enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
37°C
Diyarbakır
37°C
Açık
Pazar Açık
38°C
Pazartesi Açık
38°C
Salı Açık
38°C
Çarşamba Açık
37°C
DİYARBAKIR HABERİ
Eski Devlet Bakanı Salih Sümer’in (73) cenazesi memleketi Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde toprağa verildi. DİYARBAKIR GAZETE– Ankara’da tedavi gördüğü özel bir hastanede dün vefat eden Sümer’in cenazesi, Meclis Şeref Kapısı önünde düzenlenen törenin ardından Bismil’e getirildi. Tepe Mahallesi’ndeki Çarşı Camisi’nde kılınan namazın ardından Sümer’in cenazesi aile mezarlığında defnedildi. Cenazeye, Sümer’in ailesi...
26.07.2024
Bismil Belediyesi 5 yıllık Stratejik Plan Hazırlıkları kapsamında Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi.  Bismil Belediye Eş Başkanları Muhtarların talep ve önerilerini kayıt altına aldı. Bismil Belediyesi, 2025-2029 Stratejik Plan Hazırlığı Çalışmaları çerçevesinde halkla buluşmaya devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Bismil Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Bismil Belediye Eş Başkanları...
26.07.2024
Diyarbakır’ın Hani ve Kulp ilçelerinde 177 bin 20 kök kenevir, 65 kilogram esrar, 475 kök skunk ve 2 ruhsatsız av tüfeği ele geçirilen operasyonda, 2 şüpheli yakalandı. DİYARBAKIR GAZETE– Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca bölücü terör örgütü ile yasa dışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasındaki bağı somut...
26.07.2024
Eğil’deki Peygamber naaşlarının gizli bir operasyonla taşınması 29 yıl sonra belgesele aktarıldı DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Eğil ilçesinin bir kısmı 1995 yılında Dicle Barajı göl suları altında kalmaya başladığı bir dönemde İçişleri Bakanlığı, ilçedeki Hz. Elyesa ve Hz. Zülkifl Peygamberlere ait türbelerin taşınmasını talep etti. Bu türbelerin, baraj sularının altında kalmaması...
26.07.2024

Diyarbakır’da Kobani Davası kararına tepki sürüyor

Diyarbakır’da Kobani Davası kararına tepki sürüyor
REKLAM ALANI

Kobani Davasında verilen ağır cezalara karşı tepkiler büyüyor. DEM Parti öncülüğünde Şeyh Sait Meydanı’na yürümek üzere bir araya gelen partilileri polis, engelleyerek ablukaya aldı.

DİYARBAKIR GAZETE– Kamuoyunda Kobani Davası olarak bilinen ve HDP önceki dönem Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu birçok siyasetçiye ağır cezalar verildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) öncülüğünde bir araya gelen partiler ve Diyarbakırlılar Kobani Davasında verilen ağır hapis cezalarına karşı Sur ilçesinde bulunan Şeyh Sait Meydanı’nda açıklama yaptı.

Açıklamaya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ile Doğan Hatun, Türkiye Komünist Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Sönük, Urfa Milletvekili Ömer Öcalan ile çok sayıda sivil toplum örgütü katıldı.

Partililer ablukaya alındı

Diyarbakır Adliyesi önünde toplanan kitle eylemin yapılacağı Şeyh Sait Meydanı’na yürümeye başladı. Polis partililerin yürüyüşünü engelleyerek ablukaya aldı. Ayrıca eylem öncesi Şeyh Sait Meydanı çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı meydan bariyerler ile kapatıldı. Ablukaya alınan partililer ‘Bijî Berxwedana Kobanê’ (Yaşasın Kobani direnişi) sloganları attı.

“En çok kadın yoldaşlarımız ceza aldı”

Açıklamada konuşan DEM Parti Milletvekili Saliha Aydeniz şunları söyledi:

“Kobanê Davası’nda verilen kararları kabul etmiyoruz. Biliyoruz ki bu dava hukuki değil, siyasidir. Bundan dolayı mahkeme heyeti değil, saray bu kararı vermiştir. Bazıları normalleşme mesajları veriyor. Kobanê Davası aslında normalleşmenin Kürt düşmanlığı olduğunu gösterdi. En çok kadın yoldaşlarımız ceza aldı, kadın mücadelesi yargılandı. Ne kadar ceza verseniz de kadın mücadelesi ve örgütlülüğü sürecektir.”

“Dayanışmak için İstanbul’dan geldim”

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Başkaldıran, haksızlığa, hukuksuzluğa boyun eğmeyen Kürt halkıyla dayanışmak için İstanbul’dan geldim ama yalnız gelmedim. Silivri zidanlarında tutsak edilen Gezi davası tutsaklarının, Çağdaş Hukukçular Derneği tutsaklarının, 1 Mayıs’ta İstanbul Taksim Meydanı’dan yüzünü dönen devrimcileri ziyaret ederek, onların zindanlardan Diyarbakır’a direniş mesajlarını, sevgilerini getirdim. Aynı zamanda İzmir’de Van halkının iradesinin gasp edilmesine karşı seslerini yükselten ve dün tutuklanan yoldaşlarımızın direniş duygularını, selamlarını getirdim” dedi.

“Kürt katilleri nerede?”

DEM Parti Milletvekili Sinan Çiftyürek de “Kürt katilleri nerede?, HDP kadrolarının çoğu cezaevinde. Bu durumu kınıyoruz. Kürt halkı Kobanê’de IŞİD’i yenerek özgürlük mücadelesi verdi. Herkes bu mücadelenin borçulusudur. Bunlara karşı HDP kadroları cezaevine konuldu. Neden 6 yıl boyunca Kobanê davası açılmadı bunu sormak istiyoruz. Normalleşme söylemi var. Evet en çok Kürt halkı istiyor. Ama bu normalleşmede nedense Kürtler yok. Kürt halkı bunu kabul etmeyecektir. CHP’ye ve diğer muhalefet çağrımız var. Sadece söylem değil pratik görmek istiyoruz. Bu hukuksuzluğu ortadan kaldırmak lazım. Kazanımlarımızı ortadan kaldırmak isteyen güçler var” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Jojobet - Vbet para çekme