enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5334
EURO
34,8134
ALTIN
2.430,93
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

Esnaf turizm ve eğitim faaliyetleriyle destekleniyor

Esnaf turizm ve eğitim faaliyetleriyle destekleniyor
REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında gastronomiden turizme farklı alanlarda faaliyet yürüten esnafa yönelik geliştirdiği projelerle kentin tanıtımına katkı sunarken istihdamın arttırılması çalışmalarını destekledi.

Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanlığı, kültürel ve eğitim alanında yürüttüğü projelerle 2022 yılında esnafın desteklenmesi için çalışmalar gerçekleştirdi.

UNESCO HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi, kentin zengin gastronomisini dünyaya tanıtmak ve Diyarbakır’ın “UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı”na katılım çalışmalarıyla ilgili çalıştay düzenledi. Esnaf ve Sanatkâr İşleri Daire Başkanlığı, kentin binlerce yıllık birikimini yansıtan zengin gastronomisini dünyaya tanıtmak için çalışmalarını sürdürdü. Tarihi Sur İlçesi’nde yer alan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Cemilpaşa Konağı’nda düzenlenen çalıştayda Diyarbakır’ın Yaratıcı Şehirler Ağına katılım süreci tartışıldı.

ESNAFLARA “KENT TARİHİ VE BİLİNCİ EĞİTİMİ”

Büyükşehir Belediyesi esnafın turizm potansiyelinden pay almasını arttırmak amacıyla kafe, restoran, lokanta, tatlıcı, pastane, kuruyemiş, yöresel kıyafet, hediyelik eşya konaklama hizmetleri gibi turizm sektöründe çalışanlara yönelik “Kent tarihi ve bilinci eğitimi” verdi.

Esnafın kente gelen turistlere daha iyi hizmet vermesinin sağlamak amacıyla başlattığı projeden 1000 kişi yararlandı. Proje kapsamında esnaf ve meslek edindirme kurslarında eğitim alan kursiyerler kentteki tarihi ve turistik mekânları gezdi. Gezi programında katılımcılara rehberler tarafından kentin tarihi ve turistik yerleri ile ilgili bilgi verildi.

FUARLAR VE ETKİNLİKLERLE ŞEHİR TANITILDI

Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanlığı, kent merkezi ve il dışında düzenlenen fuarlar ve etkinliklerle Diyarbakır’ı temsil etti. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı, 1.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarında ziyaretçilere Diyarbakır’ın yöresel yemekleri ikram edilirken, tarihini ve kültürünü tanıtan materyaller de hediye edildi.

DİYARBAKIR LEZZETLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Esnaf Daire Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında tarihi On Gözlü Köprüde ve Hz. Süleyman Cami meydanında yöresel lezzetleri tanıttı. Etkinlik kapsamında coğrafi işaret almış Diyarbakır’ın Duvaklı Pilavı, Mumbar Dolması ve Kadayıf tatlısı ikram edildi. Vatandaşlar On Gözlü Köprünün manzarası eşliğinde yemekleri tattı.

GENÇ ŞEFLER BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTI

Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Üniversitesi ortaklığıyla düzenlenen “Genç şef yöresel yemek yarışması” finalistleri birincilik için hünerlerini sergiledi. Esnaf ve Sanatkâr İşleri Daire Başkanlığı ile Dicle Üniversitesi (DÜ) Aşçılık Programı iş birliği ile düzenlenen ve DÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümünden 220 öğrencinin katıldığı yarışmada eleme sonucunda 10 yarışmacı birincilik için yarıştı.

“YÖRESEL VE TURİST DOSTU BAYRAK” UYGULAMASI

Büyükşehir Belediyesi Yöresel tatlarla kente gastronomi kimliği kazandırılması, esnafın kentin tarihi, kültürü konularında bilgilendirilmesi ve gelen misafirlere bunu aktarabilmesi amacıyla proje hazırladı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda projenin paydaşlarıyla gastronomi mekânlarında sağlık, markalaşma, lezzet, zengin mutfak, yöresel ve tarihsel tatlar, çağın ve sektörün gelişimi konuları ele alındı.

VATANDAŞLARI GİRİŞİMCİLİĞE TEŞVİK ETMEK AMACIYLA EĞİTİM

Esnaf ve Sanatkâr İşleri Dairesi Başkanlığı ve KOSGEB İl Müdürlüğü ortaklığı ile vatandaşlara girişimcilik eğitimi verdi. Sektörel ihtiyaçlara uygun eğitimli iş gücü sayısını artırmaya yönelik yürütülen projede, KOBİ uzmanları tarafından verilen eğitimlerden 140 kişi faydalandı.

VATANDAŞLAR SAHTE VE DÜŞÜK AYARLI ALTIN KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Diyarbakır Kuyumcular Odası (DİKO) ile birlikte kentte son dönemde artan sahte ve düşük ayarlı altın dolaşımına karşı, vatandaşı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bulunan Cep Sinema Salonunda ve Benusen Kadın Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen toplantılarda Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel, sahte ve düşük ayarlı altınlarla ilgili bilgi verdi.

HİZMET SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARINA HİJYEN EĞİTİMİ

Esnaf Daire Başkanlığı, yiyecek-içecek sektöründe çalışanların vatandaşlara daha iyi hizmet sunması ve daha hijyenik koşullarda üretim yapmalarını sağlamak amacıyla eğitim verdi. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda, uzman eğitmenler, sektör çalışanlarına kişisel temizlik, işyerlerinde hijyenin önemi, işyerlerinin temizliği, dezenfeksiyon, işyerlerinde kullanılan alet ve ekipmanların temizliği, risk gruplarına göre gıdalar, gıda güvenliği, gıdaların muhafaza koşulları, gıda kaynaklı hastalıklar, mutfak kuralları, zehirlenmeler, bulaşıcı hastalıklar ve mikroorganizmalar başlıklarında bilgilendirdi. Eğitimin sonunda yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verildi.

ESNAF HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2019’da ilan edilen “Milli Ağaçlandırma Günü” dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası (DESOB) işbirliğiyle merkez Yenişehir ilçesi Aziziye mahallesinde oluşturulan “Esnaf Hatıra Ormanı”nda esnaf ve öğrencilerle birlikte fidan dikildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme