enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5196
EURO
34,8564
ALTIN
2.442,60
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
33°C
Diyarbakır
33°C
Açık
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu’nda seçimleri Demokratik Hekimler Grubu listesi kazandı. 385 oyun kullanıldığı seçimlerde Demokratik Hekimler grubu yüzde 85 oy aldı. Demokratik hekimler grubu adlı listesi, Salı günü toplantı yaparak, yeni başkanı ve yönetim kurulu üyelerini belirleyecek. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Tabip Odası’nın Dün ve bugün yapılan olağan kongresi...
28.04.2024
Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. Maçın bitimiyle birlikte araçlarla Cadde ve sokaklara çıkan Amedspor taraftarları şampiyonluk kutlamalarına başladı. Özellikle yeni yerleşim alanlarında araçları ile caddelere çıkan taraftarlar, ‘Şampiyon amedspor’ sloganları atarak, turlamaya başladı. Amedspor taraftarları, gece özel uçakla İzmir’den...
28.04.2024
Amedspor, Soma deplasmanından 3 puanla döndü, şampiyonluğa ‘Merhaba’ dedi. Matematiksel olarak şampiyonluk net olmasa dahi, Amedspor’un şampiyonluğu Soma’dan aldığı 3 puanla kesinleşti. Amedspor, puanını 80’e çıkardı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor özel uçakla iddialı gittiği soma deplasmanında, ilk yarıda istediğini alamadı. İki takımında karşılıklı ataklarına rağmen gol çıkmadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0...
28.04.2024
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede, bin 475 doktor oy kullanmak için sandığa gitti. Tabip Odası’nın yeni başkanı 17.00’dan sonra belli olacak. 2 dönem Tabip Odası Başkanı Dr. Elif Turan, üye hekimlerden seçimlere yoğun ilgi olduğunu ifade etti. DİYARBAKIR GAZETE- eski Başkanı Dr. Elif Turan’ın...
28.04.2024

Tekdemir, yeni eğitim-öğretim sezonunu değerlendirdi

Tekdemir, yeni eğitim-öğretim sezonunu değerlendirdi
REKLAM ALANI

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde Diyarbakır’da bazı yapıların riskli olması dolayısıyla tahliye edilen okullar ile geçtiğimiz dönem aksayan eğitim ve öğretim faaliyetinin telafisine ilişkin konuşan Diyarbakır Eğitim Bir-Sen Başkanı Tekdemir, önemli değerlendirmelerde bulundu.

DİYARBAKIR GAZETE- Yaklaşık 3 sene önce Elâzığ depremiyle başlayıp Covid-19 salgınından dolayı uzaktan eğitimle devam eden öğretim dönemi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremiyle yeniden farklı bir sürece girdi. Elâzığ depreminden sonra yapılan çalışmalarda bazı okul binaları riskli yapı kategorisine alındı. Riskli yapı olduğu gerekçesiyle yıkılan okulların öğrencileri çevredeki diğer okullara yerleştirildi.

Oluşan aksaklıkların 6 Şubat depremiyle birleşmesinden sonraki süreci değerlendiren Diyarbakır Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, aksayan eğitim öğretim faaliyetlerinin telafisine yönelik Millî Eğitim Bakanlığının hazırladığı telafi programının önemli olduğuna vurgu yaparken Diyarbakır yerelinde okulların inşaat süreçlerinin hızlandırılarak olabilecek yoğunluklar karşısında gerekli tedbirlerin alınmasının kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

“2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ İKİNCİ DÖNEMİ BİR TAKIM ÖĞRENME KAYIPLARIYLA SONA ERDİ”

2023-2024 Eğitim öğretim yılının 11 Eylül Pazartesi günü başlayacağını hatırlatan Tekdemir, “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem sebebiyle afet ilan edilen illerimiz oldu. Diyarbakır ilimizde afet bölgesi ilan edilen iller arasında yer alıyor. Dolayısıyla 2022-2023 Eğitim öğretim yılının ikinci dönemi bir takım öğrenme kayıplarıyla sona erdi.” dedi.

Bahsi geçen öğrenme kayıplarının giderilmesi amacıyla bakanlık tarafından bir program hazırlandığını sözlerine ekleyen Tekdemir, “Bu programda 11 Eylül ve 6 Ekim tarihleri arasında eğitim ve öğretim faaliyetleriyle birlikte uygulanacak. Buradaki amaç, bir önceki senenin deprem etkisi nedeniyle eğitim ve öğretimin sekteye uğradığı yerlerde oluşan öğrenme kayıplarını giderilme amaçlı bir tedbirdir. Bu çalışma önemlidir. Çünkü geçen senenin ikinci döneminde çocuklar maalesef doğru düzgün bir şekilde okullarına devam edemediler.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’da depremden kaynaklı ağır hasarlı bina ve okulların olduğunu ifade eden Tekdemir, “Diğer illere nispeten çok fazla olmasa da deprem nedeniyle hasar alan bazı okullarımızda eğitim ve öğretim yapılamadı ve bu okullarımız boşaltılarak hemen yakınındaki okullarla birleştirildi. Depremin etkilediği okullarda öğrenim gören çocuklarımızın yeni öğretim döneminde kendi okul binalarında eğitimlerine devam edebilmeleri için inşaat ve okul yapım süreçlerinin tamamlanması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“AĞIR HASARLI BİNALARIMIZIN YERİNE YAPIM SÜRECİNE BAŞLANAN OKULLARIMIZIN İNŞAATI TAMAMLANMALI”

Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrıda bulunan Tekdemir, şunları söyledi: “Bu anlamda milli eğitime çağrımız, bir an önce bu sürecin daha hızlı bir şekilde ilerlemesi için gerekli tedbirlerinin alınması, takibinin yapılması ve depremin etkilediği ağır hasarlı binalarımızın yerine yapım sürecine başlanan okullarımızın inşaat sürecinin tamamlanmasıdır. Böylelikle çocuklarımız kendi okullarında eğitim ve öğretim yapma imkanını elde edeceklerdir.”

Tekdemir, “Özelliklede çadır kentlerde çocuklarının taşınmasında zaman zaman problemlerin ve aksamalarının olduğunu gördük. Deprem süreci ağır bir yıkımdı. Ülke ve bölge olarak hazırlıksız yakalandık ve dolayısıyla birtakım aksamalarının olması normal ama önümüzde 3 ay gibi ciddi bir hazırlık dönemi vardı. Bu 3 ay sürecinde bütün eksikliklerimizi tamamlayıp eğitim ve öğretim sürecine sorunsuz bir şekilde başlanma fırsatını kullanmamız gerekiyordu.” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme