Diyarbakır’dan Adana’ya cezaevi aracıyla 217 kilo 250 gram esrar getirdiÄŸi iddiasıyla tutuklanan infaz koruma memuru ile uyuÅŸturucunun sahibi olduÄŸu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan kiÅŸinin, 20’ÅŸer yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruÅŸması yapıldı.
Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Diyarbakır Cezaevinde görevliyken açığa alınan tutuklu infaz koruma memuru Veysi O. ile sanıkların avukatı katıldı.
Daha önceden “uyuÅŸturucu ticareti yapmak” suçundan açılmış olan davası, bu davayla birleÅŸtirilen ve uyuÅŸturucunun sahibi olduÄŸu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan Devrim A. ise duruÅŸmaya gelmedi. Sanık Veysi O, uyuÅŸturucu kuryeliÄŸi yaptığı için çok piÅŸman olduÄŸunu söyledi. Veysi O’nun avukatı da müvekkili hakkında etkin piÅŸmanlık hükümlerinin uygulanmasını ve müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini talep etti.
Devrim A’nın avukatı ise müvekkili aleyhine sadece iddia olduÄŸunu belirtti.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Veysi O’nun tutukluluÄŸunun, diÄŸer sanık Devrim A’nın ise yakalama kararının devamına karar verdi.
Heyet, sanık Devrim A. hakkındaki dosyanın ayrılması talebinin reddine de karar verip duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için ileri bir tarihe erteledi.
OLAY
İnfaz koruma memuru Veysi O, görev yaptığı Diyarbakır’dan Adana’ya 11 Mart 2018’de cezaevine ait kamyonetle 217 kilo 250 gram esrar getirirken yakalanıp “uyuÅŸturucu madde ticareti yapmak veya saÄŸlamak” suçundan tutuklanmıştı.
Kaynak: AA