enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5193
EURO
34,8902
ALTIN
2.441,68
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

Hacı Levent, sağlıklı yaşam için ‘Mor Baklava’ geliştirdi

Hacı Levent, sağlıklı yaşam için ‘Mor Baklava’ geliştirdi
REKLAM ALANI

5 kuşaktır ”Burma Kadayıf” üreten ve başta Amerika olmak üzere Almanya, Macaristan ile Japonya gibi ülkeleri, Diyarbakır’ın geleneksel damak lezzetiyle buluşturan Hacı Levent, yeni bir tatlı çeşidi geliştirdi. Diyarbakır’da ilk kez soğuk sütlü baklavayı vatandaşla buluşturan Hacı Levent bu kez de bir çok rahatsızlığa ve hastalığa iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanan MorMiks diğer adıyla ‘Mor Baklava’yı geliştirdi.

Kuruluşu 1880’lı yıllara dayanan ancak 1907 yılında ilk tatlı olan Burma Kadayıfı üreterek Diyarbakır’ın ilk tatlıcısı unvanı elinde bulunduran Hacı Levent 5 kuşaktır Diyarbakır’a, Bölgeye ve Türkiye ile Dünya ülkelerine tatlı hizmeti vermenin haklı gururunu yaşıyor.

200 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

1,5 yıl önce Organize Sanayi Bölgesi’nde açtığı 4 bin metrekarelik kullanım alanı bulunan fabrika ile üretimini sürdüren Hacı Levent, 200’e yakın kişiyi de istihdam ediyor.

DİYARBAKIR’A 6 ŞUBE İLE HİZMETE DEVAM

Kayapınar ilçesinde Dicle Kent, Metropol ve 75. Caddesi (Mahabad), Bağlar Bağcılar Havaalanı yolu üzeri, Yenişehir ilçesinde Çamlıca Durağı (Büyükşehir Belediyesi karşısı) ve ilk üretim yaptığı Sur ilçesindeki Saraykapı’da olmak üzere 6 Şubesi bulunan Hacı levent, pandemi sürecine Diyarbakırlılara tatlı hizmeti vermeyi sürdürüyor.

“MOR BAKLAVA!”

Diyarbakır’da ilk kez soğuk sütlü baklavayı vatandaşla buluşturan Hacı Levent bu kez de bir çok rahatsızlığa ve hastalığa iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanan MorMiks diğer adıyla ‘Mor Baklava’yı geliştirdi.

Hacı Levent Aile temsilcisi Murat Altunhan, Fonksiyonel gıdalar olan ilgi gün geçtikçe arttığına işaret ederek, şunları söyledi:

“Fonksiyonel gıdalar, tüketildiğinde sağlığımıza fayda sağlayan gıdalar olarak bilinmektedir. Japonya gibi gelişmiş ülkeler toplum sağlığını korumak ve güçlendirmek için fonksiyonel gıdalardan faydalanmaktadır. Mor sebze ve meyvelerden elde edilen bileşenler unlu mamülllere katıldı. Mormiks ile yapılan ürünler antosiyaneninlerce yüksek konsantrasyonlu olmasının yanında ürünlerinin tadını ve kokusunu da değiştirmemektedir. Antosiyaninler güçlü oksidan kaynağıdır. Antosiyaninlerce zenginleştirilmiş ürünler düşük glisemik indekse sahiptir. Bu ürünlerin kan şekerini düzenlediği de bilimsel literatürde yer almaktadır.

“SENTETİK HERHANGİ BİR KİMYASAL İÇERMİYOR”

Renginin mor olmasının nedeni sebze ve meyvelerdeki aktif bileşenlerinin doğal renginden geliyor. Aslında sebze ve meyvelerde sağlığımıza faydalı olan bileşenlerin şekerli kısmı değil, rengini veren doğal kısmıdır. Bu nedenle üretilen unlu mümüller de mor renkte oluyor. Teknoloji kullanılarak saflaştırıldığı için yapılan ürünün lezzetinde ve kokusunda bir değişiklik olmuyor. Yani mor renk unlu mamüllerde doğal tadında ve kokusundadır. Tek fark içeriği mor bileşenlerce zenginleştirilmiş olması. Yani sentetik herhangi bir kimyasal içermiyor.  Başta etmek, poğaça, simit, kurabiye, tatlı olmak üzere birçok unlu mamül MorMiks katılarak geliştirilebilir. Benzer şekilde sütlü tatlılar, baklava, soslarda da MorMiks kullanılır” deri.

“TÜM HASTALIK GRUPLARI BU TATLIDAN YİYEBİLİR”

Geliştirdikleri MorMiks Baklavasını her yaştan bireyin güvenle kullanabileceğine değinen Altunhan, “Düzenli spor yapanların, sağlığına dikkat eden herkesin kullanımına uygundur. Sağlıklı bireylerde sağlığın daha da güçlendirilmesi için iyi bir antioksidan kaynağıdır. Tüm hastalık gruplarında (yüksek tansiyon, diyabet, kanser v.b) herhangi bir sakınca olmadan düzenli bir şekilde kullanabilir” dedi.

MOR BAKLAVA’NIN FAYDALARI

Altunnan, MorMiksin faydalarını şöyle özetledi:

“Diyabet hastalığına iyi gelmektedir.

Tansiyon hastaları için faydalıdır.

Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.

Kansere yakalanma riskini azaltır.

Kalp ve Karaciğer için detoks etkisi bulunur.

Vücuttaki organlar için düzenleyici işlevi bulunur. Organların daha rahat çalışmasını sağlar”

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme