enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5217
EURO
34,9164
ALTIN
2.435,93
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
33°C
Diyarbakır
33°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu’nda seçimleri Demokratik Hekimler Grubu listesi kazandı. 385 oyun kullanıldığı seçimlerde Demokratik Hekimler grubu yüzde 85 oy aldı. Demokratik hekimler grubu adlı listesi, Salı günü toplantı yaparak, yeni başkanı ve yönetim kurulu üyelerini belirleyecek. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Tabip Odası’nın Dün ve bugün yapılan olağan kongresi...
28.04.2024
Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. Maçın bitimiyle birlikte araçlarla Cadde ve sokaklara çıkan Amedspor taraftarları şampiyonluk kutlamalarına başladı. Özellikle yeni yerleşim alanlarında araçları ile caddelere çıkan taraftarlar, ‘Şampiyon amedspor’ sloganları atarak, turlamaya başladı. Amedspor taraftarları, gece özel uçakla İzmir’den...
28.04.2024
Amedspor, Soma deplasmanından 3 puanla döndü, şampiyonluğa ‘Merhaba’ dedi. Matematiksel olarak şampiyonluk net olmasa dahi, Amedspor’un şampiyonluğu Soma’dan aldığı 3 puanla kesinleşti. Amedspor, puanını 80’e çıkardı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor özel uçakla iddialı gittiği soma deplasmanında, ilk yarıda istediğini alamadı. İki takımında karşılıklı ataklarına rağmen gol çıkmadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0...
28.04.2024
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede, bin 475 doktor oy kullanmak için sandığa gitti. Tabip Odası’nın yeni başkanı 17.00’dan sonra belli olacak. 2 dönem Tabip Odası Başkanı Dr. Elif Turan, üye hekimlerden seçimlere yoğun ilgi olduğunu ifade etti. DİYARBAKIR GAZETE- eski Başkanı Dr. Elif Turan’ın...
28.04.2024

“ÇEDES”le buluşan çocuklar değerlerine sahip çıkıyor

“ÇEDES”le buluşan çocuklar değerlerine sahip çıkıyor
REKLAM ALANI

“Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” projesi kapsamında Diyarbakır’da düzenlenen programda sahne alan öğrenciler, ilahi ve ezgiler seslendirirken Filistinli kardeşlerini unutmayarak Gazzeli çocukları selamladı.

DİYARBAKIR GAZETE- Diyanet İşleri Başkanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” projesi kapsamında Diyarbakır’da program düzenlendi.

ÇEDES kapsamında akaid ve adap programlarının yanı sıra düzenlenen siyer yarışmasında dereceye giren öğrenciler için Diyarbakır Yenişehir Gençlik Merkezinde ödül programı gerçekleştirildi.

Düzenlenen programda selamlama konuşmalarının ardından kız öğrencilerden oluşan ilahi korosu tarafından tasavvuf içerikli ilahiler seslendirildi. Programda sahne alan bazı çocuklar, Filistinli akranlarına olan desteklerini ifade ederek Gazzeli çocuklara selam gönderdi.

Kudüs Fatihi Selahaddin-i Eyyubinin hayatının anlatıldığı programın içeriği ve ÇEDES’le konuşan Yenişehir Gençlik Merkezi Manevi Danışmanı Mehmet Ali Aysu, proje kapsamında yürütülen faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

“ÇOCUKLARIMIZ HEM SPORTİF AKTİVİTELERDE BULUNUYOR HEM DE MANEVİ DEĞERLERİNİ GELİŞTİRİYOR”

Aysu, “Diyanet İşleri Başkanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ortak hareket ettiği bir protokolle ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ projesi gerçekleştiriliyor. Bu projede çocuklar özellikle sokak veya kötü ortamlara bulaşmaması için evlatlarımızı gençlik merkezine getiriyor hem sportif aktivitelerde bulunuyor hem de manevi değerlerin gelişmesi için projeler uyguluyoruz. 3 yıldır bu projeyi uyguluyoruz ve elhamdülillah semerelerini almaya başlamışız.” dedi.

Çocukların; manevi anlamda sevgi, saygı, anne-babaya itaat ve çevreye duyarlılık noktasında birçok seminer ve bilgilendirmelerden geçtiklerini belirten Aysu, proje kapsamında manevi konularda ziyaretlerde bulunduklarını, bununla ilgili programlar düzenlediklerini söyledi.

Düzenlenen Siyer yarışmasıyla ilgili bilgi aktaran Aysu, “Bu yaz tatilinde çocuklarımızla Diyanetin hazırladığı ‘Dinimi öğreniyorum’ adlı kitabın ilk yarısı olan fıkıh ve akide noktasında bir yarışma sınavını yaptık. Yarışma sınavında dereceye giren çocuklarımıza ödüller verdik. Dün itibari ile de kitabın 2’nci bölümü olan siyer ve manevi eğitim noktasında sınav yaptık. Elhamdülillah çocuklarımızın yüzde 90’ı sınavda başarılı oldu. Hem Peygamber Efendimizin hayatını hem de sevgi ve saygıyı öğrendiler.” ifadelerini kullandı.

Program, siyer yarışmasına katılan ve dereceye giren öğrencilere hediye takdimi ile sona erdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme