enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
37°C
Diyarbakır
37°C
Açık
Pazar Açık
38°C
Pazartesi Açık
38°C
Salı Açık
38°C
Çarşamba Açık
37°C
DİYARBAKIR HABERİ
Eski Devlet Bakanı Salih Sümer’in (73) cenazesi memleketi Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde toprağa verildi. DİYARBAKIR GAZETE– Ankara’da tedavi gördüğü özel bir hastanede dün vefat eden Sümer’in cenazesi, Meclis Şeref Kapısı önünde düzenlenen törenin ardından Bismil’e getirildi. Tepe Mahallesi’ndeki Çarşı Camisi’nde kılınan namazın ardından Sümer’in cenazesi aile mezarlığında defnedildi. Cenazeye, Sümer’in ailesi...
26.07.2024
Bismil Belediyesi 5 yıllık Stratejik Plan Hazırlıkları kapsamında Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi.  Bismil Belediye Eş Başkanları Muhtarların talep ve önerilerini kayıt altına aldı. Bismil Belediyesi, 2025-2029 Stratejik Plan Hazırlığı Çalışmaları çerçevesinde halkla buluşmaya devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Bismil Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Bismil Belediye Eş Başkanları...
26.07.2024
Diyarbakır’ın Hani ve Kulp ilçelerinde 177 bin 20 kök kenevir, 65 kilogram esrar, 475 kök skunk ve 2 ruhsatsız av tüfeği ele geçirilen operasyonda, 2 şüpheli yakalandı. DİYARBAKIR GAZETE– Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca bölücü terör örgütü ile yasa dışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasındaki bağı somut...
26.07.2024
Eğil’deki Peygamber naaşlarının gizli bir operasyonla taşınması 29 yıl sonra belgesele aktarıldı DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Eğil ilçesinin bir kısmı 1995 yılında Dicle Barajı göl suları altında kalmaya başladığı bir dönemde İçişleri Bakanlığı, ilçedeki Hz. Elyesa ve Hz. Zülkifl Peygamberlere ait türbelerin taşınmasını talep etti. Bu türbelerin, baraj sularının altında kalmaması...
26.07.2024

Diyarbakır’da TEB 44. Dönem Bölgelerarası toplantısı başladı

Diyarbakır’da TEB 44. Dönem Bölgelerarası toplantısı başladı
REKLAM ALANI

Türk Eczacılar Birliği 44. Dönem Bölgelerarası toplantısında konuşan Türk Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Ecz. Arman Üney, Eczacıların, Yenilikçi ilaç ve sağlık teknolojilerine erişimi ve Türkiye’nin bir yatırım ülkesi olması açısından elbette ki global pazardaki konumlarının önemli olduğunu belirterek, Ancak esas önemli olan ülkemizin bu globaldeki Pazar payını yerli ilaç sanayimizi güçlendirerek yükseltmek” dedi. Toplantı 1 Haziran’da sona erecek.

DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da düzenlenen Türk Eczacılar Birliği 44. Dönem Bölgelerarası toplantısı başladı. 3 gün sürecek olan toplantıya, Türk Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Ecz. Arman Üney,  TEKB Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Mehmet Sait Yücel, TEB Yönetim Kurulu üyeleri, 56 Eczacı odası Başkanı ve 700’e yakın eczacı katıldı.

Yaşar: ‘100 yıllık planlama yapmamız gerekiyor’

Toplantının açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Ahmet Turgay Yaşar, Anayasanın 135. Maddesine göre kurulmuş Türk Eczacılar Birliğine bağlı meslek odası olduklarının altını çizerek, “Geleceğin eczacılığını şekillendirmek için Türk Eczacılar Birliği başkanlığında gücünü anayasadan alan bu kurum öncülüğünde tüm paydaşları yani ilacın bulunması, geliştirilmesi dağıtılması, pazarlanması ve hastaya sunumu hatta iki aşamalardan önceki akademik insanları, öğrencileri hepsini bir araya getirerek 15 yıllık, 50 yıllık ve 100 yıllık planlamasını yapmamız gerekiyor. İngilizce bir terim vardır; ‘Fill in the blanks’ yani boşlukları doldurunuz. Bu işi meslek örgütümüz öncülüğünde yapmazsak birileri bizim adımıza etik olmayan kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda eczacılığı şekillendirir. Bizlerde hala koltuk kavgasında sen ben o der dururuz” diye konuştu.

‘Kamuda ilaç tasarrufu sunmalıyız’

“Artık 35 metrekarelik kırmızı tabelalı eczanelerimizde raftan ilacı al iki çizgi çek aç veya tok yazıp hastaya sunmanın ötesine eczacılığı taşımamız gerek” diyen Turgay, “Bizler artık ilaç satarak değil teorik olarak 1. Basamak hizmet danışmanlıklarımızı pratiğe dönüştürmemiz olmalı. Bu kadar kaliteli ve pahalı eğitimi hem kamuda ilaç tasarrufu hem de hastalarımıza hizmet olarak sunmalıyız. Önce bir hakkı alırız sonra diğerlerini adım adım tıpkı 25 kuruşluk meslek hakkını aldığımız gibi işte tüm bu politikaları ve geleceği organize edecek kurum Türk eczacılar birliğidir Tüm paydaşları bir araya toplayıp tıpkı Avrupa Birliği gibi muhasebet toplantıları gibi konu başlıklarını açıp içini doldurup ve kapatıp bir sonrakine giden yoğun bir mesai ve emek isteyen acle etmeden yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yücel: ‘Pandemi ve depremden yüz akı ile çıktık’

Türkiye Eczacılar Kooperatifleri Birliği (TEKB) Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Mehmet Sait Yücel de, 3-4 yıl içerisinde bizi en çok gururlandıran konu gerek Türk Eczacılar Birliği’nin gerek odaların, gerekse de kooperatiflerimizin pandemide ve depremde eczacıları o süreçten yüz akıyla çıkması ve Türkiye’de bu alanda hem pandemide sürekli açık kalan ve depremde ilk andan itibaren görev yapan ve bölgedeki tek eksikliği hissedilmeyen şey olarak ilaç olarak yansıtan eczacı olarak bu dönemde açıkça türkiye’de görevini yapan tek meslek grubu olmanın da gururunu yaşadıklarını söyledi.

‘Sağlıktaki dönüşüm programından etkilendik’

2004 yılında Türkiye’deki sağlıktaki dönüşüm programı ilaç fiyat kararnamesinin belirlenmesinden bugüne başlayarak, Türkiye’deki sağlıktaki dönüşümün sağlıklı bir şekilde yürümesini karşılıksız ve 20 yıl boyunca sürekli geriye dönen bir meslek grubun Eczacılar olduğunu belirten Yücel, “Kararnamenin değişmesiyle birlikte 5 yıl ilaç fiyat düşlerini yaşadık. İlaç fiyat düşleri yaşarken o dönemdeki kararname olmasına karşın sektörden o fiyat düşleriyle ilgili farkların alınmasıyla ilgili ciddi mücadeleler ettik” ifadelerini kullandı.

‘Dünya nüfusu artıyor, kaynaklar azalıyor’

Türk Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Ecz. Arman Üney ise,  Dünya nüfusunun arttığını, kaynakların azaldığına işaret ederek, “Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), yoksul ülkelerde 2020-2022 yıllarını kapsayan kıyaslamasında yetersiz beslenen hamile veya emziren kadınların sayısının iki yılda yüzde 25 arttığını bildirdi. Önümüzdeki 10 yıl iklim değişiklikleri ve bunun sonucu aşırı hava olayları, demografik dönüşüm, teknolojide artan ivme, jeostratejik değişiklikler geleceğin şekillendirilmesinde ve yönetiminde kritik temel bağlamlar olarak yer alıyor. Bu tarz jeostratejik hamlelerin giderek yoğunlaşacağının da farkındayız” diye konuştu.

‘Etkili sağlık politikalarının savunucusu ve uygulayıcısı olmak zorundayız’

Bugün dünyanın karşı karşıya olduğu kritik sağlık sorunlarının farkında olmak, bu sorunları en temel düzeyde kendi ülke insanımız için çözmeye yönelik çalışmak zorunda olduklarına değinen Üney, “Etkili ve sürdürülebilir sağlık politikaları ile uygulamalarının hep birlikte savunucusu ve uygulayıcısı olmak durumundayız. Bizler meslek örgütümüz, Eczacı Odalarımız, meslektaşlarımız her zaman her koşulda hem toplum sağlığının önceliklendirilmesi, hem kamunun çıkarlarının korunması hem de mesleğimizin ve meslektaşlarımızın güvence altına alınması adına mücadele verdik, vermeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

İlaç pazarı 2028 yılında yüzde 3,5 kattan fazla büyüyecek!

Ecz. Üney, Türkiye’nin ilaç pazarının 2023-2028 yılları arasında yüzde 26’lık ortalama büyümeye ulaşması ve 2028 yılında 763 milyar TL’ye ulaşması beklendiğini ifade ederek, şöyle dedi:

“Yani, ilaç pazarımız, 2028 yılında, 2023 yılı pazarına göre 3,5 kattan daha fazla büyümüş olacak.  Yaşanan bu büyümeden eczacının her geçen dönem daha fazla pay alması gerekiyor. Bizler de artan oranda eczacının pay alması için her kanaldan girişimlerimizi artırmaya devam edeceğiz. 15-20 yıl önce dünya ilaç pazarında 13 sıralardayken 2018’de 20’li sıralara kadar geriledik. Şu an 19. Sırada global pazardan yaklaşık yüzde 1’lik bir pay alıyoruz. Bu veriler neden önemli. Yenilikçi ilaç ve sağlık teknolojilerine erişim açısından, Türkiye’nin bir yatırım ülkesi olması açısından elbette ki global pazardaki konumumuz önemli.  Ancak esas önemli olan ülkemizin bu globaldeki Pazar payını yerli ilaç sanayimizi güçlendirerek yükseltmek”

Açılış konuşmalarının ardından toplantıya geçildi. Bugün başlayan 1 Haziran’da sona erecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Jojobet - Vbet para çekme