enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5961
EURO
34,7231
ALTIN
2.497,98
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Bu Akşam saat 18.00′ de satışa çıkan Amedspor- Iğdır FK spor Maçının Batı Ve Kuzeydoğu tribün biletleri 1 saat içinde tükendi. Bir saat içinde 10’bine yakın biletin tükendiği öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Kulübü resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada;  “Batı tribünü ve kuzeydoğu tribünü biletleri tükenmiştir. Doğu tribünü...
18.04.2024
Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. DİYARBAKIR GAZETE– Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. Bakkal, Pazar günü sahalarında ağırlayacakları Iğdır maçı için taraftarları tribünlere davet etti, “Pazara düğünümüz var, gelin...
18.04.2024
Türkiye 2’inci Ligi Kırmızı Grup lideri Amedspor, Pazar günü sahasında oynayacağı Iğdırspor maçını, Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. DİYARBAKIR GAZETE – Pazar günü saat 15.00’da oynanacak Amedspor-Iğdırspor maçının hakemleri açıklandı. Karşılaşmanın orta hakemi Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. Şen’in ilk kez bir Amedspor maçını...
18.04.2024
Bir dönem nüfusu itibariyle Türkiye’nin 36 İlçesinden büyük mahallesi olan Kayapınar’ın Peyas Mahallesi’nde 31 Mart Yerel Seçimlerde muhtarlık için aralarında mevcut muhtarın da bulunduğu 6 kişi yarıştı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesine bağlı Peyas Mahallesinde ikinci kez muhtar olarak seçilen Mehmet Çoban, Mahallelerinin kangrenleşmiş sorunu olan tapu sorunu nedeniyle...
18.04.2024

Eski Bakan Eker, Diyarbakır gündemini değerlendirdi

Eski Bakan Eker, Diyarbakır gündemini değerlendirdi
REKLAM ALANI

Eski Bakan ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, İşkence ve onur dışı uygulamalar ile gündeme gelen Diyarbakır Cezaevi’nin yarısı müze yarısının ise Kültür Merkezi olacağını ifade ederek, bazı koğuşların müze alarak kalacağını söyledi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Ekim’de Diyarbakır’a yapacağı ziyareti, Müzeye dönüştürülecek E Tipi Cezaevi, Şehir Hastanesi, Hafif raylı Sistem projesini, otoban projesi, Diyarbakır-Erbil uçuşlarını www.diyarbakirgazetesi.com editörümüz Sait BAYRAM’a değerlendirdi.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TOPLUMLA SÜREKLİ TEMAS HALİNDE OLAN SİYASİ BİR LİDER”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Temmuz 2021 tarihinde Diyarbakır’a geldiğini hatırlatan Eker, “Ve her Diyarbakır’a geldiğinde Milyonlarca liralık hizmetlerin açılışını yapıyor. Bu geçen zaman zarfında Diyarbakır’da yeni yatırım yapıldı. Bunların açılışı yapılacak. Bunlar önemli bir şey. Sayın Cumhurbaşkanımız toplum ile sürekli temas halinde olan bir siyasi lider. Dolayısıyla Türkiye’nin 81 Vilayetini belirli aralıklarla geziyor. Bize de aslında bu Sur Kültür Yolu Festivali’nin kapanış kısmına gelecekti. Yatırımların açılışıyla birlikte olacaktı. Tabi Bartın’da üzücü bir maden kazası oldu. Allah hayatını kaybedenlere rahmet eylesin. Yaralılara da şifalar versin. Ailelerine de sabır versin. Sn. Cumhurbaşkanımız Devletin en üst düzey yetkilisi olarak Bartın’da gerekli mesajları verdi. Önümüzdeki Pazar günü gelecek. Biten kamu yatırımların toplu açılış törenine katılacak. Bu yatırımların en büyüğü de 29,5 kilometrelik Şanlıurfa-Mardin Çevre yolunun hizmete girmesi olacak. Bu son derece çok önemli bir yatırım” diye konuştu.

“TÜRKİYE DÜNYA SİYASİ TARİHİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”

Eker, Türkiye’nin içinde geçmekte olduğu bir süreç olduğuna işaret ederek, “Dünya siyasi tarihi açısından önemli bir süreç. Ben Avrupa’daki gelişmeler oldukça kaygı verici. Geçtiğimiz hafta Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ndeydim. Oradaki gelişmelere baktığımızda kaygı verici gelişmeler var. Birçok açıdan kaygı verici gelişmeler yaşanıyor. Şahsi görüşümü söylüyorum; kaynamakta olan, tehlikeli bir hal alan siyasi gelişmeler var.  Örneğin Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ve Ukrayna topraklarında birçok bölgesini ilhak etmesi kaygı vericidir. Savaşın yol açtığı birçok yan etkisi var. Avrupa’nın siyasetinde tesirleri var. Birçok faktör var. Hepsi birbirini etkiliyor. Mesela aşırı sağ yükseliyor. Yabancı düşmanlığı artıyor. Türkiye bütün bu kargaşalar içerisinde istikrarını koruyan, demokrasisini diri tutan sağlam tutan değerlerini koruyan, ekonomik büyümesini sağlamaya çalışan bir pozisyonda koruması lazım. Kendi içinde barışı, kendi dışında da kendi güvenliğini sağlayacak politikalara destek vermesi bunları geliştirmesi hatta öncülük yapması gibi bir rolü var. Türkiye şuanda bu rolü başarılı oynuyor. Dünya Türkiye’nin bu rolünü bir kez daha fark etti. Türkiye bu pozisyonuyla iki ülke ile aynı anda görüşebilen ve sonuç alabilen bir ülke. Sayın Erdoğan’ın bütün bu hengame içerisinde Türkiye’nin ekonomisini, siyasi istikrarını, gelişmesini, güvenliğini, iç barışını bütün bunları destekleyecek bunu daha ileri noktaya taşıyacak mesajlar vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

“E TİPİ CEZAEVİ’NİN BİR BÖLÜMÜNDE HAFIZA MERKEZİ OLMALI”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Eker, Cumhurbaşkanın geçen yıl ki Diyarbakır ziyaretinde insanlığın utanç mesirelerinden bir tanesi olan E Tipi Cezaevi’nin müze ve kültür merkezine dönüştürülmesiyle ilgili bir beyanatı olduğunun altını çizerek, şöyle dedi:

“Malum orası Adalet Bakanlığına bağlı ve Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında bir protokol yapıldı. İşlemleri devam ediyor. O çerçevede cezaevi boşaltıldı. Bir kere amacının korunması lazım. Neden orası bir insanlığı utandıran insani duyguları utandıran çirkin işkencelerin yapıldığı bir mekan. Bu tabi aslında askeri darbeler sürecinde yaşanan insanlık dışı olayların toplum hafızasında yer edilmesi ve onun aslında insanlık vicdanında mahkum edilmesinin kararıdır. Bütün mesele bu. Yaklaşık 45 dönüm olan bu alandaki cezaevinin tamamının müze olmasıyla ilgili değerlendirmeler yapılabilir. Şahsi önerim orada bir hafıza merkezinin olması gerekir. Yani orada yapılanları unutturmayacak aksine gelecek nesillere hatırlatacak, kayıt altına alacak. Orada bir bölümün hafıza merkezi olarak müzeye dönüştürülmesi gerektiği kanaatindeyim. Bu tür şerlerin iyi projelendirilmesi lazım. Acele ile verilecek karar değil. Bu işin uzmanları var. Bunların hepsi incelenip ayrıntılı bir şekilde araştırılarak, projelendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili çalışmalar netleşecektir”

ŞEHİR HASTANESİ YATIRIM PROGRAMINDA VAR

Diyarbakır’da yılan hikayesine dönen şehir hastanesinin son durumuyla ilgili de bilgi veren Eker, “Bu projeyi çok önemsiyoruz. Bazı gelişmelerden dolayı sarkmalar oldu. Yatırım programında var. Prosedür tamamlanır tamamlanmaz çalışmalara başlanacak” dedi.

Eker, şöyle devam etti:

“Diyarbakır Şehir Hastanesi Sağlık Bakanlığının kendi yatırım programında var. Temeli atıldı. Belli bir aşamaya geldi. Tasfiye etti. Yeniden ihale hazırlıkları yapıldı. Sağlık Bakanımızın bana söylediği, “Çalışmalarımız sürüyor. Biter bitmez biz bunu hayata geçireceğiz. Bana verilen net bir tarih yok. Ama bana en kısa sürede Bakanlığın bunun prosedürü tamamlar tamamlamaz bunun uygulamaya gireceğini bizzat Bakan Bey’in kendisinden duydum”

HAFİF RAYLI SİSTEM PROJESİ İPTAL EDİLMEDİ

Eker, Hafif raylı sistemin rafa kaldırılmadığını, kaynak bulunup yatırıma dönüşmesi için girişimlerinin sürdüğünü belirterek. Diyarbakır’da hafif raylı sistem yapılmasıyla ilgili projelendirme dâhil tüm çalışmaları bitti. Bütün mesele bununla ilgili kaynak bulunarak, yatırım programına dönüşmesidir. Ekonomi ile ilgili bir takım kararları, büyüme hedefleri, enflasyon vs. ilgili sürece denk geldi. Bu projeyi de Büyükşehir Belediyesi yürütüyor. Münir Bey Büyükşehir Belediye Başkan V. Olduğunda bu konuyu belli bir aşamaya kadar getirdi.  Bu proje halen hayata geçmedi ama bu iptal edildi, rafa kaldırıldı ifadelerine katılmıyorum. Doğru değildir. O biraz yatırım programı ile ilgili uygun bir süreci ve tarihi bekliyor. Projenin önümüzdeki yıl yatırım programına alınması için çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR-ANKARA UÇUŞLARINDA YER SIKINTISI YOK

Diyarbakır-Ankara uçak sefer sayısındaki düşüş nedeniyle yaşanan yoğunluğun giderildiğini belirten Bakan Eker, “Yaz aylarındaki yoğunluk nedeniyle birçok yerde aksamalar oldu. Bu durum sadece Diyarbakır’a özgü değil. Şuan o sıkıntı yok” dedi.

DİYARBAKIR-ERBİL UÇUŞLARI BAŞLIYOR

Eski Bakan Eker son olarak, Diyarbakır- Erbil uçuşlarının da yakın sürede başlayacağını söyledi.

OTOBAN YOLU

Eker, otoban yolunun Diyarbakır’a bağlantısı ile ilgili de şu açıklamalarda bulundu:

“O tür yatırımların ekonomiye ve bütçeden büyük yatırımlara aktarılacak miktarın artırılmasıyla ilişkilidir. Bunların tabi bir önceliği vardır. Türkiye son 1.5 yılda yüksek enflasyonu yaşıyor. Böylesi bir ortamda bu tür yatırımlar büyük maliyet isteyen yatırımlar. Onlar belirli bir oranda ve planda yapılıyor. Önümüzdeki günlerde yapılacak”

Aleyna Nur BAYRAM’ın Özel Röportajı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme