Diyarbakır’da Narin Güran davasında amca, anne ve abi ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası alırken, Narin’i dere kenarına gömen Nevzat Bahtiyar 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bahtiyar’ın avukatı Ali Eryılmaz’ın açıklaması dikkat çekti.
DİYARBAKIR GAZETE- Sekiz yaşındaki Narin Güran’ın katledilmesine ilişkin davada karar dün akşam açıklandı. Narin Güran’ın amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar ‘iştiraken kasten öldürme suçu’ndan ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanıyordu.
Salim Güran, Yüksel Güran ve Nevzat Bahtiyar suçlamaları kabul etmeyip masum olduğunu iddia etmişti. Ağabey Enes Güran da Nevzat Bahtiyar’ı suçlayarak beraatini istemişti.
Tutuklu sanıklar Salim, Yüksel, ve Enes Güran ‘iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.
İtirafçı Nevzat Bahtiyar’sa ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçlarından dört yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Cinayettense beraat etti.
“SAKLADIKLARI ÅžEY CİNAYETİN SEBEBİ…”
Bahtiyar’ın avukatı Ali Eryılmaz’ın, kararla ilgili;
“Sanıklar Salim, Yüksel ve Enes Güran’ın sakladıkları ÅŸey “katil” deÄŸildi. Onlar aslında “cinayetin sebebi” ni sakladılar. Bilinmesini istemedikleri ÅŸey Narin’in neden katledildiÄŸiydi.” paylaşımı dikkat çekti.
‘MAHKEME KANUNDA VERİLMESİ GEREKEN CEZAYI UYGULAR’
Nevzat Bahtiyar’ın 4 yıl, 6 ay hapis cezası almasını eleÅŸtirenlere seslenen avukat “Belki Nevzat sizin vicdanınızda 10 yıl, 20 yıl ya da müebbet hapis cezası almış olabilir. Sonuçta küçük bir bedeni dere kenarına gömmek canice bir eylem” deÄŸerlendirmesi yaptı ve “mahkeme vicdanıyla suçlu olduÄŸuna karar verir ancak kanunda verilmesi gereken cezayı uygular. ” ifadelerini kullandı.
Bahtiyar’ın avukatı Ali Eryılmaz’ın kiÅŸisel X hesabından yaptığı paylaşım şöyle: “Narin Davası”nda sanıklar Salim, Yüksel ve Enes Güran’ın sakladıkları ÅŸey “katil” deÄŸildi. Onlar aslında “cinayetin sebebi” ni sakladılar. Bilinmesini istemedikleri ÅŸey Narin’in neden katledildiÄŸiydi.
Nevzat Bahtiyar iÅŸtirak halinde cinayetten beraat ederek delilleri gizlemek ve yok etmekten dolayı 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Bu ceza size az gelebilir. Belki Nevzat sizin vicdanınızda 10 yıl, 20 yıl ya da müebbet hapis cezası almış olabilir. Sonuçta küçük bir bedeni dere kenarına gömmek canice bir eylem. Ancak kanunda bu suçun cezası 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezasıdır. Dolayısıyla mahkeme vicdanıyla suçlu olduÄŸuna karar verir ancak kanunda verilmesi gereken cezayı uygular. Nevzat Bahtiyar vekili olarak elbette biz mutluyuz. Müvekkilimiz iÅŸlemediÄŸi bir suçtan, iÅŸtirak halinde kasten cinayetten beraat etti. Bu sevinci de bize çok görenlerin derdini iyi anlıyorum. Allah çarşınıza pazar versin.”
Öte yandan, sanıklar iki hafta içinde Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz başvurusu yapabilecek. Karar tebliğ edildiği günden itibaren iki hafta istinaf yolu açık. İstinafa başvurulmazsa karar kesinleşecek.