enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4018
EURO
34,7587
ALTIN
2.435,21
BIST
9.996,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
28°C
Diyarbakır
28°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
DİYARBAKIR HABERİ
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin artırılması ve kalite güvencesine katkı sağlanması amacıyla uygulanan “Kurumsal Akreditasyon Programı” kapsamında Dicle Üniversitesi, iki yıl süreyle Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazandı. DİYARBAKIR GAZETE- Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri...
29.04.2024
Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü ve Veteriner Gıda Hijyenistleri Derneği tarafından, “10. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi” düzenlendi. DİYARBAKIR GAZETE- Gıdanın Geleceği, Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Teması ile Wyndham Garden Hotel Konferans Salonunda düzenlenen programın açılışına Önceki Dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve TARPOL Yönetim Kurulu Başkanı...
29.04.2024
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu’nda seçimleri Demokratik Hekimler Grubu listesi kazandı. 385 oyun kullanıldığı seçimlerde Demokratik Hekimler grubu yüzde 85 oy aldı. Demokratik hekimler grubu adlı listesi, Salı günü toplantı yaparak, yeni başkanı ve yönetim kurulu üyelerini belirleyecek. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Tabip Odası’nın Dün ve bugün yapılan olağan kongresi...
28.04.2024
Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. Maçın bitimiyle birlikte araçlarla Cadde ve sokaklara çıkan Amedspor taraftarları şampiyonluk kutlamalarına başladı. Özellikle yeni yerleşim alanlarında araçları ile caddelere çıkan taraftarlar, ‘Şampiyon amedspor’ sloganları atarak, turlamaya başladı. Amedspor taraftarları, gece özel uçakla İzmir’den...
28.04.2024

Hukuk Fakültesinde ‘Tadilat’ zamanı!

Hukuk Fakültesinde ‘Tadilat’ zamanı!
REKLAM ALANI

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi, okulların açıldığı hafta tadilat başlattı. Eylül başında başlayan tadilatın ne zaman biteceği konusunda net bir tarih verilmezken, Hukuk Fakültesinde ders görmesi gereken öğrenciler farklı fakültelere yönlendirildi. Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencileri Fen Edebiyat Fakültesinde 2,3 ve 4. sınıflar ise Sivil Havacılık Yüksek Okulunda ders görecek.

D.Ü. Hukuk Fakültesinde amfi yapımı için başlatılan tadilat çalışmalarından dolayı öğrenciler Fen Edebiyat Fakültesi ve Sivil Havacılık Yüksekokulunda eğitim görüyor. Tadilat çalışmaları bitinceye kadar farklı fakültelerde eğitim görecek olan öğrenciler sıkıntı yaşadıklarını dile getirirken, D.Ü. Hukuk Fakültesi Dekanlığı ise çalışmaların öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim görmeleri için yapıldığını ve 10 gün içinde tamamlanacağını belirtiler.

‘TADİLATLA İLGİLİ OKULDAN BİLGİ VERİLMEDİ’

Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Hüseyin Baran,  okulların başlamasına rağmen bitirilemeyen tadilatla ilgili şunları söyledi: “Okullar açılmadan iki hafta önce büyük bir heves ile okulu görmek için geldim.  Ama fakültenin içine girdiğimde fakültenin tadilatta olduğunu gördüm. Nasıl olacak, nerede ders işleyeceğiz diye sorduğumda da sizi farklı fakültelere göndereceğiz dediler. Bu konuyla ilgili ne fakülteden ne de okuldan herhangi bir bilgi verilmedi. Tadilatın ne zaman biteceği konusunda da  herhangi bir bilgi verilmedi. Tadilat nedeni de amfi sınıfların yapılacağına dair bilgiler var. Ben Fen Edebiyat Fakültesine geçtim ve oradaki sınıflar küçük, sıkışıyoruz. Bu da bilgi verimliliği konusunda sıkıntı çekmemize neden oluyor.”

‘TADİLAT HABERİNİ SINIFIN SOSYAL MEDYA GURUBUNDAN DUYDUK’

Hukuk fakültesi ikincisi sınıf örgencisi  Ebru Tatlı ise okulda süren tadilat çalışmalarını sosyal medya hesabından öğrendiğini dile getirdi. Tatlı, şöyle konuştu: “Tadilat 5 Eylülde başladı. Yaz okulu finallerinden sonra başladı ve okul başlamadan tadilat bitecek denildi.  O yüzden rahattık  ve nasıl olsa bitecek diye fazla bir sorun etmiyorduk. Fakat daha sonra okul açılınca kapıya duyuru asıldığını gördük. Birinci sınıflar Fen Edebiyat Fakültesinde 2,3 ve 4. sınıfların da Sivil Havacılık Yüksek Okulunda dersleri verilecek diye duyurulmuştu. Tadilat haberini de sınıfın sosyal medya gurubundan duyduk. Sıralar dışarı çıkarılmış, amfi sınıflar yapılacak dendi. Tadilatın ne zaman biteceğine dair de bir hocamıza sorduğumuzda ise ‘dönem sonuna kadar biter’ cevabını aldık. Sivil Havacılık Yüksek Okulu, Hukuk Fakültesine oranla uzak ve küçük.  Hukuk Fakültesinde sınıf kontenjanı 200-250 civarı ama Sivil Havacılık Yüksek Okuluna bu sayının sığması zor. Keşke Fen Edebiyat Fakültesinde dersler işlenseydi daha iyi olurdu. Çünkü hem daha yakın hem de derslikleri daha geniş.”

‘DERSLER BAŞLAMASINA RAĞMEN TADİLAT DEVAM EDİYOR’

Hukuk Fakültesi örgencisi Rojda Basıkçı, yaz okulundan kaynaklı tadilatın geciktiğini ifade etti. Basıkçı, “Öğrencilere bu konuyla ilgili hiç bilgi verilmedi. Gideceğimiz yüksek okul, sınıf mevcudumuza oranla çok küçük. Tadilatın nedeni sınıflar çok eski ve bakımsız ayrıca hiç amfi sınıf yok. Yaz okulundan dolayı tadilat gecikti ve şuanda dersler başlamasına rağmen tadilat devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Tadilatla ilgili görüştüğümüz, D.Ü. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Yokuş Sevük, tadilat çalışmalarının öğrencilerin isteği üzerine başlatıldığını ve 10 gün içinde çalışmaların tamamlanacağını ve öğrencilerin yeni amfilerde ders göreceğini söyledi.

10 GÜN İÇİNDE TADİLAT BİTECEK!

Eski bir bina ve 35 yıldır binada herhangi bir yenileme çalışmasının yapılmadığını belirten Prof. Dr. Yokuş, tadilat çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi: “İhalesi daha önce yapılmış, bakım onarım kapsamında yapılan bir tadilattır. 35 senedir bu fakülteye hiç bir şey yapılmamıştı. Bu tadilat öğrencinin isteği ve benim talebimle yapılan bir iştir. Bu tadilat çalışmasının ihalesi baharda yapıldı ve aslında çalışmalara da Eğitim öğretim döneminden önce başlandı. Zaten 10 gün içinde de teslimi söz konusu olacak. Bu süre zarfında da eğitim öğretimin aksamaması için öğrencilerimize sınıf tahsisi ettik. Bu hafta zaten kayıt haftası ve Fen fakültesi ve Sivil Havacılık fakültelerinden amfi almak suretiyle derslerimiz yapılıyor. Fen fakültesi hemen bitişik binamız ve öğrencilerimiz sıkıntı yaşamıyor. Tadilatta teslim tarihi uzayınca gerekli önemleri aldık. Şuan herhangi bir sorun yok.”

‘FAKÜLTEMİZE BİR AMFİ KAZANDIRMAK İÇİN BU ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR’

Eski bina olmasından kaynaklı tadilat çalışmalarında kısa süreli bir gecikmenin yaşandığını belirten Prof. Dr. Yokuş, “10 gün içinde de teslimat yapılacak. Fakültemize bir amfi kazandırmak için bu çalışmalar yürütülüyor. İhale sürecinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. 40 gün ilanda kaldı vs. Ayrıca yaz okulumuz da devam ediyordu. Yani, hiç ara vermeden kesintisiz bir şekilde eğiti öğretime devam ediyoruz. Eğitim öğretimde bir aksama söz konusu değil. Zaten bu hafta derslerin onay haftası ve öğrencilerimiz herhangi bir mağduriyet yaşamadılar. Zaten söz konusu tadilat çalışmalarını da öğrencilerimizin yararına yaptık. Öğrencilerimiz okula geldiklerinde kendilerini üniversitede hissetsinler diye amfi yaptık. Bugüne kadar öğrencilerimiz hep salonlarda eğitim görüyordu. Liseden gelen çocuklarımız üniversitede kendini farklı, özel hissedebilmeli ama okulun bugüne kadar ki  fiziki koşulları buna elvermiyordu. Bugüne kadar da hiç kimse amfi talep etmemişti. Öğrencilerimiz amfilerde ders görmeyi hak ediyorlar ve zaten bu talep onların da talebiydi. Bölgemizin öğrencileri amfide ders görmeyi, daha iyi şartlarda okumayı hak etmiyor mu? İstanbul’da, Ankara’da öğrenciler nasıl amfilerde ders görüyorlarsa bölgenin çocukları da daha iyi şartlarda okuyabilmeli. Okulumuzun fiziki koşullarını olabildiğince iyileştirmeye çalışıyoruz. Elbette tadilatta öngörülen zamandan daha uzun süren durumlar yaşanabiliyor. Çeşitli aksaklıklar çıkabiliyor. Çünkü yılların binası ve eski binada tadilat yapmak kolay iş değil. Yeni bina yapımı söz konusu olmadığı için var olanı iyileştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

(Harun AYTULUN’un Özel Haberi-Tigris Haber Gazetesi)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme