Koronavirüse karşı tedbirler doÄŸrultusunda vatandaÅŸların alınmadığı Diyarbakır Adliyesi’nde tutuklu yargılamalarının SEGBİS’le yapılacağı, diÄŸer tüm iÅŸlemlerin ise 31 Mart’a kadar ertelendiÄŸi belirtildi.
Diyarbakır Barosu, dünyayı saran koronavirüs nedeniyle dezenfekte çalışmalarının sürdüğü adliye binasında önlemlerin alınması amacıyla Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı ve Adalet Komisyonu BaÅŸkanı ile görüşme gerçekleÅŸtirdi. Yapılan görüşmeler doÄŸrultusunda, ikinci bir duyuruya kadar Diyarbakır Adliyesi’nde tutuklu duruÅŸmaları, Ses ve Görüntülü BiliÅŸim Sistemi (SEGBİS) üzerinden görülecek. YurttaÅŸların alınmadığı adliyede tutuklu dosyaları dışındaki tüm iÅŸlemlerin 31 Mart’a kadar ertelendiÄŸi kaydedildi.
AVUKATLAR MAZARET SUNABİLECEK
Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Adliyesi Adalet Komisyonu BaÅŸkanı ve Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı arasında yapılan müzakerenin ardından ÅŸu kararlar alındı: “Tutuklu iÅŸler görülemeye devam edilecek, tutuklular SEGBİS ile duruÅŸmaya katılacaktır. Tutuklu iÅŸler dışındaki duruÅŸmalara (hukuk dosyaları da dahil) meslektaÅŸlarımızın salgın gerekçesiyle mazeret sunmaları durumunda, mazeretlerinin kabul edileceÄŸi belirtilmiÅŸtir.”
(Kaynak: MA)