enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4938
EURO
34,7574
ALTIN
2.438,54
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

TOKİ mağdurlarından HÜDA PAR’a teşekkür ziyareti

TOKİ mağdurlarından HÜDA PAR’a teşekkür ziyareti
REKLAM ALANI

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesindeki bazı TOKİ konutlarının uzun süredir teslimatı gerçekleştirilmiyordu. Bunun üzerine hak sahiplerini ziyaret ederek yaptığı açıklamalarla sorunlarını dile getirip duyulmasını sağlayan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç’e TOKİ mağdurlarınca teşekkür ziyareti yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Yenişehir ilçesi Üçkuyu Mahallesi’nde 2020 yılında ihalesi yapılan 2 bine yakın konutun hak sahiplerine teslim edilmemesi nedeniyle mağdur olduklarını belirten hak sahipleriyle bir araya gelmişti.

TOKİ tarafından mağdur edildiklerini söyleyen vatandaşlar yaşadıklarını tek tek Dinç’e anlatarak sorunlarının bir an önce giderilmesi için yetkililerden çözüm beklediklerini ifade etmişler bunun üzerine Dinç, basın açıklaması yapmış ve neticede mağdurların sesini duyurmaya çalışmıştı.

Dinç’in sesini duyan yetkililer kendisini arayarak TOKİ mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli adımların atılacağını söylediler.

Mağdur vatandaşların konutlarının hak sahiplerine iadesi başlayacağını sosyal medya hesabından duyuran Dinç, “TOKİ teslimatında yaşanan sorunu dile getirmiştik. Elhamdülillah, TOKİ teslimatı sorunu da çözüme kavuşuyor. TOKİ’lerin teslimatı 21 Ekim-16 Kasım arasında yapılacağını belirtiler. Geçte olsa olumlu bir gelişme. Vatandaşlarımıza hayırlı mübarek olsun.” dedi.

Tüm bu gelişmelerin üzerine konutları teslim edilemeye başlanan TOKİ mağdurları kendi seslerini duyurulmasında büyük emeği geçen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı’na gelerek Faruk Dinç’e teşekkür ettiler.

“ACİL BİR ŞEKİLDE TESLİMATI YAPILMAYAN DİĞER KONUTLARIN DA VATANDAŞLARA TESLİM EDİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Ziyaretin ardından TOKİ mağdurlarıyla birlikte bir açıklama yapan Dinç, “Geçen hafta TOKİ teslimatıyla ilgili yaşanan mağduriyeti dile getirmiştik. Bu mağduriyeti dile getirdikten sonra elhamdülillah yetkililer bizi aradı. Aynı şekilde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden de mağdur edilen kardeşlerimiz arandı. Bunun akabinde 635 konut bulunan 1. Etap konutları sahiplerine teslim edildi.” dedi.

Teslimatın gerçekleştiği için yetkililere teşekkür eden Dinç, şu ana kadar gerçekleştirilen teslimatın yetersiz olduğunu şu ifadelerle belirtti: “Bu vesileyle duyarlı olan yetkililere teşekkür ediyoruz. Ancak bu teslimat yetersizdir. Çünkü içinde yüzlerce konut bulunan 3 ve 4. Etaplar halen teslim edilmemiştir. Bu vesileyle yetkililere tekrardan çağrıda bulunuyoruz. Bu vatandaşlarımız bu konutlar için yeterince beklediler. Acil bir şekilde teslimatı yapılmayan konutların vatandaşlara teslim edilmesini istiyoruz.”

“DİYARBAKIR’IMIZIN NERESİNDE BİR SORUN VE SIKINTI VARSA ALLAH’IN İZNİYLE HÜDA PAR ORADA OLACAK”

Mağdurların konutlarına kavuşmalarının kendilerini sevindirdiğini belirten Dinç, “Ayrıca yaptığımız açıklama sonrasında konutları teslim edilen vatandaşlarımızdan bir heyet, İl Başkanlığımıza gelip bizlere teşekkür etmek istediler. Bizlerde kendilerine teşekkür ediyoruz. En az bizlerde onlar kadar sevindik. Onların evlerine taşınması bizi mutlu etti. Son olarak şunu söylüyorum, Diyarbakır’ımızda nerede bir sorun ve sıkıntı varsa Allah’ın izniyle HÜDA PAR orada olacak, o sorunun çözümü için uğraşacak takipçisi olacaktır.” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme