enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3668
EURO
34,7014
ALTIN
2.393,00
BIST
10.168,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
23°C
Diyarbakır
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde kaybolan özel gereksinimli çocuk, 6 saat sonra bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Hazro İlçesinin Dadaş köyü Ağılı mezrasında sabah 09.00 sularında kaybolan S.Y. (8), ailesinin arama çalışmaları sonuçsuz kalında durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, Dicle Üniversitesi Arama ve Kurtarma (DÜAK), Silvan ve Kulp...
01.05.2024
Diyarbakır’da “Adam öldürmek ve Kasten yaralama” suçundan 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs 6 yıldan sonra yakalandı. Şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Kasten Öldürme ve Kasten Yaralama” suçlarından 6 yıldır aranan ve 26 yıl 18 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.U. isimli şahsın...
01.05.2024
Öz Sağlık-İş Sendikası Diyarbakır Şubesi’nin katılımıyla 1 Mayıs kutlandı. DİYARBAKIR GAZETE– Merkez Yenişehir ilçesinde bir plazanın önünde toplayan sendika üyeleri adına basına metnini okuyan Hak-İş Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Dinç, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde 48 yıldır emeğin ve alın terinin hakkı için, hayat pahalılığı ve...
01.05.2024
Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalışan yemekhane işçileri DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikasının çağrısıyla hastane bahçesinde 1 Mayıs açıklaması yaptı. DİYARBAKIR GAZETE- “İş, ekmek, özgürlük”, “Bijî yek gulan” sloganları atan işçiler adına açıklamayı Gıda-İş Sendikası Diyarbakır Temsilcisi Yusuf Yıldız yaptı. Açıklamaya Emek Partisi (EMEP) yöneticileri de katıldı. Sağlık sektöründe hizmet alım ihalesi...
01.05.2024

Spora adanmış bir ömür; Bedirhan Akyol

Spora adanmış bir ömür; Bedirhan Akyol
REKLAM ALANI

Diyarbakır’ da spor camiasının çok yakından tanıdığı, sempatisiyle insanların kalbinde yer tutan, 1968 Diyarbakırspor Kulüp Başkanı ve spor adamı Bedirhan Akyol, Diyarbakır’da sporun gelişmesine büyük katkı sağlamaya devam ediyor.

DİYARBAKIR GAZETE- 17 yaşında hem kulüp başkanlığı hem de sporculuk yapan Zana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Akyol, enerjisini, mesaisini ve maddi olanaklarını, kentimiz insanı ve sporcuları için seferber ediyor.

Ayrıca, her yıl düzenli olarak sokak çocuklarına spor malzemesi yardımlarında bulunan ve gönülleri fetheden Akyol, Kick Boks Dünya İkinciliğine kadar yükselen sporcunun yetişmesini sağladı.

KENT SPORUNA VE GENÇ SPORCULARA KATKI SAĞLADI

Görev yaptığı süre zarfında, sporun barış ve kardeşlik olduğunu, mesafeleri ortadan kaldırdığını, kulüpler ve kentler arasında yeni kardeşlik köprüleri ve dostluklar inşa edilmesine zemin hazırladığını belirten Bedirhan Akyol, ‘Sporun içinde kesinlikle şiddet yer yoktur, olmamalıdır. Bizim görev yaptığımız süre zarfında, zaman zaman hakemlerin kötü niyetli ve aleyhimize yönettiği maçlarda bile, hiçbir zaman duruşumuzu bozmadık, hakkımızı hukuki yollardan aradık’ diyerek sporun ve sportif karşılaşmaların kaynaştırıcı ve birleştirici unsurlarından azami ölçüde faydalanılması gerektiğine dikkat çekti.

“DİYARBAKIR TARİHİNDE UNUTULMAYACAK ÇOK SAYIDA BAŞARININ ELDE EDİLMESİNDE BÜYÜK PAY SAHİBİ VAR”

Ayrıca, her yıl düzenli olarak sokak çocuklarına spor malzemesi yardımlarında bulunan ve gönülleri fetheden Akyol, Kick Boks Dünya İkinciliğine kadar yükselen sporcunun yetişmesini sağladı. Atletizmde ise Avrupa üçüncüsü olan sporcunun yetişmesinde büyük emekler vererek, Diyarbakır tarihine unutulmayacak bir dizi sportif başarının elde edilmesinde en büyük pay sahibi oldu.

AMATÖR SPOR KULÜBÜNÜN AÇILIŞ MAÇINDA SÜPER LİG TAKIMINI GETİRDİ

Diyarbakır da ilk kez bir Amatör spor kulübünün açılış maçı için, Bulgaristan’dan Süper Lig takımını getirerek, tarihe geçen Bedirhan Akyol, enerjisini, mesaisini ve maddi olanaklarını, kentimiz insanı ve sporcuları için seferber etti.

“BAŞARILI SPORCULARIN YETİŞMESİNDE UNUTULMAYACAK EMEKLERİ VAR”

Avrupa üçüncüsü sporcunun yetişmesinde de unutulmayacak çabaları ve emekleri olan, İlimizin sporunun gelişmesi ve ilerlemesi yönünde unutulmaz katkılar sağlayan ZANA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bedirhan Akyol, Yeni Diyarbakırspor Kulübünün ismini ‘Diyarbekirspor’ olarak değiştirip, bu kulübün kurucu başkanı olarak uzun seneler başarıyla görev yaptı. Diyarbekirspor, onun döneminde çok başarılı maçlar çıkarırken, 3. Lige yükselme başarısı da gösterdi. Bu arada bir çok sporcu, Diyarbekirspor altyapısından yetişti.

“HAYATIMI SPORDAN AYRI DÜŞENEMİYORUM

Bedirhan Akyol, spor dolu hayatını şöyle özetledi;

Spor hayatım çok erken başladı. Hem sporculuk dönemim oldu, hem de kulüp başkanlığım. Ben kulüp başkanlığını 17 yaşında yapmaya başladım. Tarımspor Kulübü diye bir kulüp vardı. O kulübü aldığım zaman 100 dönüm arsam vardı. Onu sattım ve o kulübü aldım. Kulübün borçlarını kapattım. O arsanın bugünkü değeri yaklaşık 70-75 milyon liradır. Tabi sporu sevdiğim için yaptım. Ama bunun arkasında Diyarbakır sevdası ve Diyarbakır çocuklarına ve gençlerine hizmet etme aşkı vardır. Bu gençleri bir yerlere getirmek, başarıya ulaştırmak için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Yani hiç çekinmeden Diyarbakır çocukları için elimden gelen her imkânı sağlıyorum diyebilirim. Çünkü sonuçta ben de Diyarbakır çocuğuyum. Bizim çamurun, taşların içinde oynadığımız dönemler oldu. Beşyüzevler Spor Kulübü vardı. Biliyorsunuz Beş Yüz Evler şehrin sonunda olan, 91-92 lerde evleri yıkılmış olan insanlara yapılmış göç konutlarından oluşan bir bölge. Oranın gençleri çok ısrar etti, kalktım bu sefer Beşyüzevler Spor Kulübü’ nü kurdum. Ondan sonra senelerce oraya hizmet ettim. Tabi o kulübü biraz daha Diyarbakır’ a mal etmek için adını Yeni Diyarbakır Spor yaptım.  Diyarbakır Spor’un düşüşte olduğu bir süreçte Yeni Diyarbakır Spor’a dönüştürdüm. Sporda siyaset olmaz. Her kesime hitap edeceksin. Kulüp olarak dünya ikincisi sporcularım var. Dünya üçüncüsü,  Avrupa birincisi olan sporcularım var. Sadece futbol değil. Voleybol, Kickboks, Atletizm, Taekwando dallarında kulübümüzün çalışmaları ve sporcuları var. Şu anda beş dalda çalışmalarımız var. Bu dalların üçünde milli sporcularımız var. Bu şekilde sporu buralara kadar getirdik. Ben 26 yılımı verdim. Çok büyük sporcular yetiştirdim. Çok büyük paralar verdim. Spor dipsiz bir kuyudur. Takımın 2. Ligde de olsa yılda en az bir trilyon harcaman gerekir. Hele biz hiç paranın olmadığı bir yere hizmet ettik. Hayatımı spordan ayrı düşünemiyorum. Öncelikle sporu konuşuyoruz, geldiğimiz noktaları konuşuyoruz.  Çünkü, ben servetimin üçte ikisini spora harcadım. Az değil yani”

BEDİRHAN AKYOL KİMDİR?

1969 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen Akyol, ilkokulu Kayapınar’da okudu. Ali Emri Ortaokulu ve lisesinde orta eğitimini tamamlayan Akyol, 1986 yılında Tarımspor kulübüne başkan oldu. 1993 yılında sonra hem futbol, kelimenin tam anlamıyla hayatı oldu ve uzun seneler kulüp başkanlığı yaptı.

1996 yılında Çukurova Üniversitesi Tarım Makineleri bölümünde okuyan Akyol, 1997 yılında Tarımspor kulübünü Kayapınar Belediyesi’ne hibe etti. Aynı zamanda futbolun yanı sıra Diyarbakır’da müteahhitlik yapan Akyol, 1998 yılında Beşyüzevlerspor Kulübü’nün başkanlığı ve Çaykur Bölge Müdürlüğü Sendika Başkanlığı yaptı.

Akyol, 2010 yılında Beşyüzevlerspor Kulubü ismini değiştirerek, Yeni Diyarbakırspor Kulübü yaptı. Akyol, Diyarbakırspor 1968 Kulüp Başkanlığı görevini de uzun yıllar başarıyla yürüttü.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme