enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
33°C
Diyarbakır
33°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

Gençlik ve Spor Bakanı Bak Diyarbakır’daydı!

Gençlik ve Spor Bakanı Bak Diyarbakır’daydı!
REKLAM ALANI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bir dizi temaslarda bulunmak ve 56. Ziraat Türkiye Kupası finalini izlemek üzere Diyarbakır’a geldi.

Diyarbakır ziyaretinde ilk olarak yapımı tamamlanan 33 bin kişi kapasiteli Diyarbakır Stadyumunda incelemelerde bulunan Bakan Bak, Diyarbakır’ın 33 bin kapasiteli Diyarbakır Stadyumu Ziraat Türkiye Kupasına ev sahipliği yaptığını ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız Diyarbakır’a geldiğinde statla ilgili kendisine bilgi verdiğimizde Türkiye Kupası finalinin burada oynanması için gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi. Futbol federasyonu, valilik ve belediye ile hep beraber çalışarak bu müsabakaya yetiştirdik. Stadyum 33 bin kapasiteli yaklaşık 160 milyon TL’ye mal oldu. 17 tane locası var. Tabi Türkiye’nin her tarafından şahane statlar yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Bizim şansımız özellikle sporun içinden gelen Cumhurbaşkanımızın büyük bir spor tesisi hamlesi gerçekleştirmesi. Bu çerçevede ülkenin dört bir yanına, şehirlere stadyumlar birer birer yapılmasının tamamlanması. Bunun içerisinde tamamlanan Kocaeli Stadyumu, Sakarya, Akhisar stadyumları var, Diyarbakır tamamlandı. Yılsonuna doğru Ordu’yu bitiriyoruz. Ardından Giresun, Hatay, Adana devam ediyor. Yaklaşık 34 tane stadyumu tamamlamaya çalışacağız.” diye konuştu.

DİYARBAKIR SÜPER LİGE ÇIKTIĞINDA DA BÖYLESİNE GÜZEL BİR STATTA MÜSABAKALAR OYNANACAK

Türkiye’nin 2024 Avrupa Şampiyonasına talip olduğunu hatırlatan Bakan Bak, “Adaylık dosyamızı teslim ettik Nisan ayı sonunda. Eylül ayında karar verecekler. Bizim bu eserleri Türkiye’nin dört bir yanına taşımamız sporun gücü açısından çok önemli. Spor ortak bir dil. Spor barışın dili, kişileri kitleleri heyecanlandıran, coşturan bir yaklaşım. Futboldan da keyif alıyor insanlarımız. Tabi Diyarbakır’ın da tekrar Süper Lige dönemsini arzuluyoruz. İnşallah Diyarbakır Süper Lige çıktığında da böylesine güzel bir statta müsabakalar oynanacak. Buranın gençlerine, insanlarına bir eser. Bu noktada ayrıca şunu ifade ediyoruz sporun gücü terörü yenecektir. Biz bunu söylüyoruz. Bu noktada da terörün bıraktığı o iklimi dağıtmak için, o kötü ortamları ortadan kaldırmak için gençlerimize örnektir. Bir gün bu bölgenin gençleri, Diyarbakır’ın gençleri bu statta finaller oynayacak, şampiyonluklar yaşayacak. Dolayısıyla spor bu yüzden çok önemli. Biz Türkiye’nin spordaki bu hamlesini çok önemsiyoruz. Bugün Türkiye Kupasında final oynayacak iki takımada başarılar diliyoruz. Güzel bir maç olsun arzumuz, temennimiz o” dedi.

BAKAN BAK İl VALİĞİ ZİYARET ETTİ

Stadyum incelemesinin ardından Bakan Bak, Diyarbakır Valiliğini ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Bak daha sonra Valilik Makamına geçti. Bakan Bak, burada yaptığı açıklamada, Bugün yaklaşık 160 milyon lira bedeli olan, 33 bin seyirci kapasiteli, UEFA standartlarında, dünya standartlarında bir stadyumu hem Diyarbakır’a hem de Türkiye’nin spor alt yapısına kazandıracaklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımızın 17 Mart’ta Diyarbakır’da ifade ettiği gibi çok güzel bir heyecanı birlikte yaşıyoruz. 2018 Ziraat Türkiye Kupası Finalinin Diyarbakır’da yapılması hem şehrimiz hem de bölge açısından önemli bir adım, önemli bir yaklaşım. İnşallah bugün keyifli bir Türkiye Kupası finali izleyeceğiz.” dedi.

“SPORUN GÜCÜNÜN TERÖRÜ, UYUŞTURUCUYU YENECEĞİNE İNANIYORUZ”

Diyarbekirspor’un 2. Lig’e yükselmeleri için başarılar dileyen Bakan Bak, şöyle dedi:

“İnşallah burada çok daha güzel müsabakaları hep beraber izleriz. Biz sporun gücüne inanıyoruz. Sporun gücünün terörü, uyuşturucuyu yeneceğine inanıyoruz. Sporda dünyada en fazla yatırım yapan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak özellikle spor alt yapısına yaptığımız yatırımlarla Türkiye’nin dört bir yanında gençlerimizin sporla olması, spora yönelmesi, sporun birleştirici gücüne inanmaları için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. 34 stadyum yapıyoruz. Bunların yaklaşık 20’sini tamamlamış durumdayız. Yenilerini de yılsonuna doğru açacağız. Bu yıl Kocaeli, Sakarya ve Akhisar stadyumları tamamlandı. Yıl sonunda Ordu, ardından Hatay ve Adana’daki stadyumlar peş peşe devreye girecek. Bu bölgenin gençleriyle hep beraber bu coğrafyada güçlü kalacağız. Büyüyen ve gelişen güçlü Türkiye için hep beraber çalışacağız. Biz 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasına adayız. Her yerde statlarımızı tamamladık, tamamlıyoruz. Bizim en büyük gücümüz de yeni stadyumlarımız. Her noktada dünya standartlarında, dünya kupası finali oynanacak, dünya kupasına hizmet edecek alt yapıya da sahibiz. Avrupa Şampiyonasına hizmet edecek, organizasyonu gerçekleştirecek alt yapıya da sahibiz. Sadece futbolda değil tüm branşlarda Türkiye dünya standartlarında spor salonları, yüzme havuzları ve atletizm salonlarıyla hazır”

BAKAN BAK VE VALİ GÜZELOĞLU, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Valilik ziyaretinin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Bakan Bak’a Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu eşlik etti.  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve daire başkanları tarafından karşılanan Bakan Bak ve Vali Güzeloğlu daha sonra makam odasına geçerek bir süre Başkan Atilla ile görüştü.

BAKAN BAK VE VALİ GÜZELOĞLU, KUPA FİNALİNİ İZLEDİ

Büyükşehir Belediye ziyaretinin ardından  yapımı tamamlanan Diyarbakır Stadyumunda düzenlenen 56. Ziraat Türkiye Kupası final mücadelesinde Fenerbahçe ile Akhisarspor karşılaşmasını takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak’a, Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Fenerbahçe Spor Klübü Başkanı Aziz Yıldırım, Teleset Akhisar Klüp Başkanı Hüseyin Eryüksel ile Diyarbakır’ın protokol üyeleri eşlik etti.

KUPAYI TAKTİM ETTİ

Fenerbahçe ve Teleset Mobilya Akhisarspor tarafından oynan final maçı sonrası protokol üyeleri tarafından maçta görev alan hakemlere plaket takdim edildi. 56. Ziraat Türkiye Kupası Finalini kazanan Teleset Mobilya Akhisarspor’a Bakan Bak tarafından Ziraat Türkiye Kupası takdim edildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme