enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4635
EURO
34,7814
ALTIN
2.440,49
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

Çermik’te tarihi mekanların çöpleri temizleniyor

Çermik’te tarihi mekanların çöpleri temizleniyor
REKLAM ALANI

Termal ve doğa turizminde önemli bir yere sahip olan Diyarbakır`ın Çermik ilçesinde, Çevre Dostu Turizm Elçileri Projesi kapsamında tarihi yerlerde temizlik çalışması gerçekleştiriliyor.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Dicle, İpekyolu ve Karacadağ Kalkınma Ajanslarının iş birliğinde, tarihi, kültürü, gastronomisi ve doğası UNESCO tarafından da tescillenen Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak`ın zengin kültürel mirasını turizme kazandırmak ve bölgesel kalkınmayı sağlamak amacıyla başlatılan GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma Projesi kapsamında, bölgenin turizm değerleri “Mezopotamya” markasıyla global bir kimlik kazanıyor.

Yüzlerce yıldır şifa dağıtan kaplıcaları, kaya tırmanışı ve rafting tutkunlarının yeni rotası Sinek Çayı ve kanyonu, efsanelere konu olan ve peribacalarını andıran Gelincik Dağı, Yabanardı Mahallesi`ndeki gizli hazine İkiz Şelaleler ve doğa yürüyüş parkuru gibi çok sayıda tarihi, kültürel ve doğal güzelliği bünyesinde barındıran Çermik ilçesi de bu rotada yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı.

Kaymakamlık ve Belediye tarafından hayata geçirilen Çevre Dostu Turizm Elçileri Projesi ile hem çevre bilinci oluşturulması hem de turizmde örnek teşkili hedefleniyor. Proje kapsamında öğrenciler, öğretmenler, kamu çalışanları ve gönüllü vatandaşlar Kaymakam Ramazan Polat ve Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu ile turizm bölgelerindeki çöpleri temizliyor ve ilçeye gelecek misafirlere rehberlik etmek için bekliyor.

Kaymakam Polat, ilçenin sahip olduğu değerleri tanıtmanın derdinde olduklarını ve bunun için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Halkın ilçenin kalkınması için çaba gösterdiğini kaydeden Polat, Belediye ile projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

“ÇERMİK “MEZOPOTAMYA” MARKASINA CİDDİ ANLAMDA KATKI SAĞLAYACAK BİR POTANSİYELE SAHİP”

Çermik`in “Mezopotamya” markasına ciddi anlamda katkı sağlayacak bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Polat şöyle konuştu: “İlçemizde doğa, kaplıca, kültür ve inanç turizmi var. Öğrencilerimizle Sinek Çayı ve Kanyonu`nda farkındalık oluşturmak için çevredeki çöpleri toparladık. Amacımız insanlarımıza örnek olmak. Çünkü ilçe bizim ve buraya sahip çıkmamız gerekiyor.”

“TEMİZ BİR ÇEVRE SİZİ BEKLİYOR”

Projeyle ziyaretçilere temiz bir çevre bekliyor mesajı vermek istediklerini anlatan Polat, ilçede konaklama tesislerinin de mevcut olduğunu söyledi. Polat şöyle devam etti: “Çermik`te başlı başına imkanlar çok fazla. Ziyaretçiler, sabah kahvaltıyı Şeyhandede Şelalesi`nde yapacak, öğleden sonra Sinek Çayı`nda dinlenecek. Sonrasında Gelincik Dağı`na çıkacak ve güzel bir manzara seyredecek. Akşam da kaplıcalarda sıcak suyla buluşacak. Aynı zamanda yemek anlamında da kültürümüz zengin. İnsanlarımızın hem gönlü hem de midesi doyacak.”

“BURASI TURİZM BÖLGESİ”

Karamehmetoğlu da bölgeye alt yapı ve ulaşım çalışmalarının yanı sıra sosyal projelerle de katkı sunmak için çalıştıklarını anlattı. “Burası Mezopotamya, Gelincik Dağı ile kanyonu ile insanımıza, bölgemize hizmet edecek bir yer. Çevre illerden hafta sonu kalmak için geliyorlar. Burası turizm bölgesi.” diyen Karamehmetoğlu, yerel yönetimler olarak vatandaşlarla el ele verip güzel çalışmalar yaptıklarını aktardı. Karamehmetoğlu, misafirlerin güzel ve huzurlu vakit geçireceğini ve ilçeden olumlu bir şekilde ayrılacağını belirtti.

“DOĞAMIZI KORUMAK ADINA ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK YAPTIK”

Müzik öğretmeni Mekiye Sevim ise ilk görev yeri olarak Çermik`e atandığını ve ilçeyi çok sevdiğini dile getirdi. İlçenin doğasının çok güzel olduğunu anlatan Sevim, “İnsanları sıcakkanlı. Burada çok güzel vakit geçirilebilir. Doğamızı korumak adına çok güzel bir etkinlik yaptık. Çöpleri topladık ve öğrencilerimizle güzel vakit geçirdik. Herkes gönül rahatlığıyla buraya gelebilir.” ifadesini kullandı.

14 yaşındaki Meryem Durmuş, projeyle çevreye karşı bir bilinç oluşturduklarını dile getirerek ilçenin gezilecek ve görülecek birçok yerinin bulunduğunu söyledi. Ziyaretçileri çok güzel ağırlayabileceklerini belirten Durmuş, “İnsanlar çöplerini atarak çevreyi kirletiyor. Başkaları da `Onların çöpünden bana ne?` deyip çöpleri toplamıyor. Çöplerin atılmaması lazım.” diye konuştu.

9. sınıf öğrencisi Eda Balpetek de çevreyi ve doğayı korumak için sorumluluk üstlendiğini, etkinlik kapsamında turizm alanlarında çöpleri topladıklarını ifade etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme