Diyarbakırlı yönetmen Mehmet İsmail Çeçen, ÅŸehir çöplüklerinde çalışan çocukları konu alan belgesel çekti. Dünya Çocuk Hakları Günü’nde tamamladığı belgesele Kürtçe ‘Mij’ (Sis) adını veren Çeçen, ekmek parası için ölümü ve sakatlanmayı göze alarak çöplüklerde çalışan çocukların hikayelerini anlattıklarını söyledi.
Diyarbakır’da, daha önce TIR ÅŸoförleri, yaÅŸlılık ve mezarlıkta çalışan çocuklar konulu birçok belgesel çeken ve 9’uncu TRT Uluslararası Film Festivali’nde ‘Proje Destek’, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı’ndan ‘GeleceÄŸin Sineması’ ve Avrupa BirliÄŸi Türkiye Delegasyonu’ndan ‘İnsan Hakları’ ödüllerini alan yönetmen, senarist ve kameraman Mehmet İsmail Çeçen, son belgeselinde ise arkadaşı Ramazan AkkuÅŸ ile birlikte çöplüklerde çalışan çocukları konu aldı. Çekimlerini tamamladığı ve ‘Mij’ (Sis) adını verdiÄŸi belgeselde çöplüklerde çalışan çocukları anlattığını belirten Çeçen, belgeselin ulusal ve uluslararası yarışmalara katılacağını belirtti. Çeçen, “2016 yılında Diyarbakır’da çöplük alanında çalışırken iÅŸ makinesinin altında kalarak ölen ve cenazesi 3 gün sonra çöplükten çıkarılan bir çocuÄŸun hikayesinden yola çıkarak, bu belgeseli yapmaya karar verdik” dedi.
Yönetmen Mehmet İsmail Çeçen, çöplüklerde çalışan çocukların bir taraftan metan gazına maruz kaldıklarını diÄŸer yandan ise yaralanma ve kesikler halinde kangren riskiyle karşı karşıya olduklarını ifade etti. Çeçen, “Bu çocukların yerleri çöplük alanları olmamalı. Tam gün çalışan bir çocuÄŸun eline günlük 20 lira para geçiyor. Biz arkadaşım Ramazan AkkuÅŸ ile bu çocukların çöplüklerde yitip giden yaÅŸamlarını konu edindik. Dünya Çocuk Hakları Günü’nü konuÅŸuyoruz ama çocuklarımız çöplüklerde maalesef” dedi.
zovirax generic – buy zovirax 400mg generic crestor buy online
motilium brand – purchase flexeril online cheap flexeril online order