaya başladı. Amedspor taraftarları, gece özel uçakla İzmir’den...
28.04.2024
Amedspor, Soma deplasmanından 3 puanla döndü, şampiyonluğa ‘Merhaba’ dedi. Matematiksel olarak şampiyonluk net olmasa dahi, Amedspor’un şampiyonluğu Soma’dan aldığı 3 puanla kesinleşti. Amedspor, puanını 80’e çıkardı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor özel uçakla iddialı gittiği soma deplasmanında, ilk yarıda istediğini alamadı. İki takımında karşılıklı ataklarına rağmen gol çıkmadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0...
28.04.2024
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede, bin 475 doktor oy kullanmak için sandığa gitti. Tabip Odası’nın yeni başkanı 17.00’dan sonra belli olacak. 2 dönem Tabip Odası Başkanı Dr. Elif Turan, üye hekimlerden seçimlere yoğun ilgi olduğunu ifade etti. DİYARBAKIR GAZETE- eski Başkanı Dr. Elif Turan’ın...
28.04.2024

‘Birlikte Güzeliz’ projesi ihtiyaç sahiplerini güldürdü

‘Birlikte Güzeliz’ projesi ihtiyaç sahiplerini güldürdü
REKLAM ALANI

Diyarbakır’da Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesinde hayata geçirilen, “Birlikte Güzeliz Projesi” ile öğretmenler ve öğrenciler yardımlarıyla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Okul idaresinin onayı ile uygulanan proje ile öğretmenler, öğrenciler ve velilerin de desteğiyle toplanan para, gıda ve eşyalar önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Bu iyilik hareketi sayesinde öğrencilere dayanışma duygusu aşılanırken, yoksullar da kendilerine uzanan yardım eli sayesinde sevinç yaşıyor.

Okul müdürü Mahmut Ercil, yaptığı açıklamada, projeyi 448 öğrencinin de desteğiyle sürdürdüklerini söyledi. Eğitim öğretim yılının başından bu yana öğretmen, öğrenci ve veli dayanışması ile 9 aileye destek sunduklarını ifade eden Ercil, ihtiyaçlarını belirledikleri ailelere yardımları ulaştırdıklarını belirtti.

“BÜTÜN OKUL KENETLENDİ”

Ercil, “Öğrencilerimiz gıda malzemeleri getiriyor. Bu gıdaları koliler halinde dağıtıyoruz. Yaklaşık 6 bin liralık gıda yardımı ulaştırdık.” dedi. Son destek sundukları kişinin eşinden gördüğü şiddet üzerine Diyarbakır’a gelen 3 çocuklu bir kadın olduğunu dile getiren Ercil, temin ettikleri bir pikap dolusu yardımı aileye teslim ettiklerini aktardı.

Ercil, daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak için sınıflara bıraktıkları kumbaralar vasıtasıyla 13 bin lira topladıklarını anlatarak okulda düzenleyecekleri kermesten elde edilecek geliri de ekleyip bu paralarla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüreceklerini söyledi.

Bu proje ile öğrencilerin sahip oldukları imkanların değerini daha iyi anladığına işaret eden Ercil, şöyle konuştu: “Bazen ufak tefek eksikleri çok büyütebiliyoruz, hem bizler hem öğrenciler. Birincisi şükretmeyi öğrenmek lazım. Projeye katılan gençlerimiz gerçekten ne kadar büyük imkanlara sahip olduklarını öğrendiler. Bu projeden sonra bütün okul kenetlendi. Öğrenci, öğretmen, velilerimiz bir arada güzel bir etkileşim oldu. Proje her yıl devam edecek.”

“ŞÜKRETMEMİZ GEREKTİĞİNİ ÖĞRENDİK”

Öğrencilerden Rabia Kaya, yardım götürdükleri ailelerin durumundan çok etkilendiklerini belirterek kimi zaman duygulu anlar yaşadıklarını anlattı. “Bazı zamanlarda da çok güçlü olmamız gerektiğini, beraber bu sorunları atlatabileceğimizi gördük. Elimizdekilerin kıymetini bilmiyoruz. En son yardım ettiğimiz ailede de bunu gördük. Elimizdekinin kıymetini bilmemiz, şükretmemiz gerektiğini öğrendik.” diyen Kaya, bu yönden projenin büyük katkısını gördüklerini aktardı. Muhammed Burak Duran, proje sayesinde birçok aileye yardım ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Maddi durumu iyi olmayan ailelerden çok etkilendiklerini dile getiren Duran, şöyle devam etti: “Bizim maddi durumumuz onlara kıyasla daha iyi. Ama asıl manevi zenginliğin önemli olduğunu öğrendik. Bir kardeşlik ve dayanışma projesi olarak bu projeyi yürüttük. Ailelerin hayat hikayelerinden çok etkilendik. Bu ailelerin durumunu gördükten sonra evde yemek seçmemeye başladık. Yaşantımızdaki güzelliklerin farkına varmaya başladık. Maneviyatımızı güçlendirdik. Aynı zamanda proje sayesinde okuldaki birlik ve dayanışmamız arttı, birbirimize kenetlendik.”

Duran, bu tür projelerin başka okullarda da yaygınlaşmasını istediklerini ifade ederek böylece daha çok ihtiyaç sahibine ulaşılabileceğini sözlerine ekledi. Kaynak: AA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme