enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımının, seçimden beş gün sonra Diyarbakır’da bulunan 10 adet spor tesisini Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrettiği ortaya çıktı. DİYARBAKIR GAZETE-  31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir farkla kayyımdan geri alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde kayyım, seçimden beş gün sonra kentteki bütün spor tesislerini devrettiği ortaya çıktı. 31 Mart’ta...
20.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’nde mazbata töreni sonrasında makam odasında bulunan Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Türkiye İçişleri Bakanı soruşturmayı sosyal medya hesabı X’den duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer...
20.04.2024
Diyarbakır’da polis, farklı tarihlerde vatandaşları tehdit edip paralarını gasbeden ve silahla yaraladığı tespit edilen 6 kişilik çeteye yönelik ‘Balistik’ operasyonu yaptı. Gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı. Polis, kollarında dövme olan bir şüpheliyi kameralardan tespit edip yakaladı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ve Gasp Büro Amirlikleri,...
20.04.2024
Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürlüğü’ne bağlı 2 kişilik ekibi İdil’e bağlı Okçu köyünde kaçak kontrolü yaparken engelleyerek rehin alan, üzerlerine kurşun sıkan ve darp ederek yaralayan saldırganların yakalanabilmesi amacıyla jandarma tarafından yapılan soruşturma kapsamında 12 kişi gözaltına alındı. Sanıklardan 4’ü ise sevk edildikleri savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. DİYARBAKIR...
20.04.2024

İYİ Partili Ensarioğlu: ‘Devlet bizi değil, Biz Devleti büyüteceğiz”

İYİ Partili Ensarioğlu: ‘Devlet bizi değil, Biz Devleti büyüteceğiz”
REKLAM ALANI

İYİ Parti Silvan İlçe 2. Olağan ve Bismil İlçesinin de 1. Olağan İlçe kongresi yapıldı. Her iki ilçenin kongreleri de coşkulu ve büyük bir kalabalık ortamında yapıldı. Kongrelerde şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal marşı okundu. Kongreler de İYİ Parti Genel Başkann Meral Akşener’in mesajı okundu.

İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, kongrelerde yaptığı konuşmada, Dün Devlete hakim olan liyakatsiz bir yönetimin örneğini bir kez daha gördüklerinin altını çizerek, “Kurumlar arası koordinasyonsuzluk mu dersiniz, liyakatsizlik mi dersiniz ne ararsanız var. ÖSYM kurumu YKS sınav tarihini açıkladı, herhalde yukarılardan iyi bir azar yediler ki ikiletmeden YKS takvimini değiştirdiler. Yazık ettiniz bu ülkeye, gençlerimizin yakalarından elinizi çekin artık. Bırakın gidin yeter, liyakatsizliğinizle ülkeyi uçuruma götürüyorsunuz, bu ülkeye sizden çok daha iyi yönetecek liyakatli, alanında başarılı insanlarımız var ve önlerini açın. Biz geldiğimizde fikri düşüncesi ne olursa olsun kime oy vermişse versin alanında liyakatli ve başarılı insanlarımızla çalışacağız. Her musibette bir hayır vardır derler, bu da onlardan biri olsa gerek” diye konuştu.

“YKS’NIN ERTELENMESİ ERKEN SEÇİME İŞARETTİR”

Erken seçim olacağını bildiklerine değinen Ensarioğlu, “Bu vesileyle YKS’nın ertelenmesiyle erken seçim olacağı kesinleşti. Her ne kadar kabul etmeseler de AKP’lilerde biliyor ki Anayasamıza göre seçim zamanında olursa Sayın Cumhurbaşkanının 3. Dönem aday olamama tehlikesiyle karşı karşıyaydılar.  Bu tehlikeyi bertaraf etmek için erken seçim kaçınılmazdı, biz biliyorduk ta, AKP’lilerin anlaması ve kabullenmeleri biraz zor oldu. Çünkü onlar kanunların değil kendi kararlarını referans alıyorlardı. Neden kabul etmek zorunda kaldılar çünkü seçimi kaybedeceklerini onlarda gördü. İşte demokrasi budur. İstemesen de, kabul etmesen de seçimi kaybetme korkusu ve demokrasi sana doğruları yaptırıyor” ifadelerini kullandı.

“AKP’LİLERİ SEÇİMİ KAYBETME KORKUSU SARDI”

Ensarioğlu, şunları söyledi:

“Dün AKP Genel Başkanı olarak konuşan Sayın Cumhurbaşkanımız istiklal caddesindeki bombalı vahşetini, şehit olan ve yaralanan bebek ve çocuklarımızın akan kanlarının yanına sandığı koyabilecek kadar seçimi kaybetme korkusuyla yaşıyorlar. Bu cümleler en hafif tabirle bizi hayretler içinde bırakmıştır. İşte biz herşeyi koltuk ve seçime endeklemiş bir parti tarafından yönetiliyoruz. Az kaldı gidecekler, sizin desteğinizle gidecekler, bu ülke bu halk bu yönetimi hak etmiyor daha iyi yönetilmeye layık ve o kadrolar emin olun İYİ Parti de var.

“2023 SÇİMLERİNDE İKTİDAR OLACAĞIZ”

Bugünlerde İlçelerimizin 2. Olağan kongreleriyle seçime daha güçlü bir yönetimle girmenin mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Yönetime seçilecek dava arkadaşlarımızla birlikte 2023’te yapılacak seçimle İnşallah iktidar olacağız. Her gittiğimiz yerde acık açık söylüyoruz AKP devlet değil bizim gibi bir siyasi partidir. AKP’ye oy vermeyen sadece bir siyasi partiye oy vermemiş olacak. Biz devleti oylamıyoruz. Bugün AKP iktidar partisi ama 2023’te seçimi kaybedecek.

“UCUZ KAHRAMANLIKLARA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Vatandaşlarımız hangi partiye oy verirse versin biz parti olarak iktidara geldiğimizde, hiçbir vatandaşımızı vatan haini, terörist veya bize düşman gözüyle bakmadık, bakmayacağız. Artık İYİ Parti var, biz ucuz kahramanlıklarına izin vermeyeceğiz. İYİ Partinin büyük özverisi ve katkısıyla kilit rol oynayarak önce Belediyeleri aldık ellerinden şimdi sıra 2023’te. AKP Ülkeye katma değer hiçbir şey yapmadıkları gibi 100 yıllık Cumhuriyeti’mizin katma değerlerini satarak buraya geldiler. Biz iktidara geldiğimizde; AKP’nin yok ettiği gençlerimize ve vatandaşlarımıza iş, aş, eğitim ve adaleti geri getireceğiz. Mutlu olacakları bir gelecek inşa etmek için geleceğiz. Halk ile devlet arasında köprü olacağız. Devleti vatandaşlarımızın emrine vereceğiz.

“DEVLET BİZİ DEĞİL, BİZ DEVLETİ BÜYÜTECEĞİZ”

Devlet bizi değil biz devleti büyüteceğiz ve dolayısıyla devletimiz büyüdükçe hep beraber zenginleşeceğiz. Bu vesileyle yeni yönetime seçilen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İlçemize ve partimize hayırlı olsun.” Dedi.

Kongrelerde, Silvan İlçe Başkanlığına Hayrettin Örücü, Bismil İlçe Başkanlığına da Kadri Camcı seçilerek güven tazeledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme