enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2707
EURO
34,7492
ALTIN
2.397,24
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
25°C
Diyarbakır
25°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
27°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİYARBAKIR HABERİ
Dicle Elektrik dağıtım bölgesinde tarımsal sulama faaliyetlerinin en yoğun gerçekleştiği Şanlıurfa’da, elektrik tüketimi nisan ayı boyunca üç katına çıktı. Sulama sezonunun başlangıcı olan 1 Nisan’da 11 milyon 505 bin kWh olan günlük tüketim, ay sonunda 30 milyon 743 bin kWh seviyesine ulaştı. Bölgede her gün onlarca kaçak trafonun tespit edilmesi,...
08.05.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyumlar döneminde il dışından atanan ve kentte ”ithal bürokrat” olarak alınan bazı çalışanların birden fazla maaş ve huzur hakkı gibi ödemelerle 180 bin TL’ye yakın aylık ödeme aldığı, hasta yakınları için kurulan misafirhanenin bu kişiler tarafından otel gibi kullanıldığı ortaya çıktı. DİYARBAKIR GAZETE- ANKA Haber Ajansı’nın edindiği...
08.05.2024
Diyarbakır’da haklarında soruşturma açılan veya yargılanan kişileri, adliye ile bağlantıları bulunduğunu, tahliye veya beraat ettireceklerini söyleyip, paralarını alarak dolandıran şüphelilere yönelik soruşturma kapsamında aranan avukat E.G. de teslim oldu. Soruşturmada daha önce gözaltına alınan 20 kişiden 1’i avukat 9’u tutuklanmıştı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla...
08.05.2024
Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı tarafından “Roma Mimarisi” konulu konferans gerçekleştirildi. DİYARBAKIR GAZETE- Prof. Dr. Meral Halifeoğlu’nun katkılarıyla düzenlenen konferansa, akademik ve idari personeller ile çok sayıda öğrenci katılım sağladı. Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Prehistorya Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Birgül Açıkyıldız’ın sunumunda Roma Dönemi...
08.05.2024

Hem yol, Hem hayat arkadaşı!

“Her başarılı erkeğin arkasında kadın vardır” özdeyişine birebir uyan, her zaman eşinin yanında, aldığı kararların sonuna kadar destekçisi olan bir kadın, bir eş ve bir anne ve bir siyasetçi Dürdane Beyoğlu ile ilk kez www.diyarbakirgazete.com’a konuştu. Eşi Hüseyin Beyoğlu’nu yalnız bırakmayan, ev ve çeşitli ziyaretlerde de birlikte olan Dürdane Beyoğlu, eşinin hem yol ve hem de hayat arkadaşı olmuş.

“Eğer eşim ve ben bu ilçeye bir nebzede olsa hizmet edebilmişsek ve güzel anılırsak ne mutlu bize” diyen Beyoğlu, “Tevazu, samimiyeti ve gayreti esas alarak halkının mutluluğunu ilke edinen insanlar asla değişmezler” diye özetliyor.

Bayan Beyoğlu, ayrıca Eşi Hüseyin Beyoğlu’nun memleketine olan sevdası ve hizmet etme gayretinin ortada ve görüldüğünün altını çizerek, “Bu minvalde nasıl olağan üstü çalıştığı vatandaşlarımızın da takdirine mahzar durumda. Bu konuda nasıl sıkıntı yaşayabilirim ki? Zaten ikimizde aynı davaya hizmet etmek noktasında sahadayız. Kendisinin gayreti bize daha da güç veriyor. Eşim mizacı gereği ailesine de zaman ayırabilen biri” diyor.

‘Durdane Beyoğlu nasıl bir ‘Başkan’ eşidir sorusunu şık bir yanıt veren Beyoğlu, “Kısacası hem yol arkadaşıyım hem de hayat arkadaşıyım” diye eklemede bulundu.

Son yıllarda yaptığı başarılı ve örnek hizmetlerle gündeme gelen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun eşi Dürdane Beyoğlu ile yaşantını, ailesini, siyaseti, nasıl bir eş olduğunu ve eşi Hüseyin Beyoğlu’nu ve Bağlar’a yönelik hayallerini konuştuk.

İşte Bayan Beyoğlu ile yaptığım röportajın detayı şöyle;

Sayın Beyoğlu, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Dürdane Beyoğlu. 1977 Diyarbakır doğumluyum. Öğrenim hayatım Diyarbakır’da geçti. Uzun yıllardır sosyal faaliyet mecrası ile uğraşan birçok mecrada gönüllü olarak bulundum. 3 çocuk annesiyim.

“SÜREKLİ GELİŞİMİ VE YENİLİKLERİ TAKİP EDEN BİRİSİYİM”

Daha önceki yaşantısında nasıldı?

Sade bir yaşantısı olan aile efradıyım. Ailemin geleneksel yapısı benim yaşamıma da biçim verdi. Dünya görüşüm bu çerçevede şekillendi. Çalışmayı kendini yenilemeyi hayat felsefesi haline getirmiş sürekli gelişimi ve yenilikleri takip eden birisiyim.

“BENİM İÇİN ESAS OLAN DAVANIN KENDİSİDİR”

2015 Haziran seçimlerinde AK Parti’den Milletvekili adayı idiniz? Siyasete girme fikri nereden doğdu?

Siyasete girme fikri AK Parti’nin kuruluş yıllarında filizlendi. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi felsefesinden etkilendim. Parti değişik kademelerinde gönüllü olarak görev yaptım. Saha çalışmalarında yer aldım. Sn. Cumhurbaşkanımız ve partimizin tensip buyurmasıyla da AK Parti Diyarbakır Milletvekili listesinde de yer aldım. Hiçbir zaman makam ve mevki peşinden koşmadım. Benim için esas olan davanın kendisidir. Bu amaçla bu davanın yılmaz bir ferdi olarak halen partimizin başarısı için gayretle sahada çalışmalarımı yürütmekteyim.

SİYASETTE BULUNMAMIZ AİLE HAYATIMIZI OLUMSUZ ETKİLEMEDİ

Eşinizin siyasetçi olması sizin için bir avantajı yoksa dezavantaj mı? Aile hayatınızı etkiledi mi?

Avantaj veya Dezavantaj diyemem. Neticede ikimizde siyasette iştigal ediyoruz. Aile hayatımıza olumsuz bir etkisi olmadı.

EŞİMİN MEMLEKETİNE OLAN SEVDASI VE HİZMET ETME GAYRETİ ORTADA!

Eşiniz Sayın Hüseyin Beyoğlu 2019 Mart seçimlerinde AK Partiden belediye başkanı oldu. Ve Bağların çehresini değiştirmek için olağan üstü bir mesai harcıyor. Bir eş bir anne olarak bu konuda sıkıntı yaşıyormuşsunuz? Ailesine zaman harcayamadığı için şikâyetçi misiniz?

Eşimin memleketine olan sevdası ve hizmet etme gayreti ortada. Bu minvalde nasıl olağan üstü çalıştığı vatandaşlarımızın da takdirine mahzar durumda. Bu konuda nasıl sıkıntı yaşayabilirim ki? Zaten ikimizde aynı davaya hizmet etmek noktasında sahadayız. Kendisinin gayreti bize daha da güç veriyor. Eşim mizacı gereği ailesine de zaman ayırabilen biri.

HEM YOL HEM DE HAYAT ARKADAŞI

Durdane Beyoğlu nasıl bir ‘’başkan eşi’’dir?

Ben olaya bu pencerede bakmıyorum. Daha önce de ifade ettiğim gibi mizacım gereği değişimde sürekliliği yakalayan kendini her fırsatta yenileyen davası için her türlü fedakârlığı göze alan biriyim. Yani kısacası hem yol arkadaşıyım hem de hayat arkadaşıyım.

EŞİMİN BAĞLAR GİBİ BÜYÜK BİR İLÇEYE HİZMET ETMESİ BENİ GURURLANDIRIYOR

Hüseyin Bey, Bağlar gibi büyük ve sorunlu bir ilçenin belediye başkanı oldu. Bir kadın olarak bu durum sizi ürküttü mü?

Bağların büyüklüğü konusunda sizinle hem fikirim ancak sorunlu olduğu konusunda sizlere katılmıyorum. Sebebi ise uzun yıllardır hem hizmet alamamış hem de hane halkına tabiri caizse adam akıllı el uzanmamış. Yani kısacası hak ettiği değeri almaktan yoksun bırakılmış. Eşimin böyle bir ilçeye gönülden hizmet etmesi beni ürkütmez aksine gururlandırır.

Sitem eder misiniz arada?

Ben sitem etmeyi sevmem. Hem inancım gereği hem de mizacım gereği çözüm odaklıyım.

“HÜSEYİN BEY HARİKA BİR BABADIR”

Hüseyin Bey ailesine karşı nasıl bir insan?

Ailesine karşı sorumluluğunu bilen, bunca yoğunluğunun arasında zaman ayırmaya gayret gösteren mükemmel bir eş çocuklarımın tabiri ile de harika bir babadır.

Kıskanç bir eş misiniz?

Elbette her kadın kadar ancak, eşimin ve benim hizmet etme aşkı bu konuları çok fazla düşünmeye zaman bırakmıyor.

Peki, Hüseyin Bey eş olarak kıskanç mıdır?

Bu soruya da her seven erkek gibi eşini elbette kıskanır diye cevaplamak istiyorum.

Evliliğiniz süresince Hüseyin Bey ile karşılıklı olarak bir birinize ne kattınız diye sorsam?

Sevgi, saygı özgüven kararlılık ve provakatif olmayı kattı.

“ÇAĞDAŞ VE MODERN BİR BAĞLAR HAYAL EDİYORUM”

Bir anne olarak nasıl bir bağlar hayal ediyorsunuz?

Özellikle eski bağlar diye tabir ettiğimiz bölgede kentsel dönüşümü tamamlamış oyun ve sosyal donatıları olan çocukların aydınlık geleceği için çağdaş ve modern bir kent hayal ediyorum.

“TEVAZU, SAMİMİYETİ VE GAYRETİ ESAS ALARAK HALKININ MUTLULUĞUNU İLKE EDİNEN İNSANLAR ASLA DEĞİŞMEZLER”

Son olarak, Bağlar Belediye Başkanı eşi olarak değişmekten, kendinizden uzaklaşmaktan korkuyor musunuz?

Sonuçta makamlar geçici hizmetler bakidir. Eğer eşim ve ben bu ilçeye bir nebzede olsa hizmet edebilmişsek ve güzel anılırsak ne mutlu bize. Tevazu, samimiyeti ve gayreti esas alarak halkının mutluluğunu ilke edinen insanlar asla değişmezler.

Sait BAYRAM’ın Özel Röportajı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme