enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5860
EURO
35,0186
ALTIN
2.452,62
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

KESK’ten Bölge Mitingi

KESK’ten Bölge Mitingi
REKLAM ALANI

KESKtarafından Diyarbakır’da yapılan “Yoksulluğa, İşsizliğe, Güvencesizliğe Karşı Birlikte Mücadele” mitingini binlerce emekçi katıldı. Krizin faturasını ödemeyeceklerini belirten emekçiler, “Yoksullaşmaya işsizleşmeye ve güvencesizliğe karşı birlikte mücadele” kararlılığını haykırdı.

KESK’in, “Krizin Faturasını Emekçiler Değil, Krizi Yaratanlar Ödesin” şiarıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlediği miting binlerin katılımıyla başladı.

 Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu’nun, “Krizin Faturasını Emekçiler Değil, Krizi Yaratanlar Ödesin” şiarıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlediği bölge mitingi başladı.

Dört bir koldan girişlerin yapıldığı alanda, polis yoğun önlemler aldı. Miting alanına, “Anadilimiz özgürlüğümüzdür”, “Yaşasın emek ve demokrasi mücadelesi”, “Yoksullaşmaya işsizleşmeye ve güvencesizliğe karşı birlikte mücadele”, “Jin jiyan azadî”, “KHK’lar gidecek biz döneceğiz” ve “İnsan emeği ayrıştırılamaz” pankartları asıldı.

Mitinge, bölgenin dört bir yanından katılan KESK ve DİSK’e bağlı kamu emekçileri, yaşanan ekonomik krize karşı hükümete tepkilerini dile getiren sloganlarla kortejler halinde alana giriş yaptı. Ayrıca mitinge, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Dersim Dağ, Musa Farisoğulları, Remziye Tosun, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Naşide Toprak ve İbrahim Çiçek, HDP Gençlik Meclisi üyeleri, CHP ve ESP Diyarbakır il yöneticileri katıldı.

Miting, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Mitingin açılış konuşmasını Miting Tertip Komitesi üyesi ve Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Abbas Şahin yaptı. Şahin, İstasyon Meydanı’nı dolduran binlerce kamu emekçisini selamlayarak, “Halkın siyasi iradesine ipotek koyan ve bu iradeyi hapsetmeye çalışan zihniyete karşı bedenini açlığa yatıran Sayın Leyla Güven şahsında başlayan ve yayılan açlık grevlerine karşı iktidarın kör sağır rolünü oynamasını ya da iradeyi kırmak için güç kullanmasını kınıyorum. Cezaevlerindeki canlar yitirilmeye başlamadan talepler bir an önce karşılanmalıdır” dedi.

‘KRİZ AKP HÜKÜMETİNİ DOĞURDU’

Halklarının özgürlük mücadelesinden hiç bir zaman vazgeçmediğini ifade eden Şahin, “Cumhuriyet tarihine baktığımız zaman, en masumane taleplerimiz şiddetle susturulmaya çalışılmıştır. Ülke bugün ekonomik krizle karşı karşıya. Bu kriz AKP hükümetini doğurdu. AKP ve kurucuları biçilmiş kaptandır. AKP’nin 14 tarihine baktığımızda, göstermelik demokrasi oyunlarıyla, halklarımız için kabusa dönüşmüştür” diye konuştu.

‘GÜVENLİKÇİ POLİTİKALAR VE YASAKÇI POLİTİKALAR SONUCU KRİZ KAÇINILMAZ OLDU’

Ülkede ve bölgede yaşanan doğa tahribatına dikkat çeken Şahin, “Ülke uluslararası emperyalistlerin çöplüğü haline getirildi. Bunlar proje kapsamında geldiler ve bunu uyguluyorlar. Halkımızı köle haline getirmeyi amaçlıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Ülkede ekonomik ve siyasal krizle karşı karşıyayız. Biz bu kriz durumuna yeni gelmedik. Uygulanan ekonomik politikaların sonucu olarak bu kriz bekleniyordu. Güvenlikçi politikalar ve yasakçı politikalar sonucu kriz kaçınılmaz oldu” şeklinde konuştu.

‘KÜRTLERİN TALEPLERİ VERİLMEMEK İÇİN KIRK DEREDEN SU GETİRİLDİ’

Kürtsorununun çözümsüzlüğü sonucu ekonomik kriz olduğunu dile getiren Şahin, “Bu politikalar ülkenin beka sorunu olarak gösterilmeye çalışılıyor. Kürtlerin talepleri verilmemek için kırk dereden su getirildi. Ancak vazgeçmedik. Batıda sol sosyalist hareketlerin önüne engel olundu. Hak hukuk taleplerinin önüne geçilmeye çalışıldı. Bunu başaramadılar. Halk seçimlerde bunu gösterdi. Halk kazandı” dedi.

‘YÜZBİNLERCE İNSAN İHRAÇ EDİLDİ’

15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında ilan edilen OHAL sürecine işaret eden Şahin, şunları söyledi: “KHK’ler ardı ardına geldi. Yüzbinlerce insan ihraç edildi, özgür basın susturuldu. Anti demokratik uygulama olan 1982 Anayasası’nı bile rafa kaldırdılar. Bürokrasi içinde kıyıma başlandı. Bu durum faşizan iktidarların, tarihin hiç yabancı olmadığı şeylerdir. Bu faşist iktidarlarında sonunu gösterdi.”

‘KHK’LER GİDECEK VE BİZ DÖNECEĞİZ’

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Dilan Yakut ise “KHK’ler ile iş güvencemizi ortadan kaldırdılar. Boyun eğmiyoruz, KHK’ler gidecek ve biz döneceğiz. Ev içlerinde görünmez halde olan kadınların omuzuna her daim çocuk bakımı ve diğer yükler bindirilmiştir. Ekonomik kriz, kadınların üzerine etkisini daha ağır bırakmıştır. Krizin bedelini çıkaranlar ödesin. AKP ve saray, iktidarı boyunca kadın kazanımlarının mücadelesini oradan kaldırmayı hedeflemiştir” şeklinde konuştu.    

‘EMEĞİN BİRLİĞİ VE HALKLARIN KARDEŞLİĞİ İÇİN’

Mitingde konuşan Mehmet Bozgeyik, KESK Eş Genel Başkanı “Emeğin, barışın, dünyasını yakınlaştıracak, laik, demokratik bir ülkeyi kuracak yegane güç bizleriz! Emeğin birliği ve halkların kardeşliği için, bilimden yana, aydınlık bir gelecek için umut biziz! Yaşasın örgütlü mücadelemiz! Sömürü, talan, yağma ve baskı düzenine kitap ile iş ile tırnak ile diş ile umut ile sevda ile düş ile direnenler, sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi verenler, ihraç edilen, sürgün edilenler, tutsak edilen kamu emekçileri mücadelesinin yüz akı KESK’liler bir arada bu meydanda!” dedi. Miting sanatçı Rojda konseri ile tamamlandı.

(Kaynak: Tigris Haber Gazetesi)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme