enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

Kadın istihdamı ve sosyal sorumluluk projelerine katkı

Kadın istihdamı ve sosyal sorumluluk projelerine katkı
REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadın istihdamı ve sosyal sorumluluk projelerini geliştirmek amacıyla 2022’de farklı çalışmalar yürüttü.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, alanında uzmanlarca kadınlara psikolojik destekte bulundu, manevi danışmanlıkla kadınların sorunlarına çözüm sundu.

82 NO’LU BURÇ KADINLARIN HİZMETİNDE

Kadınlara yönelik yürütülen sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 82 no’lu burç “Dağkapı Sur Kadın Kültür Merkezi” olarak hizmete sunuldu. Merkezde kadınlara ücretsiz psikolojik destek hizmeti verildi. Danışmanlık talep eden kadınlar, tüm psikolojik çalışma alanlarında psikoterapi süreçlerinden faydalandı.

KADINLARA YAKIN SAVUNMA EĞİTİMİ

Merkezde Okuma – Yazma, Kur’an-ı Kerim, Tefsir, El Sanatları, Psikolojik Destek, Manevi Rehberlik, Sosyal Hizmet, Yakın Savunma, Oyun Odası ve Aşçılık kursları verildi. Merkezde anneler eğitimlerini alırken çocuklar da oyun odalarında vakitlerini verimli geçirerek hem öğrendi hem eğlendi. Kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere halk eğitim merkezi tarafından sertifika verildi.

KURSLARDAN 5 BİN 500 KADIN VE ÇOCUK FAYDALANDI

Diyarbakır Kadınlarının Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİKASUM) Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Kadın Yaşam Merkezlerinde Okuma-Yazma, Hasta ve Yaşlı Bakımı, Güzellik ve Saç Bakımı, El Sanatları, Step ve Aerobik, Din Eğitimi ve Kur’an-ı Kerim, Giyim Üretimi ve Aşçılık alanlarında mesleki ve destekleme kursları verildi. Bu kurslardan faydalanan kadınların çocukları için oyun odaları hizmet verildi. 2022’de mesleki ve kişisel gelişim kurslarından yaklaşık 5 bin 500 kadın ve çocuk faydalandı.

HASTA VE YAŞLI ÖZ BAKIMINA DESTEK

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, evde bakım hizmetlerinden yararlanan vatandaşlara daha nitelikli hizmet vermek için çalışmalar yürüttü. Bu kapsamda Hasta ve yaşlı öz bakımına destek olacakların eğitim kursu düzenlendi. Kursta; yaşlılığın tanımı ve özellikleri, yaşlıların rehabilitasyonu ve ihtiyaçları, yaşlıların günlük bakımı, hastanın gereksinimleri ve hijyen kuralları, hasta ünitesi ve hasta yatağı ile ilgili uygulamalar, yatak yarası tedavisi ve korunma yolları, sürgü, derece, nabız ve solunum, hastayı rahatlatma teknikleri ve kullanılan araçlar, hasta ve yaşlılarda beslenme, pansumanlar, kanamalar ve ilk yardım, suni teneffüs ve kalp masajı gibi çeşitli konuları işlendi. Uygulamalı ve teorik bilgilerin verildiği ve bir ay süren kursu başarıyla tamamlayan 95 öğrenciye Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika verildi.

KURSİYER KADINLAR TARİHİ MEKÂNLARI GEZDİ

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezinin (DÜKSAM) işbirliği ile Benusen Kadın Yaşam Merkezi’nde eğitim gören kadınlar için kentteki tarihi ve turistik mekânlara gezi düzenledi. Hz. Süleyman Cami yerleşkesinde bir araya gelen kadın kursiyerler, İçkale Müze Kompleksi, Ulu Cami ve On Gözlü Köprü’yü gezdi, tarihi yapılarla ilgili bilgiler aldı.

ÇAY BİZDEN MUHABBET SİZDEN

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın belediye hizmetlerinden daha iyi faydalanması ve taleplerin birebir dinlenmesi amacıyla başlattı. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, çocuk gelişimci ve sosyal çalışma uzmanlarının da aralarında bulunduğu ekiplerle çat kapı ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. Proje kapsamında toplam 17 ilçede 875 ev ziyaret edildi.

KADINLAR KENDİ LOKALİNDE DİNLENİP STRES ATTI

Bismil’de kırsalda yaşayan kadınların ihtiyaçlarını göreceği lokal ve spor merkezi hizmete açıldı. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı lokal, özellikle kırsal mahallelerden ilçe merkezine gelen ve dönmek için servis saatlerini bekleyen kadınların dinlenmesi üzerine tasarlandı. Kadınlar, lokalde kitap okuyabilecekleri, spor yapabilecekleri, çocuklarını bırakabilecekleri, okuma yazma öğrenebilecekleri hizmetlerden ücretsiz faydalandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme