enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı bünyesinde yürütülen AB destekli “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi” açılışı düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezin’de düzenlenen etkinliğe SGK İl Müdürü Reşit Merttir, İş-Kur Müdürü Mustafa Yılmaz, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu kurum...
29.03.2024
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde evinde kalp krizi geçiren Sakine Tuncer (70), ambulans helikopterle sevk edildiği Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. DİYARBAKIR GAZETE- Kulp ilçesinde yaşayan Sakine Tuncer göğsünde ağrı hissedince, yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Sağlık ekipleri tarafından Kulp Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi...
29.03.2024
Diyarbakır’da polisin hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik yaptığı ‘Piyon’ operasyonunda 1’i mutfak dolabında 9 şüpheli yakalanıp, tutuklandı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik çalışma gerçekleştirdi. Mağdurların verdiği ifadeler üzerine merkez ilçeler Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir’de Kent Güvenlik Yönetim...
29.03.2024
Dicle Üniversitesi öğrencileri Filistin’e destek olmak için “Filistin’e İnsanlık Zinciri” adlı bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sonrası iftar yemeği verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Dicle Üniversitesi öğrencileri Filistin’e destek amacıyla ‘Filistin’e İnsanlık Zinciri’ adlı yürüyüş düzenlendi. Rektörlüğün ve STK’ların da destek verdiği yürüyüşe 750 öğrenci katıldı. Dicle Üniversitesi öğrencileri Filistin’e destek olmak için...
29.03.2024

Yapıcıoğlu: “HÜDA PAR’a olan teveccüh her geçen gün artıyor”

Yapıcıoğlu: “HÜDA PAR’a olan teveccüh her geçen gün artıyor”
REKLAM ALANI

Belçika’nın Antwerpen kentinde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu; Türkiye’nin mevcut siyasi tablosunu, partilerine olan teveccühü ve Avrupa’da temsilcilik açma girişimlerini hakkında açıklamalarda bulundu.

Avrupa temaslarına devam eden Yapıcıoğlu, Belçika’nın Antwerpen kentinde yaşayan Türkiyeli gurbetçilerle buluştu.

Gurbetçilerin ilgiyle karşıladığı Yapıcıoğlu yaptığı konuşmada birçok önemli konuya değindi.

Partilerine Türkiye’nin dört bir yanından teveccühün arttığını ifade eden Yapıcıoğlu, “Yaklaşık 16 ayda memleketin dört bir yanında temaslarımız oldu. Gidebildiğimiz yerlerde doğrudan doğruya vatandaşlarımızın hemen her kesimi ile bir araya geldik, dertlerini dinledik, kendimizi anlattık. Ve şunu gördük; elhamdülillah insanlarımız HÜDA PAR’ı tanıdıkça teveccühü artıyor. İnşallah bundan sonra da bu şekilde artmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

“EHLİ SİYASETİN UYGULADIĞI YOL VE YÖNTEMLER VATANDAŞLARDA HAYAL KIRIKLIKLARINA NEDEN OLMUŞ”

Memleket gezilerinde halkın siyaset ve siyasetçilere bakışlarından söz eden Yapıcıoğlu, “Vatandaşla temas ettiğimizde insanlarımızın neredeyse yarısı şu ana kadar takip ettiği siyasi partilerden bir şekilde şikâyetçi. Farklı nedenlerle bu şikâyetler var. Bazıları hayal kırıklıklarına uğramış, bazıları umduğunu bulamamış, bazıları da farklı gerekçelerle vazgeçmiş o çizgiden. Yani vatandaşların yarısı duruşunu değiştirmeye veyahut da farklı siyasi çizgi arayışına girmiş durumda. Hayal kırıklıklarının sebebi ehli siyasetin uyguladığı yol ve yöntemlerdir. Vatandaş siyasete küsmekte aslında haksız değil. Bazıları bütün bütün siyasete küsmüş. Özellikle düşünce yapısı itibariyle bize benzeyen, bizim de gerçekleştirmek istediğimiz ideallerimizi kendilerine hedef edinen kesimler, yani bizim mahallenin insanları çok ciddi bir hayal kırıklıkları yaşıyor. Ve onlardan bazıları da bu hayal kırıklıklarını çok açık şekilde dile getirdiler.” dedi.

Tam zamanında siyasete girdiklerini söyleyen Yapıcıoğlu, “Temaslarımızda o insanların ümitlerinin yeniden yeşerdiğini gördük elhamdülillah. Ve şu kanaate vardı ki gerçekten tam zamanında siyaset ile ilgili bir karar almış ve bu yürüdüğümüz çizgi, takip ettiğimiz metot, edindiğimiz yöntem isabetli olmuş. Yurt içinde gerçekleştirdiğimiz temaslar bize olan teveccühü arttırdı. Her geçen gün bir önceki güne göre daha fazla sayıda insan HÜDA PAR’ı tanıyor, HÜDA PAR’ın sesini duyuyor, duruşunu anlıyor.” ifadelerini kullandı.

“HEYBESİNİ ŞİŞİRMEK İÇİN MİLLETİ BİRBİRİNE DÜŞÜRÜP DÜŞMANLIK TOHUMLARI EKMEYE ÇALIŞAN SİYASETÇİLER VAR”

Çok sayıda siyasetçinin halkın teveccühünü kazanmak için göz göre göre yalan konuştuğunu hatta milleti bir birine düşürmekten geri durmadığını belirten Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

“Biz yola çıktığımızda ilk kongremizdeki sloganımız ‘Dürüst Siyaset Gerçek Adalet’ti. İlk seçimlerde de bu sloganı sıkça kullandık. Dedik ki biz yanlış adaylarla kazanmaktansa doğru adaylarla kaybederiz. Allah selamet versin, Sait hocam mitinglerde dedi ki belki biz sizlere çok şey vaat edemiyoruz ama şunu vadediyoruz: Biz size asla yalan söylemeyeceğiz, size ihanet etmeyeceğiz, biz sizi kandırmayacağız, biz sizin malınıza el uzatmayacağız. Gerçekten şöyle bir durup bakın mevcut siyasi partilerden kaç tanesi bunu inanarak söyleyebilir. Siyasette insanların desteğini kazanabilmek için oylarını alabilmek için ne hoşuna gidiyorsa onu söylemek genel bir kaide. İnsanların hoşuna gittiği gibi bir yerde başka, diğer yanda başka bir şey konuşan ya da insanların teveccühünü alabilmek için aklını çelebilmek için kendisinin bile inanmadığı şeyleri söyleyenler yok mu? Var. Kameraların önünde herkesin gözünün içine baka baka daha önce söylediklerinin tersini söyleyen ya da açıkça yalan söyleyen yalanı yüzüne vurduğunuzda da yüzü hiç kızarmayan, devam eden, kendi heybesini şişirmek için milleti birbirine düşürüp düşmanlık tohumları ekmeye çalışan siyasetçiler yok mu? Var. Hem de çok sayıda var. Gerçekten siyasetin dürüstçesini kaç kişi yapıyor? Sadece biz yapıyoruz diye bir iddiamız yok ama kaç kişi yapıyor?”

“BİZ İLKELERİMİZİ ÇİĞNEMEYECEĞİZ, SİYASETİMİZİ MEŞRU DAİREDE YAPACAĞIZ”

Kendilerinin ilke ve ölçülerinin bulunduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, “Bizim bir ölçümüz var, biz o ölçülerimizi asla değiştirmeyeceğiz inşallah. Biz ilkelerimizi çiğnemeyeceğiz, siyasetimizi meşru dairede yapacağız. Hükümet doğru bir şey getirirse destek veririz, yanlış bir şey getirirse karşı çıkarız. Muhalefet partileri de doğru bir şey yaptığında biz o doğruya da sahip çıkarız. Örneğin CHP’li bir belediye alkol tüketimi ile ilgili bir sınırlama getirmişti. ‘Gece saat 11.00’den sonra alkol satışı yasaktır’ diye…  Biz de, ‘doğru yoldasınız inşallah bu yoldaki adımlarınızın devamını diliyoruz’ diye söyleyince ‘HÜDA PAR’dan CHP’ye destek’ demişlerdi. Doğruyu kim yaparsa yapsın bizim için fark etmez. İnşallah biz o doğrulara sahip çıkar yanlışlardan da vazgeçirmeye çalışırız.” ifadelerini kullandı.

“AVRUPA’NIN BÜTÜN BAŞKENTLERİNİN YANINDA VATANDAŞLARIMIZIN YOĞUN OLARAK YAŞADIĞI KENTLERDE DE TEMSİLCİLİKLER AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Son olarak Avrupa’da temsilcilik açma girişimlerinin sürdüğünü söyleyen Yapıcıoğlu, “Avrupa’da temsilcilikler açmak için girişimlerimiz oldu. Ankara’da arkadaşlarımız hem Alman makamlarıyla hem de Belçika makamlarıyla randevu talep ettiler. Alman büyükelçiliği ile bir görüşmemiz oldu. Onlara ülkelerinde temsilcilikler açmak istediğimizi söyledik. Sonra bize dönüş yaptılar dediler ki, Almanya federal yapısı var. Her eyaletin ayrı bir kanunu var. Siz nerelerde bu temsilcilikleri açmak istiyorsunuz dediler. Sonrasında herhangi bir cevap halen gelmiş değil. Eğer olursa inşallah biz Avrupa’nın bütün başkentlerinde sadece başkentleri değil aynı zamanda bizim vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı kentlerde de temsilcilikler açmayı düşünüyoruz.” dedi.

Yapıcıoğlu’nun, Avrupa temaslarına devam edeceği belirtildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme