enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5430
EURO
34,8814
ALTIN
2.430,98
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
30°C
Diyarbakır
30°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesindeki Selahaddini Eyyübi Anadolu Lisesi’nce, ‘Dünyayı Değiştiren Kadınlar’ adlı eTwinning projesi hazırlandı. Proje Danışmanı Nevim Kaya gözetiminde hazırlanan projede amaç, dünyanın değişiminde rol oynayan kadınların tanınmasını sağlamak, hangi konularda değişim getirdiğini bilmek ve rol model oluşturmak olduğu belirtildi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Uçkuyular mevkiinde bulunan Selahaddini...
23.04.2024
Bahar aylarının gelmesiyle düğün sezonu da başladı. Diyarbakır’da Beyaz eşyadan mobilyaya, mutfak ürünlerinden düğün mekanlarına kadar pek çok alanda ticaret hareketlendi. Düğün salonlarında ise Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında doluluk oranları yüzde 50 civarında. 100’e yakın düğün salonunun bulunduğu Diyarbakır’da, geçtiğimiz yıla oranla salon kiralamalarında yüzde 15-20 oranında yapılan zamlar...
23.04.2024
Hafta sonu kendi sahasında beklenmedik bir mağlubiyet alarak taraftarını üzen ve şampiyonluk yolunda yara alan Amedspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Soma maçı hazırlıklarına başladı. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor, hafta sonu karşılaşacağı zorlu Soma maçı hazırlıklarına bir gün aradan sonra başladı. Şeyhmus Özer Tesislerinde toplanan futbolcular...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve TÜM BEL-SEN yöneticilerinin tebrik ziyaretlerini kabul etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Barosu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN)...
23.04.2024

Çadır kentlerde vatandaşların tüm ihtiyaçları gideriliyor

Çadır kentlerde vatandaşların tüm ihtiyaçları gideriliyor
REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kurulan çadır kentlerde depremden etkilenen vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Depremden etkilenen vatandaşların barınma ihtiyacı için AFAD koordinasyonunda Koşuyolu Parkı, Nevruz Parkı, Kent Meydanı, Park 75, Sümerpark, DESOB yanı ve Kurşunlu cami’de kurulan 728 çadırda 6 bin 560 vatandaş barınıyor.

Büyükşehir Belediyesi, 7 noktada kurulan çadır kentlerde vatandaşların, yeme, içme, giyim, hijyen malzemeleri ve diğer bir çok ihtiyacını gideriyor.

PSİKOSOSYAL DESTEK İLE KİŞİSEL BAKIM HİZMETİ

Çadır kentlerde psikososyal destek çalışmalarının yanı sıra Kadın ve Aile Daire Başkanlığında görevli eğitmenlerce vatandaşlara kişisel bakım hizmeti veriliyor. Büyükşehir Beleyesi eğitmenleri tarafından tek kullanımlık makas, tarak, eldiven, önlüklerle hijyen koşulları en üst seviyede tutularak saç kesimi yapılıyor. Çocuklara, kadınlara özenle kişisel bakım hizmeti veriliyor.

“ÇALIŞMALARDAN MEMNUNUZ”

Çadır kentte ailesiyle beraber kalan İldeniz Esenli, çadır kentte yürütülen hizmetlerden ilk günden itibaren yararlandığını söyledi.

İldeniz, şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyesi her türlü ihtiyacımızla ilgileniyor. Personeller, ihtiyaçlarımız gidermek için yardımcı oluyorlar, ilgileniyorlar. Yemeğimiz, gıda, ayakkabı, giysi ve ihtiyaçlarımızı veriyorlar. Çalışmalardan memnunuz.”

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAHADA ÇALIŞIYOR”

Depremden etkilenen vatandaşlardan Mikriye Ezgin, çalışmalardan memnun olduğunu aktardı.

Ezgin, şunları dile getirdi: “Burada gereken destekler yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi bize yardımcı oluyor. Bize çadır, soba, gıda verdiler. Büyükşehir Belediyesi sahada çalışıyor, herkese yetişmeye gayret ediyor, elinden geleni zaten yapıyor. Arkadaşlar bir eksiğiniz var mı diye soruyorlar.”

“HİZMETTE HİÇBİR SIKINTI YOK”

Depremzedelerden Murat Turan, hizmetlerin eksiksiz yapıldığını anlattı. Turan, şunları ifade etti:  “Burada yemeğimiz, ekmeğimiz, suyumuz, çorbamız geliyor. Çadırımızı verdiler, ayakkabımızdan çoraba, kazağa kadar her şeyimizi verdiler. İhtiyacımız karşılanıyor, aldığımız hizmette hiçbir sıkıntı yok, eksiğimizi geri çevirmiyorlar, yani hiçbir sıkıntımız yok. Bir vatandaş olarak söylüyorum, çok memnunum. Burada 800 kişi var, ama belediye 2 bin kişilik yemek dağıtıyor.”

“GECE GEÇ SAATLERE KADAR SICAK ÇORBA”

Çadır kentte kalan Serpil Müjdedoğdu ise , “4 aile ile birlikte burada kalıyoruz. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği hizmetlerden memnunuz. Sabah kahvaltımız, öğle, akşam yemeğimiz, gece geç saatlere kadar sıcak çorba veriliyor. Gereken ihtiyaçlarımızı Bilgievinden alıyoruz.” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BİZE ÇOK DESTEĞİ OLDU”

Çalışmalarda gönüllü olarak çalışan Sümeyye Sevim, depremzedelerin ihtiyaçlarını gidermek için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Sevim, şunları ifade etti: “Çadırları tek tek gezip ihtiyaçları belirliyoruz. Arkadaşlarla beraber ihtiyaçları liste halinde dağıttık. Gıda yardımı, bebek bezleri, mamalar kıyafetler ayarlamaya çalıştık. Bu aşamada Büyükşehir Belediyesi’nin bize çok desteği oldu.”

Kaynak: Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme