enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4910
EURO
34,9434
ALTIN
2.431,05
BIST
9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

Dr. Aziz Alper Biten Ergani’de sağlık yatırımlarını anlattı

Dr. Aziz Alper Biten Ergani’de sağlık yatırımlarını anlattı
REKLAM ALANI

Ergani’de düzenlenen halk buluşmasına katılan Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aziz Alper Biten, Sağlık Bakanlığı olarak sağlık alanında Türkiye, Diyarbakır ve Ergani’de yaptığı sağlık yatırımlardan söz etti. Biten, şöyle dedi: “Başta dünden bugüne hizmet etmiş eski bakanlarımız ve şuan ki bakanımız Sayın Fahrettin Koca Bey’in tensipleri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde tüm Türkiye’ye 2002 yılından bugüne kadar sağlık alanında inanılmaz hizmet edildi. İnanılmaz gelişmeler oldu. Hepimiz hatırlarız; eski durumu biliyoruz”

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aziz Alper Biten, Erganililerle bir araya geldi.

Ergani Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen buluşmada, AK Parti Ergani ilçe Başkanı Av. Fırat Dolu, Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, AK Parti Çermik İlçe Başkanı Hayrettin Kızılaslan, AK Parti Çüngüş İlçe Başkanı Zübeyir Arslanca, AK Parti Ergani İlçe Başkanı Mehmet Şükrü Sayan, Muhtarlar, STK Temsilcileri ve 500’ün üzerinde davetli katıldı.

Halk Eğitim Merkezi’ne geldiğinde yoğun bir ilgi ile karşılanan Dr. Biten, kendisini karşılayan vatandaşları içtenlikle selamladı. Selamlamanın ardından Konferans Salonunu hınca hınç dolduran Erganili vatandaşlara hitap eden Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aziz Alper Biten, Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde 20 yıldan bu yana sağlık alanında yaptığı hizmetleri slayt eşliğinde anlattı.

“ERGANİ’DEN OLMAKTAN BÜYÜK HEYECAN YAŞIYORUM”

Diyarbakır ve Ergani’de yapılan sağlık yatırımlarını da dile getiren Dr. Biten, katılımcıların soru ve taleplerini dinledi. Sorun ve talepleri yerine getirmek için çalışacağının altını çizen Dr. Biten, Onlarca, yüzlerce program yaptığını, binlerce İnsanın karşısında sunumlar yaptığını ifade ederek, “Ama bugün Erganili hemşerilerimizin, ablalarımızın, bacılarımızın, annelerimizin burada coşkuda olmasından dolayı çok büyük heyecan yaşıyorum” dedi.

“TÜRKİYE’DE SAĞLIK ALANINDA ÜLKE GENELİNDE BİRÇOK HİZMETLERİMİZ OLDU”

Sağlık Bakanlığı olarak sağlık alanında Türkiye genelinde birçok hizmetlerin olduğunu belirten Dr. Biten, “Başta dünden bugüne hizmet etmiş eski bakanlarımız ve şuan ki bakanımız Sayın Fahrettin Koca Bey’in tensipleri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde tüm Türkiye’ye 2002 yılından bugüne kadar sağlık alanında inanılmaz hizmet edildi. İnanılmaz gelişmeler oldu. Hepimiz hatırlarız; eski durumu biliyoruz” diye konuştu.

“AŞIDAN KORKMAYIN KAÇMAYIN!”

Hekimlerin tıp Bayramını da kutlayan Dr. Biten, “Aşı ile ilgili halan endişesi olan vatandaşlarımıza şunu söyleyebilirim ki, biz sağlık çalışanları olarak biz aşı olduk. Ve bu işin içindeyiz. Eğer aşı spekülatif haberlerde olduğu gibi ciddi ciddi zararı olsaydı biz sağlık çalışanları olarak olmazdık. Bütün sağlık çalışanlarımızın yüzde 90’ınından fazlası aşı oldu. O yüzden hala da devam ediyor. Aşı olmamız lazım. Aşıdan korkmamamız, kaçmamız gerekiyor. Bizim, çocuklarımızın sağlığı için, gelecek nesillerin sağlığı için aşı olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

“YERLİ AŞIMIZ TURKOVAC AŞISI ÇOK BÜYÜK BAŞARIDIR”

Dr. Biten, Yerli aşı olan Turkovac aşısının uygulanmaya başlandığına işaret ederek, “Turkovac aşısı çok büyük bir başarı. Türkiye’de ilk defa böyle bir çalışma yapıldı. İnanılmaz güzel bir çalışma. Turkovac aşısı da kesinlikle olunmalı.  Dünyada covid ilk başladığında aşıya ilk ulaşan ülkeler arasındayız. Bazı ülkeler anlaşmalar yapamadılar. Pandemi başladı, virüs inanılmaz yayıldı ama bir şey getiremediler ülkelerine bu konuda da Türkiye çok hızlı davrandı. Ve bununla birlikte dünyanın birçok yerine de sağlık ekipmanı yardımı yaptı” şeklinde konuştu. Dr. Biten, En lüks AVM’lerin şehir hastaneleri kadar modern ve güzel olmadığını da vurguladı.

“DİYARBAKIR’DA HASTANESİ OLMAYAN İLÇE KALMADI”

Çermik’e yeni bir hastane yapıldığını ifade eden Dr. Biten, Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu’nun Çermik’e yeni hastanenin yapılmasında çok büyük emeği var. Ve çermik’in de yeni hastanesinin projesini de ilave ettik. Başkanımıza ve İlçe başkanımıza emekleri için teşekkür ediyoruz. Çermik Devlet hastanesi bitince de modern bir hastane olacak. Silvan, Eğil, Çüngüş, Çınar, Dicle, yani Diyarbakır’ın neredeyse tüm ilçelerinde devlet hastaneleri yaptık, yapacağız. Hastanelerimizin olmadığı bir ilçemiz yok. Her yerde var. Ve bununla birlikte eski hastaneleri yeniliyoruz. Yeni projeler, yeni hizmet binaları, doktor sayıları daha fazla, içerisinde alet edevat daha fazla. Sağlıkla ilgili hiçbir masraftan kaçınmıyor Sağlık Bakanlığımız. Hiçbir zahmetten, hiçbir masraftan kaçınmadın Hükümetimiz bu işleri yapıyor. Diyarbakır’daki 112 Acil Merkezi Türkiye’de çağrılara en hızlı acil veren merkezimizdir. Diyarbakır’da şuanda ilçeler dahil 14 bin sağlık çalışanımız var. Ergani’de şuan 65 tane uzman tabibimiz var. 80 tane tabibimiz var. Ergani’deki sağlık kurumlarında toplam 886 çalışanımız sağlık hizmeti sunumu yapıyor. Daha önce Ergani’ye bağlı kırsal mahallelerde Aile sağlık merkezleri yapıldı. Kırsal Mahallelerimizde de aile sağlık hizmeti, poliklinikleri, 112 istasyon noktaları gibi sağlık hizmetleri Ergani’de devam ediyor” dedi.

“MHRS SİSTEMİMİZ AKTİF ÇALIŞIYOR”

Dr. Biten, Hastanelerdeki randevu sistemi için Bakanlık tarafından oluşturulan MHRS programı olduğunu vurgulayarak, “Bu sistem aktif çalışıyor. Tabi randevu sistemi ile ilgili hastane yöneticilerimizle bu konuyu iletiyoruz. Bu merkezde çözülmesi gereken bir sorun. Burada onlar gerekeni yaparlar. Sorun çözülmezse bizde gerekeni yapacağız. Kadın Doğum hastanesi hiçbir ilçede bulunmuyor. Ergani gibi büyük ilçelerde de kadın doğum hastanesi yok. İllerde hastanelerimiz var” dedi.

Vatandaşların ısrarları karşısında zaman zaman hatıra fotoğrafları da çeken Biten, ardından onuruna verilen bir köyde yemeğe katıldı.

Burada da gençlerle de sohbet etmeyi fırsatı bulan Dr. Biten, gençlere önerilerde de bulunmayı ihmal etmedi. Kapılarının her zaman Diyarbakır’lı gençlere açık olduğunu bir kez daha hatırlatan Dr. Biten, köyden ayrıldı.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme