enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1928
EURO
35,0097
ALTIN
2.521,86
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
28°C
Diyarbakır
28°C
Az Bulutlu
Salı Açık
30°C
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Trendyol 1’nci Lige yükselen Amedspor’un Menemenspor maçı ve şampiyonluk kupa töreni sonrası taraftarların sahaya inmesiyle birlikte büyük oranda hasar gören Diyarbakır Stadyumunda çim sökme işlemi tamamlandı. DİYARBAKIR GAZETE– Trendyol 1’nci Lige yükselen Amedspor’un Menemenspor maçı ve şampiyonluk kupa töreni sonrası taraftarların sahaya inmesiyle birlikte büyük oranda hasar gören Diyarbakır Stadyumunda...
20.05.2024
Türkiye’deki sayılı kalp merkezlerinden biri olan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kalp Merkezi sorumlusu Doç. Dr. Bedri Aldudak istifa etti. Yılda bin çocuğun kalp ameliyatı olduğu Merkezi başarılı sorumlusu Doç. Dr. Aldudak, Son dönemlerde hastane yönetiminin hukuk dışı icraatlarına boyun eğmediği için yönettiği Çocuk Kalp Merkezi’nin cezalandırılması...
20.05.2024
Diyarbakır Müzesi bahçesinde “Müzeler Haftası” dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Çiftçi, 33 medeniyete ev sahipliği yapan kentin tarih, kültür, sanat ve edebiyat değerleriyle dünyada eşine az rastlanır şehirlerden biri olduğunu söyledi. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Diyarbakır’ın gelecekte 5 milyon turist ağırlayabilecek potansiyele ve altyapıya sahip olduğunu belirterek, “Vizyonumuzu...
20.05.2024
Toplumsal Mutabakat Derneği 2. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Genel kurula katılan tüm üyelerin oylarını alan Genel Başkan Mahmut Şimşek güven tazeledi. Genel kurulda konuşan Mahmut Şimşek, toplumsal mutabakatın, her aileye, her gruba, her topluma ve her ülkeye lazım olduğunu söyledi. DİYARBAKIR GAZETE- Toplumsal Mutabakat Derneği, 2. Olağan Genel Kurulunu yeni taşındıkları...
20.05.2024

Eş Başkan Bucak: “Engelliler Daire Başkanlığı’nı kuracağız”

Eş Başkan Bucak: “Engelliler Daire Başkanlığı’nı kuracağız”
REKLAM ALANI

Engelsiz Bileşenler Federasyonu Başkanı ve üyelerini kabul eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, engelli yurttaşların sorunlarına dikkat çekerek, Engelliler Daire Başkanlığı’nı kuracaklarını açıkladı.

DİYARBAKIR GAZETE- Engelsiz Bileşenler Federasyonu Başkanı Abdülmecit Yılmaz ile yönetici ve üyeleri, 10-16 Mayıs Engelliler ve Farkındalık Haftası etkinlikleri kapsamında Dağkapı’dan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kadar yürüyüş düzenledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, federasyon başkanı ve üyelerini, belediyenin hizmet binası önünde karşıladı. Eş Başkanlar ve federasyon üyeleri, daha sonra belediye binası bahçesine geçti.

Belediye bahçesindeki buluşmada konuşan Eş Başkan Bucak, engellilerin sorunları ve çözüm önerilerinin başta yerel yönetimler olmak üzere ülkenin gündeminde yer teşkil etmesi gerektiğini belirterek, uzun yıllardır bu alanda engelli şube müdürlükleri ve birimleri ile mücadele veren, uygulamalar yürüten, çözüm önerileri geliştiren bir yerel yönetim anlayışları olduğunu söyledi.

6 aylık stratejik plan hazırlanacak

Yeniden 5 yılı beraber inşa ederken 6 aylık stratejik plan hazırlayacaklarını ifade eden Bucak, seçimden önce verdikleri sözleri tutacaklarını kaydetti. Bucak, konuşmasına şöyle devam etti: “6 aylık stratejik planda ilçe belediyelerimizde engelli şube müdürlükleri ve Büyükşehir Belediyesinde Engelliler Daire Başkanlığı’nın kurulması yer alacak. Kendi özgün bütçesi ile Engelliler Daire Başkanlığı ve şubelerini kuracağımızı hepinize duyurmak istiyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olmasını istiyoruz.”

‘Katılımcı bir anlayışla yürüteceğiz’

Engelliler Daire Başkanlığı’nın kurulma sürecini katılımcı bir anlayışla yürüteceklerini kaydeden Eş Başkan Bucak, “2 haftadır ziyaretler kapsamında tüm işitsel, görme, bedensel ve zihinsel engelli arkadaşlarımızın dernek ve yapıları, oluşumları ile bir araya geldik. Henüz bir araya gelmediklerimiz var ise de onlarla önümüzdeki süreçte Engelliler Daire Başkanlığını kurarken ‘nasıl bir yol haritası izleyeceğiz, önceliklerimiz, amaçlarımız’ konusunda konuşmak istiyoruz” dedi.

‘Bütünlüklü yerel siyasete ihtiyaç var’

Diyarbakır’da kaldırımlar, toplu ulaşım ve daha pek çok engeli ortadan kaldıracak bütünlüklü bakması gereken bir yerel siyasete ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Bucak, “Biz de bu yerel politikayı, yerel siyaseti, buradan sizlerle birlikte daha da erişilebilir, daha konforlu, daha hakkaniyetli, eşit, adil bir yapıya kavuşturmak istiyoruz” diye konuştu.

‘Engelli kotasının takipçisi olacağız’

Diyarbakır’da istihdam olanaklarını artırmak ve belediyelerin tamamında engelli kotasının uygulanabilmesinin takipçisi olacaklarını belirten Bucak, şöyle konuştu: “Farkındalık çalışmaları, eğitimler, politikalar, kamudaki zihniyet değişimi gibi çalışmaların takipçisi, uygulayıcısı olacağız ve engellilerin yaşam hakkını, yaşamlarını sürdürebilme hakkını, istihdam hakkını sonuna kadar savunacağız. Bugün hepimizin burada olması bizim için çok anlamlıdır. Bugün yaptığınız açıklamanın içeriğinin tamamıyla hayat bulacağına inancımız tam. Hep birlikte el ele verirsek, güç birliği yapabilirsek; değişim dönüşüm bizlerle olacak.”

Yılmaz: Birçok çalışmaya imza atacağız

Engelsiz Bileşenler Federasyonu Başkanı Abdülmecit Yılmaz ise, Eş Başkanlara teşekkür ederek, kurulacak Engelliler Daire Başkanlığı bünyesinde birçok çalışmaya imza atacaklarını ifade etti. Talepleriyle ilgili Eş Başkanlara rapor sunduklarını kaydeden Yılmaz, “Engellilere tahsis edilen kadroların dışında, kadro oranlarını yükselterek Türkiye’de örnek belediyecilik sergileyebileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Bismil Bedensel Engelliler Derneği yöneticileri, Eş Başkanlara plaket takdim etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Jojobet - Vbet para çekme