enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
20°C
Diyarbakır
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel güzellikleri dijital ortamda kayıt altına alınıyor

Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel güzellikleri dijital ortamda kayıt altına alınıyor
REKLAM ALANI

Diyarbakır’da geçen yıl oluşturulan “İki Gözüm Diyarbakır” fotoğraf platformu tek bir sitede toplanan binlerce fotoğraf ile kentin tarihi ve kültürel mekanlarının tanıtımına yardımcı oluyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılının kasım ayında, kentte yaşayan ya da ülkenin farklı bölgelerinden gelen amatör ve profesyonel fotoğrafçılar ile her meslek grubundan vatandaşların çektiği fotoğrafları yükleyebileceği “İki Gözüm Diyarbakır” fotoğraf platformunu oluşturdu. “Çek, yükle, paylaş” sloganıyla oluşturulan platform ile fotoğrafseverler kentin güzelliklerini fotoğraflayarak, bu platform aracılığıyla beğeniye sunuyor. Yaklaşık 10 ayda 4 bin kişinin üye olduğu platforma 33 bin fotoğraf yüklendi.

FOTOĞRAFLAR “BÜYÜK ÖDÜL” İÇİN YARIŞACAK

Platforma yüklenen fotoğraflar belediyenin düzenlediği, toplamda 130 bin lira para ödülü bulunan “Diyarbakır 4 Mevsim Fotoğraf Yarışması”nda jürinin beğenisine sunulacak. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) iş birliğiyle düzenlenen yarışmada, fotoğrafseverler platforma yükledikleri fotoğraflardan seçtikleri 4 kareyi federasyonun sitesine yükleyerek yarışmaya katılabilecek.

“İLİMİZİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Diyarbakır’ın 12 bin yıllık geçmişinin bulunduğunu, peygamberler ve sahabeler kentinin, tarih, inanç, kültür ve doğal güzellikler bakımından büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Su, kenti tanıtmak için birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, bu etkinliklerden birinin de “İki Gözüm Diyarbakır” fotoğraf platformu olduğunu ifade etti. Bu kapsamda ödüllü “Diyarbakır 4 Mevsim Fotoğraf Yarışması” düzenlediklerini anlatan Su, yarışmaya başvurunun 30 Eylül’e kadar süreceğini kaydetti.

Su, jüri üyeleri arasında Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) Başkanı Ricardo Bussi, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Sefa Ulukan ve Türkiye’de fotoğraf alanında profesör olan ilk kadın akademisyen Güler Ertan’ın da yer aldığı yarışmanın kent için önemli olduğunu vurguladı.

Kentin tarihi ve turistik mekanları ile doğal güzelliklerinin, sosyal yaşantısının dijital platforma aktarılmasının hedeflendiğini dile getiren Su, şöyle konuştu: “Bu platform Diyarbakır’ın dijital fotoğraf hafızası olacak, ilimizin tanıtımına çok büyük katkı sağlayacak. Vatandaşlarımız ister fotoğraf makinesiyle isterse de cep telefonuyla gördüğü güzel sahneleri, tarihi yerleri ve mekanları çekerek oluşturduğumuz dijital platforma aktarıyor. Şu ana kadar 4 binin üzerinde vatandaşımız 33 bine yakın fotoğrafı platforma yükledi. Platformumuz sürekli açık olacak.”

Vali Su, yoğun ziyaretçi ilgisine de işaret ederek, ilk 8 ayda 600 bini aşkın kişinin kentte konakladığını, hedefin yıl sonuna kadar 1 milyona ulaşılması olduğunu bildirdi. Diyarbakır’ı tanıtan ve bir dünya markası yapacak olan etkinlikleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini anlatan Su, “Artık insanlar dünyayı internet üzerinde gezmeye çalışıyor. Orada gördükleri güzellikleri gidip yerinde de görmek istiyor. Bu açıdan platform, Diyarbakır için bir fotoğraf dünyası olacak. Orada fotoğrafları görenler dünyanın birçok yerinden ilimize ve ülkemize gelecek.” ifadelerini kullandı.

“DİYARBAKIR İÇİN İYİ DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR PROJE”

Yarışmaya başvuran fotoğraf tutkunlarından Suat Ergin, yıllardır tarihi ve turistik mekanlarını fotoğrafladığı kentin bu anlamda güzel bir potansiyel barındırdığını belirtti.Ergin, kentin doğal bir stüdyo olduğunu anlatarak, “Diyarbakır fotoğraf anlamında bir hazine. Oluşturulan fotoğraf platformu çok olumlu bir çalışma. Diyarbakır için iyi düşünülmüş bir proje.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme