enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
27°C
Diyarbakır
27°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

Eker, “Sorunları biliyoruz, Çözüyoruz”

Eker, “Sorunları biliyoruz, Çözüyoruz”
REKLAM ALANI

Geçtiğimiz hafta 5 gün boyunca Diyarbakır’a bağlı merkez ve taşra ilçeleri kapsayan ziyaret ile temaslarını tamamlayan Eski Bakan ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, vatandaşların su, yol ve elektrik ile ilgili talep ve sorunlarını dinledi.

Eker, ilçe ziyaretlerinin ardından sorunların çözümü için Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ali İhsan Su ile özel bir toplantı yaptı. Eker, ayrıca STK’lar ve İş insanları ile bir araya geldi. Organze Sanayi Bölgesi, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ziyaretlerinde bulunan Eker, Bismil’de gençlerle buluşarak, sorun, öneri ve talepleri dinledi.

Geçtiğimiz hafta Salı günü Diyarbakır’ın kırsal ilçelerine adeta çıkarma yapan eski Bakan ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, oldukça verimli geçen ziyaretlerini tamamladı.

Diyarbakır’a bağlı Eğil, Dicle, Hani, Kocaköy, Kulp, Lice, Hazro, Silvan, Çüngüş, Çermik, Ergani, Çınar, Bismil, Bismil’e bağlı Salat, Kayapınar, Sur, Bağlar ve Yenişehir İlçelerini ziyaret eden Eker, burada ilçe teşkilatında partililerle bir araya geldi. Beraberinde AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Ebubekir Bal, Oya Eronat, Eski Bakan Kutbettin Arzu, AK Parti MKYK Üyeleri Alaattin Parlak ve Suna Kepolu Ataman, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, AK Parti İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmed Masum Melikoğlu ile birlikte ziyaretlerde bulunan Eker, burada esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.  Vatandaşların yol, su ve elektrik taleplerini tek tek not alan Eker, sorunların çözümü için görüşmeler yaptı.

STK VE İŞ DÜNYASI İLE BİR ARAYA GELDİ

Eker, ilçe ziyaretlerinin yanı sıra İslami Vakıf ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve İş Dünyası temsilcileri ile toplantılar düzenledi. Eker, ayrıca Organize Sanayi Bölgesi ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanlığını ziyaret etti.

GENÇLERLE BULUŞTU, TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Eker, ayrıca Bismil’de Gençlik Buluşması programında Bismil’li gençlerle bir araya gelerek, sohbet etti, önerilerini dinledi. Sur’da esnaf ziyaretinde bulunan Eker, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen Partisinin İl Başkanlığı Aylık basın toplantısına katılarak, partisinin ve hükümetin Diyarbakır’la ilgili çalışmalarını anlattı.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN VALİ SU İLE ÖZEL TOPLANTI

Eski Bakan Eker, ziyaretlerini tamamlamasının ardından esnaf ve vatandaşların yol, su ve elektrik gibi sorunlarıyla alakalı Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su ile özel bir toplantı yaptı. Toplantıda, vatandaşların su, elektrik ve yol ilettiği sorunların çözümü için yol haritası çıkarıldı.

“SORUNLARI BİLİYORUZ, ÇÖZÜYORUZ”

Oldukça verimli geçen ziyaretler sonrası açıklama yapan Eker, Sorunları bildiklerinin altını çizerek, “Vatandaşın ekonomik sorunlarını da diğer alt yapı, pahalılık meselelerinin hepsi AK Parti ve Cumhurbaşkanımızın idaresinde çözülecektir. Fakat biz daha uygun bir vadede bir geleceği hesaplamayı düşünmek zorundayız. Esas mesele odur. Bizim beka meselesi dediğimiz şey de budur” dedi.

“2023 SEÇİMLERİNDE AK PARTİ’NİN GÜÇLÜ OLMASI GEREKİR”

2023 seçimlerinin gerek Akdeniz havzasında gerek Karadeniz Havzasındaki bölgesel meselelerde uç veren ve yıllardır da devam eden bölgesel savaşları büyük bir küresel savaşa ve krize, probleme dönüşme tehlikesine karşı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin güçlü olması  ve AK Parti’nin temsil ettiği, uyguladığı ve sahip çıktığı medeniyet değerlerinin dünyaya hakim olması gerektiğine işaret eden Eker, şöyle dedi:

“Adalet ve Kalkınma Partisi bunun için var. Günlük meselelerle ilgili canımızı sıkan, problem teşkil eden bir takım konular olabiliyor. Hayat devam ettikçe eksiklikler devam eder. Şimdi bakın AK parti iktidara geldiğinde Diyarbakır’da bin 300 civarında köy ve mezra vardı. Şimdi onların çoğu mahalle oldu. Büyükşehir yasasından sonra… Ben milletvekili iken Köy Hizmetleri Bölge Müdürünün yanına gittim. Dedim ki, Diyarbakır’ın kaç tane köyünde İçme suyu problemi var. Çalışmam lazım dedi. Çalıştıktan sonra bana liste verdi. 244 köyde içme suyu yok. O zaman 750 köy vardı. Sonra sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken bir talimat verdi. KÖYDES projesini çıkardı. Buna özel bir para ayrıldı. Her Kaymakama köylerinde ne kadar içme suyu problemi varsa bunları mahallinde çözsün. Diyarbakır’da 244 yaptık, halen çok var. 300 yaptık, 500 yaptık halen var. Baktık ki o günkü idare aslında sayıları bile doğru tutmamış. Kaç tane köyde içme suyu problemi olduğunu bilmiyor. 2007-2008 yılında bunlar bitti. Yani bugün bunların üzerinden 14-15 yıl geçti. O köylerin bir kısmını ki 4 gün boyunca ilçeleri tek tek geziyoruz. Bazı ilçelerde su sorunu oluyor. İşte uzun süre kuraklıktan ötürü yağmur suları aşağı çekilmiş. Diyelim ki 15 yıl önce sondaj yapılmış, 200 metre ihtiyaç kadar su çıkmış fakat bugün o su 300 metreye inmiş. Ama bunlar çözülüyor.

“MESELELERİ ANINDA ÇÖZÜYORUZ”

Bugün görüyoruz, anında çözüyoruz. Yeter ki haberimiz olsun. Bunları tek tek çözüyoruz. İşte bir çok yerde yol yoktu. Duble yol yoktu. Türkiye’nin genelinde 2 bin 500 km civarında bölünmüş yol vardı. Bugün 20 bin kilometrenin üzerinde. Köy yolları, Su, Sağlıkocakları, Hastaneler, okullar hakeza. Fakat nüfus artıyor. Zaman geçiyor. Bu insanların bir takım ihtiyaçları ortaya çıkıyor. Tekrar bu sorunlar yaşanabiliyor. Veya işte Dünya’da veya Türkiye’de kuraklığa bağlı günlük bir takım sıkıntılar olabiliyor. Bunların hepsi çözülür. Biz bu sorunların farkındayız”

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

Foto: Mansur KAPLAN

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme