DEVA Partisi, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi BaÅŸhekimi Sedat Özkul’un bir yoÄŸun bakım ünitesini koronavirüs tedavisi gören kardeÅŸine tahsis ettiÄŸini doÄŸruladıklarını açıkladı. Hastane yetkilileri, iddiayı reddetti.
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Diyarbakır İl BaÅŸkanlığı, Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi BaÅŸhekimi Sedat Özkul’un hastanenin bir yoÄŸun bakım ünitesini kardeÅŸine ayırdığı ve o kata baÅŸka hasta almadığı ve giriÅŸleri kontrole baÄŸladığı yönündeki iddialara iliÅŸkin yaptığı araÅŸtırmayı açıkladı.
Konuya iliÅŸkin yazılı açıklama yapan DEVA Diyarbakır İl BaÅŸkanlığı, “Selahaddini Eyyubi Devlet hastanesinde baÅŸhekim olarak görev yapan Uzman Doktor Sedat Özkul’un yöneticisi olduÄŸu hastanenin Covid-19 yoÄŸun bakımı olarak kullanılan 4. Katta bulunan, 5 yataklı bölümünün 10 gündür Covid hastası olan öz kardeÅŸine tahsis ettiÄŸine dair iddialar bulunmaktadır.” hatırlatması yaptı.
İddialara iliÅŸkin hastane ve SaÄŸlık Bakanlığı tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığı ifade edilen açıklamada, “İlgili haberler üzerine yapmış olduÄŸumuz araÅŸtırmalar neticesinde iÅŸ bu iddiaların gerçekliÄŸine dair bazı bilgilere/tanıklıklara tarafımızca da ulaşılmıştır. BaÅŸhekimin kardeÅŸinin yoÄŸun bakımda tedaviye alındığı tarihten bu yana baÅŸhemÅŸire ve diÄŸer çalışanlara 4. katta bulunan yoÄŸun bakım ünitesine baÅŸka hasta alınmaması yönünden talimatların verildiÄŸi, bu durumun fiilen halen devam etmekte olduÄŸu belirtilmektedir.” denildi.
‘İDARİ SORUÅžTURMA AÇILMASINI BEKLİYORUZ’
Olayın akıllara durgunluk verdiÄŸi belirtilen açıklamada, “Ülke genelinde ve özelde Diyarbakır’da pandemi koÅŸullarının pik yaptığı bir dönemde bu kadar yoÄŸun bakım ünitesi ihtiyacı varken bir baÅŸhekimin kendi hastanesinde kardeÅŸi için tabiri caiz ise yoÄŸun bakımı kapatması akıllara durgunluk verici olmakla beraber halk saÄŸlığı ve saÄŸlık hakkı açısında da kabul edilmezdir. YaÅŸanılan bu durum izaha muhtaçtır. Hastane kayıtları incelendiÄŸinde ve hastane çalışanlara sorulduÄŸunda bu durum açık bir ÅŸekilde açıklığa kavuÅŸacaktır. Bundan dolayı Diyarbakır İl BaÅŸkanlığı olarak halk saÄŸlığını ciddi tehdit eden bu uygulamanın sorumluları hakkında ivedilikle açıklama yapılmasını, saÄŸlık hakkının ciddi bir ÅŸekilde ihlal edildiÄŸi fiili durum hakkında idari soruÅŸturmanın açılmasını bekliyor, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.” ifadelerine yer verildi.
‘SADECE 2 HASTAMIZ VAR’
UlaÅŸtığımız hastane yetkilileri ise iddiaların gerçeÄŸi yansıtmadığını ileri sürdü. Bir hastane yetkilisi, “Bizim hastanemizde ÅŸu anda yoÄŸum bakım ünitesinde Sedat Bey’in kardeÅŸiyle birlikte 2 koronavirüs hastası bulunmaktadır. Hastalar ayrı ayrı katlarda tedavi görüyor. Bu yoÄŸun bakım üniteleri özel olarak tahsis edilmedi. Hasta sayısının az olmasından dolayı hastalar ayrı ayrı tedavi görülüyor. Yani hasta sayısının az olmasının getirdiÄŸi bir sonuçtur, özel bir tahsis deÄŸildir.” diye konuÅŸtu.
Salih YEŞİL’in Haberi