enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5592
EURO
34,9748
ALTIN
2.448,66
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

Işıltılı bir cilt için sebze ve meyve tüketin!

Işıltılı bir cilt için sebze ve meyve tüketin!
REKLAM ALANI

Memorial Diyarbakır Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Özlem Tay, sağlıklı cilt için doğru beslenme kuralları ve cilde ışıltı katan besinler hakkında bilgi verdi.

GERGİN BİR CİLT İÇİN VİTAMİN EKSİKLİĞİNDEN KORUNUN

Vitaminlerin antioksidan etkileri, özellikle doğru beslenme ile vücuda alındığında cilde oldukça yarar sağlar. Cilt sağlığı, kırışıklıkların giderilmesi veya oluşumunun engellenmesinde önemli rol oynar. A, C, D, E vitaminlerinin eksikliği ise; cildin cansız, kuru veya fazla yağlı olmasına neden olur.

Cildin yaşlanmasını geciktirici vitaminler ve besin kaynakları şunlardır:

  • A vitamini ve beta karotenler: Yaşlanmayı geciktirici etkileri için kullanılır. Sarı, turuncu ve yeşil renkli sebzeler, yumurta akı, ciğer, doğal tereyağı ve balık yağlarında bulunur.
  • B vitamini: B vitamini türü olan niasin (B3 vitamini) akne tedavisinde kullanılır. Tavuk, balık, şamfıstığı, hindi ve tam tahıllı ürünlerde bulunur.
  • C vitamini: İyi bir antioksidan vitaminidir. Yara tedavisi üzerinde etkilidir. Yüzeysel olarak ince çizgi ve kırışıklıkların giderilmesinde, cilt yanıklarının tedavisinde kullanılır. Limon, greyfurt, portakal, çilek, kivi, frenküzümü ve kuşburnu gibi meyveler; lahana, domates, karnabahar, kırmızı biber ve yeşil biber gibi sebzeler C vitamini açısından zengindir.
  • E vitamini: İyi bir antioksidandır. Yüzeysel olarak uygulandığında cildin nemlenmesine yardımcı olur. Yumuşaklık ve pürüzsüzlük sağlar.

HAVUÇ NEMLENDİRİCİNİZ, GİNSENG TONİĞİNİZ OLSUN

Maydanoz, ısırgan: İçerdiği antioksidan ve C vitamini içeriğinin etkisiyle cildin genç kalmasını ve sıkılaşmasını sağlar.

Papatya: Yara iyileştirici özelliği bulunur.

Ginseng: Dolaşım problemlerine iyi gelir ve hücre içi metabolizmayı geliştirdiğinden, cilt için iyi bir tonik etkisi oluşturur. Cildi gençleştirir.

Kekik: Sakinleştirici, antiseptik ve dezenfektan özellikleri vardır. Kırışıklıkların giderilmesinde etkilidir.

Kavun: İçerdiği beta karoten sayesinde, kollajen hasarını en aza indirerek kırışıklıklara ve lekelere engel olur. Haftada 3 kez bir iki dilim kavun tüketimi, cildin pul pul dökülmesini engeller.

Brokoli:  A ve C vitamini içerir. Cilt kanseriyle savaşan moleküllere de sahiptir. Cildin elastikiyetini korur, çürükleri önler ve aynı zamanda akne tedavisine yardımcıdır.

Havuç: A vitamini öncüsü olan beta karoten deposudur. Havuç ve turuncu renkli sebzeler, güneş koruması sağlar. Cilde elastikiyet kazandırır ve kurumayı önler.

SİVİLCELERE MARUL, AKNEYE BROKOLİ

Ciltteki koyu renkli halkalar ve sivilceler için; ıspanak, roka, karahindiba, marul ve maydanoz gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler tercih edilmelidir. Salatalara keten tohumu eklemek, hem kabızlıktan hem de sivilceden kurtarır. Eğer akne sorunu varsa brokoli tüketmek faydalı olacaktır. Bir porsiyon zeytinyağı-sarımsak soslu brokoli salatası, cildin gençleşmesine, canlanmasına ve nemlenmesine yardımcı olur.

KURU CİLTLERE HAKİKİ ZEYTİNYAĞI

Cilt kuruluğu ön planda ise; günde en az 10-12 su tüketimi önemlidir. Bunun yanında hakiki zeytinyağının beslenme programında önemli bir yeri bulunmaktadır. Salatalara bir tatlı kaşığı zeytinyağı eklemek ya da yemekleri zeytinyağıyla pişirmek hem genel sağlık hem de cilt güzelliği için yararlıdır. Günde bir dilim kavun tüketme de cildin kurumasını önleyecektir.

GENÇ BİR CİLT İÇİN SOMON BALIĞI

Cilt kırışıkları için; çilek, yaban mersini, ahududu, böğürtlen, somon balığı, havuç, nar ve portakal tüketimine önem verilmelidir. İçerdikleri zengin antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle savaşarak vücudu aynı zamanda kanserden de koruyan bu besinler, cilt yaşlanmasını geciktirir ve kırışıklıkları önler.

SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN 10 ALTIN KURAL

  1. Güneş ışınlarına çok fazla maruz kalmayın.
  2. Günde en az 10-12 bardak su tüketin.
  3. Sigara, alkol ve kafeinden uzak durun.
  4. Hayatınızdaki stres faktörleri ile mücadele etmeyi ve rahatlamayı öğrenin.
  5. Günde en az 30-45 dk yürüyüş yapın, egzersize önem verin.
  6. Demir yönünden zengin besinler tüketmeye özen gösterin.
  7. Vitamin ve mineral yönünden dengeli ve yeterli beslenin.
  8. Kesinlikle güne kahvaltı yapmadan başlamayın.
  9. Günde 1-2 fincan yeşil çay tüketin.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme