enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5336
EURO
34,8732
ALTIN
2.442,95
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
33°C
Diyarbakır
33°C
Açık
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu’nda seçimleri Demokratik Hekimler Grubu listesi kazandı. 385 oyun kullanıldığı seçimlerde Demokratik Hekimler grubu yüzde 85 oy aldı. Demokratik hekimler grubu adlı listesi, Salı günü toplantı yaparak, yeni başkanı ve yönetim kurulu üyelerini belirleyecek. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Tabip Odası’nın Dün ve bugün yapılan olağan kongresi...
28.04.2024
Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. Maçın bitimiyle birlikte araçlarla Cadde ve sokaklara çıkan Amedspor taraftarları şampiyonluk kutlamalarına başladı. Özellikle yeni yerleşim alanlarında araçları ile caddelere çıkan taraftarlar, ‘Şampiyon amedspor’ sloganları atarak, turlamaya başladı. Amedspor taraftarları, gece özel uçakla İzmir’den...
28.04.2024
Amedspor, Soma deplasmanından 3 puanla döndü, şampiyonluğa ‘Merhaba’ dedi. Matematiksel olarak şampiyonluk net olmasa dahi, Amedspor’un şampiyonluğu Soma’dan aldığı 3 puanla kesinleşti. Amedspor, puanını 80’e çıkardı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor özel uçakla iddialı gittiği soma deplasmanında, ilk yarıda istediğini alamadı. İki takımında karşılıklı ataklarına rağmen gol çıkmadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0...
28.04.2024
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede, bin 475 doktor oy kullanmak için sandığa gitti. Tabip Odası’nın yeni başkanı 17.00’dan sonra belli olacak. 2 dönem Tabip Odası Başkanı Dr. Elif Turan, üye hekimlerden seçimlere yoğun ilgi olduğunu ifade etti. DİYARBAKIR GAZETE- eski Başkanı Dr. Elif Turan’ın...
28.04.2024

Sabahın ilk ışıklarından gece yarısına kadar temizlik

Sabahın ilk ışıklarından gece yarısına kadar temizlik
REKLAM ALANI

Bağlar Belediyesi, 40’dan 90’a çıkardığı temizlik araçları eşliğinde sabahın ilk ışıklarından gece yarısına kadar ilçenin her tarafını arşınlayarak temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Belediyenin temizlik hizmetinden memnun olduklarını dile getiren esnaflar, burada en büyük sorumluluğun vatandaşlara düştüğüne dikkat çekerek herkesin duyarlı olması gerektiğinin altını çizdi. “Her bir vatandaşımızın talebi ve beklentisi bizim için kıymetlidir” diyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, cadde ve sokakları temiz tutmak için hassasiyetle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Bağlar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri, 400 binden fazla nüfusu olan ilçede çevre temizliğini sağlamak için çalışmalarını genişleterek sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden Bağlar Belediyesi’ne geçen 29 cadde ile birlikte 48 mahallede 108 cadde ve 1324 sokakta eş zamanlı olarak her gün temizlik çalışması gerçekleştiren temizlik ekipleri, 36 mahalle ve 92 mezra olmak üzere 128 kırsal yerleşim yerinde ise çöp ve atık toplama çalışmalarını yaparak ilçeyi temiz tutmaya çalışıyor. Belediyenin temizlik hizmetleriyle ilgili olarak görüşlerini dile getiren esnaflar, yapılan çalışmalardan memnun olduklarını vurgulayarak temiz bir çevre bilinci oluşması için vatandaşların duyarlı olması gerektiğine vurgu yaptı.

“TEMİZLİK KONUSU HEPİMİZİ İLGİLENDİRİYOR”

Teğmen Caddesi esnaflarından Hamdin Bekiz,”Belediye ekiplerinin temizlik hizmetinden memnunuz. Sabah erken saatlerde gelip temizliyorlar. Burada en büyük sıkıntımız kurulan semt pazarıyla ilgili. Pazar esnafı maalesef temizliğe dikkat etmiyor. Vatandaşlarımızın da duyarlı olması gerekir. Yere sigara atan var, binadan aşağı çöp atan var. Burada hepimiz yaşıyoruz. Bu yüzden vatandaş olarak çevre temizliğine dikkat etmeliyiz. Çöp konteyneri var, neden yere çöp atılıyor anlamış değilim” dedi.

Teğmen Caddesi esnaflarından Mehmet Uzunboy,”Şimdi biz belediye ekipleri temizlik yapmıyor dersek haksızlık olur. Bizden önce geliyorlar. Gerçekten ellerinden geleni yapıyorlar. Buna her gün şahit oluyoruz. Ama benim vatandaşlarımıza bir sitemim ve çağrım var. Allah rızası için yere çöp atmayalım, çevreyi temiz tutalım. Bunu sağlamak gerçekten zor değil. Vatandaşımız bu konuda duyarlı olursa eminim her şey çok daha güzel olur” ifadelerini kullandı.

“ÇEVRE TEMİZLİĞİ BİLİNCİ OLUŞTURULMALI”

İlçe genelinde esnaflar, belediyenin temizlik çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirirken, hem belediyeden konteynir sayısını artırmasını hem de vatandaşların çevre temizliği konusunda duyarlı olmasını istediklerini kaydetti.

Medine Bulvarı’nda bulunan esnaflardan Ali Dinç, ”Belediyenin temizlik görevlileri sabahın ilk ışıklarında burada çalışmaya başlayarak her tarafı temizliyor. Biz yapılan çalışmalardan memnunuz. Vatandaş olarak temizlik konusunda üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu konuda malesef şikayetimiz var. Belediye konteynir sayısını artırırsa güzel olur ama asıl önemli olan vatandaşlarımızın çevre temizliğine dikkat çekerek yere çöp atmamasıdır bence” ifadelerine yer verdi.

Medine Bulvarı esnaflarından Emrullah Taş ise,”Ben bir Diyarbakırlı olarak tüm hemşehrilerime sesleniyorum. Lütfen çevremizi temiz tutalım. Biz dikkat etmezsek belediye istediği kadar temizlesin anlamı olmaz. Belediye ekipleri, gün boyu buraları temizliyor. İnsanlarımızın yardımcı ve duyarlı olması lazım.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

BEYOĞLU: ”VATANDAŞLARIMIZIN HER TÜRLÜ TALEBİNE AÇIĞIZ”

Vatandaşların talebini büyük bir olgunluk ve saygı ile karşıladıklarını anlatan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, asli görevlerinden olan temizlik konusunda büyük bir hassasiyete sahip olduklarını söyledi. Beyoğlu, ”Tüm imkanlarımız ve ekiplerimizle beraber daha temiz ve huzurlu bir Bağlar meydana getirmek için “bir gün değil, her gün temizlik” şiarıyla çalışıyoruz. Ekiplerimiz, sahada ellerinden geleni yapıyor.  Bu konuda vatandaşlarımızın her türlü talebine ve eleştirilerine açık olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Her birinin talebi bizim için kıymetli olup yerine getirmek görevimizdir. Bu hassasiyetle ve daha daha fazla tedbir alarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme