enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Diyanet-Sen Şube Başkanı Evsen, güven tazeledi

Diyanet-Sen Şube Başkanı Evsen, güven tazeledi
REKLAM ALANI

Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden aday olan mevcut Başkan Ömer Evsen yeniden seçilerek, güven tazeledi. Sendika olarak her an her durumda din gönüllüsünün emrinde olduklarını, sendika ayrımı yapmadan nerede bir sorun varsa oraya koştuklarının altını çizen Evsen, “Diyanet-Sen olarak birliğimizi, kardeşliğimizi ve toplumsal ahengi güçlendirmek için çaba sarfettik sarf etmeye devam edeceğiz” dedi.

Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi’nin 7. Olağan genel Kurulu düzenlendi. İl Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen Kongreye, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı İrfan Kaşık, Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, Dicle Üniversitesi Şube Müdürü Yahya Öger, Sur Gençlik ve Spor Şube Müdürü Ferzende Lale katıldı.

Başkan Adayı Aziz Yılmaz ve mevcut Başkan Ömer Evsen’in aday olduğu kongrede, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı İrfan Kaşık ve Dicle Üniversitesi Şube Müdürü Yahya Öger’in yer aldığı Divan oluşturuldu.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Diyanet-Sen Şube Başkanı Ömer Evsen, Dernek Şubesinin kurulduğu günden beri bölgede sivil toplum kuruluşu olarak sadece özlük hakları noktasında çalışmadıklarını ifade ederek, “Her an her durumda din gönüllüsünün emrinde olmuş, sendika ayrımı yapmadan nerede bir sorun varsa oraya koşmuştur. Diyanet-Sen olarak birliğimizi, kardeşliğimizi ve toplumsal ahengi güçlendirmek için çaba sarfettik sarf etmeye devam edeceğiz. Gerek İlimiz İslami sivil toplum kuruluşları bünyesinde aldığımız görevlerle gerek Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi olarak nerede bir yanlış gördüysek Basın açıklamalarıyla, sosyal medya paylaşımlarıyla, Basın demeçleriyle ortaya koymaya özen gösterdik. Doğruya doğru, yanlışa yanlış deme erdemini gösterdik, göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“DİN ADAMLARININ KÜRT SORUNUNA BAKIŞI ÇALIŞTAYINI YAPARKEN, BİRİLERİ BİZİ TEKERLERİNE ÇOMAK SOKTUĞUMUZ ÖRGÜTLERİYLE TEHDİT EDİYORLARDI”

“Anadilde vaaz ve Hutbe verilmelidir” dediğimiz de tüm ülkenin gözü üstümüze çevrilirken biz konuyu en üst mercilere taşımayı başardıklarına değinen Evsen, şöyle dedi:

“Biz, Din Adamlarının Kürt Sorununa bakışı Çalıştayını yaparken birileri bizi tekerlerine çomak soktuğumuz için örgütleriyle tehdit ediyorlardı. Biz Diyanet-Sen yöneticileri Gerek Yüksekova olaylarında gerekse 6-8 Ekim olaylarında Arabulucu olarak görev yaparken, bölgede akan kanın durması için kelle koltukta sokakta dolaşırken, insanlar evlerinden dışarı çıkamıyorlardı. Toplumsal olaylarla ilgili açıklamalar yaparken Haktan ve hukuktan yana tavrımızdan asla taviz vermedik. Vermeyeceğiz de… Biz Başörtüsü meselesinin bir daha asla tehdit olarak kullanılmaması için, Başörtüsü meselesine Anayasal düzenleme talep ederken bugün gelinen nokta haklılığımızı ispatladı. Daha bugün hükümet Anayasal çalışma için start verdi.  Medreselerimize yasal statü talep ederken, onların birlik ve beraberlikleri için çaba harcarken; Diyanet işleri başkanlığı bünyesinde Medrese ve Kuran Kurslarının iaşe ve ibate kalemlerinin yükseltilmesini yüksek sesle her platformda dile getirdik. Camilerin ve Kuran Kurslarının yalnızca aydınlatma değil ısıtma ve soğutma giderlerinin de merkezi bütçeden ödenmesi için açıklamalar yaptık. Siyasiler nezdinde konuyu dile getirdik. Geçenlerde elektriği kesilen bazı camiler için de girişimler yaparak Elektrik akışını sağladık”

Evsen, Diyanetsen Diyarbakır Şubesi olarak; Kamuda sözleşmeli kadrolu ayrımı olmasın tüm memurlar tek kalemden maaş alsın herkesin güvencesi eşit olsun derken birileri Sözleşmeli kadrolara methiyeler düzdüklerine işaret ederek, “Gelinen noktada bizim haklılığımız ortaya çıktı. Biz Şube olarak ilk davayı açında hadi canım diyenler peşimizden davalar açıp, açtığımız yolda salına salına geldiler. Davaları durduralım dediğimizde üyelerimize Diyanetsen artık mahkemelerle ilgilenmiyor deyip bize iftira atmaya devam ettiler. Oysa Danıştay kararı hepimizi incitince hiç biri kafasını gömdüğü kumdan çıkarmadı.

“28 ŞUBAT’TA İHRAÇ EDİLEN 52 ARKADAŞIMIZIN GÖREVE İADELERİ İÇİN ÜSTÜN ÇABA SARFETTİK”

28 Şubat sürecinde gerek tutuklanan gerekse tutuksuz bir şekilde mahkûm edilerek görevden ihraç edilen 52 arkadaşımızın göreve iadeleri için üstün bir çaba sarf ettik. Bu arkadaşlar bugün görevlerinde iseler Diyanet-Sen Diyarbakır şubesinin bu konuda katkıları yadsınamaz herhalde… Buna bugün burada delege olan bir kısım arkadaşımız da şahittir. Elhamdülillah.

“İNSAN OLARAK, SENDİKACI OLARAK HERGÜN SOKAKLARDAYIZ”

İnsan olarak, Müslüman olarak, Sendikacı olarak, her gün sokaklardayız. Her türlü insanla her türlü sorunla karşı karşıyayız. Hiçbir soruna bu bizi ilgilendirmez demedik, demeyeceğiz. Kimseye üyemiz ve ya değil gözüyle bakmadık. Kapımızı çalan kim olursa olsun, bir bardak sıcak çay eşliğinde dinledik, üstün bir performansla sorunu çözme çabası gösterdik. Bundan sonra da göstereceğiz İnşallah. Biz yola “İnsanın en hayırlısı İnsana faydası olandır” düsturuyla çıktık, Peygamber makamını temsil eden İmam vakarıyla bu makamlarda olmaya devam edeceğiz. Mü’minin vazifelidir, en güzel vazife insan olmaktır. İnsan olan tüm dertleri yüreğinde hisseder. Adım atar ve çözer, çözemediğimiz konularda da Hz İbrahim’i yakmak için yakılan ateşe su taşıyan karınca misali safımız bellidir. Hamdolsun” ifadelerini kullandı.

“BÖLGEDEKİ OLAYLARA HIZLI BİR ŞEKİLDE REAKSİYON GÖSTERMEYE ÖNEM VERİYORUZ”

Evsen, Diyanet-Sen Diyarbakır şubesi olarak, Bölgedeki sosyal olaylara hızlı bir şekilde reaksiyon göstermeye önem verdiklerinin altını çizerek, “Sen yoksan bir eksiğiz düsturuyla hareket ederken, her türlü ifsad çabasının karşısında durmayı şiar edindik. Gerek LGBT illetine tepki gösterirken, gerek bölgedeki lokal olayları tahlil ederken korunması gereken aile yapısını önceliyoruz. Aile yoksa hiçbir şey yoktur diyoruz. Referansımızı da Kuran’dan, Sünneti seniyeden ve İslam tarihinden alıyoruz. Hamdolsun. Rahat olun tavrımız asla değişmedi, değişmeyecek. İstişareye önem veriyoruz, attığımız ve atacağımız her adım için istişare kanallarını açık tutuyoruz. Birçok kesimden görüş alıyoruz. Pandemi süreci zorluklar süreci oldu bazı şeyler aksasa da biz asla yolumuzdan şaşmadık hamdolsun. Sizin görüşleriniz ancak bizim görüşümüz olabilir. Koltuğunda, Makamında esas sahibi siz kıymetli üyelerimizsiniz” diye konuştu.

Açılış konuşmaların ardından gidilen seçimlerde Mevcut Başkan Evsen, yeniden seçilerek, güven tazeledi.

Sait BAYRAM’ın Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme