Sur Belediyesi eşbaşkanlarına tutuklama talebi

Sur Belediyesi Eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.
Diyarbakır’da gözaltına alınmalarının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınıp yerlerine kayyum atanan Sur Belediyesi Eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir ile Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Eken, İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Eşbaşkanlar Buluttekin ve Özdemir, alınan savcılık ifadelerinin ardından “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
Meclis Üyesi Eken ise, adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılması talebiyle hakimliğe sevk edildi.
Eşbaşkanlar Buluttekin ve Özdemir ile Meclis Üyesi Eken’in Sulh Ceza Hakimliği’nde ifadelerinin alınması bekleniyor. (Kaynak: MA)
Bu haber 575 kez okundu.-
İnşaat telleri genç öğretmenin elinde sanata dönüşüyor
-
İki Mahalleye Yeni Yol, Bir Mahalleye Beton Boru Hizmeti
-
Diyarbakır Valisi Karaloğlu Coronavirus’e yakalandı
-
Mardin Yolu Şen Olacak
-
DTSO’da kadınların güçlendirilmesi için online eğitimler başlatıldı
-
Oruç; ‘Ülkenin dertlerine DEVA Olmayı hedefliyoruz’