enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4966
EURO
34,9216
ALTIN
2.438,38
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

Yüzde 88’lik doluluğa rağmen!

Yüzde 88’lik doluluğa rağmen!
REKLAM ALANI

Mart 2017’den itibaren Diyarbakır / Lefkoşa seferlerine başlayan hava yolu şirketi PEGASUS, son beş ayda ulaştığı yüzde 88’lik doluluk oranına rağmen “zarar ediliyor” gerekçesi ile 26 Şubat’tan sonra seferlerini askıya alma kararı aldı.

YÜZDE 88 İLE NASIL ZARAR EDİLİYOR?

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, PEGASUS’un Diyarbakır / Lefkoşa seferlerinin askıya alınmasına ilişkin kararının gözden geçirilmesini ve seferlerin devam etmesini istedi. Sayar, seferlerin askıya alınma gerekçesine ilişkin ise şunları söyledi: “Biz, PEGASUS’un Lefkoşa seferlerinin doluluk oranı verilerine ulaştık. Diyarbakır’dan Lefkoşa’ya yapılan uçak seferlerinin doluluk oranının yüzde 88’lerde olduğunu gördük. Elbetteki Mart ayında başlayan seferlerdeki doluluk oranları bu seviyede olmamakla beraber sürekli bir şekilde artan bir seyir izlediği ve son beş ayda bu oranın yüzde 88’lere ulaştığı görülüyor. Haliyle bu doluluk oranını dikkate aldığımız zaman seferlerin askıya alınmasını gerektirecek bir doluluk oranı düşüklüğü olmadığı net olarak ortadadır.”

YENİ BİR HAT AÇILSIN, KARARDAN VAZGEÇİLSİN

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Diyarbakır Bölge Başkanı Mehmet Akyıl, “Geçtiğimiz günlerde Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçak bildiğiniz gibi pisten çıkmıştı. Pisten çıkan uçağın devre dışı bırakılması nedeniyle bazı hatlarda eksilmeler oldu. Pisten çıkan uçak aynı zamanda Diyarbakır-Kıbrıs seferini de yapıyordu. Bundan dolayı hatlarda bir eksilme oldu, bu konunun da Diyarbakır-Kıbrıs seferlerini etkilediğini düşünüyorum. Umarım yetkililer, en kısa zamanda tekrar bir hat açar” şeklinde konuştu.

PEGASUS’un seferleri askıya almasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan DTSO Başkanı Ahmet Sayar, kararın gözden geçirilmesi için PEGASUS yetkilileri ile görüşeceklerini ifade etti.

ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ VE VATANDAŞ SEFERLERDEN YARARLANIYOR

Diyarbakır ve bölge illerinden çok sayıda öğrenci ve vatandaşın Kıbrıs’a uçuş gerçekleştirdiğini belirten Sayar, “Diyarbakır 1 milyon 700 bin nüfusu ile bölgenin çekim merkezi olan bir şehirdir. Batman, Mardin, Şırnak ve yakın şehirlere de hizmet verme potansiyeline sahip bir kenttir. Gerek Diyarbakır’dan gerekse de bölge illerinden Kıbrıs’ta eğitim öğretim gören çok sayıda öğrenci var. Aynı zamanda bir şekilde oraya turistik amaçlı gezide bulunan çok sayıda da vatandaş var” diye konuştu.

SEFERLERDEKİ DOLULUK ORANI YÜZDE 88 AMA “ZARAR EDİLİYOR” !

Son beş ayda Kıbrıs seferlerindeki doluluk oranının yüzde 88 olduğuna vurgu yapan ve böyle bir tabloda “zarar ediliyor” gerekçesini inandırıcı bulmayan Sayar, şunları söyledi: “Mart 2017’den itibaren Diyarbakır / Kıbrıs seferleri başlamıştı. PEGASUS, haftada dört gün Lefkoşa’ya sefer yapıyor. Şimdi ise aldığımız duyumlara göre 26 Şubat’tan sonra, ‘zarar ediyoruz’ gerekçesi ile bir süre seferlerini askıya alacakları yönünde karar aldıkları bilgisine ulaştık. Biz, PEGASUS’un Lefkoşa seferlerinin doluluk oranı verilerine ulaştık. Diyarbakır’dan Lefkoşa’ya yapılan uçak seferlerinin doluluk oranının yüzde 88’lerde olduğunu gördük. Elbetteki Mart ayında başlayan seferlerdeki doluluk oranları bu seviyede olmamakla beraber sürekli bir şekilde artan bir seyir izlediği ve son beş ayda bu oranın yüzde 88’lere ulaştığı görülüyor. Haliyle bu doluluk oranını dikkate aldığımız zaman seferlerin askıya alınmasını gerektirecek bir doluluk oranı düşüklüğü olmadığı net olarak ortadadır. Muhtemelen bundan daha iyi bir uçuş planlaması yapmayı düşünerek böyle bir tasarrufta bulunmuş olabilirler. Çünkü yüzde 88 gibi bir doluluk oranında ‘zarar ediliyor’ gerekçesiyle uçuşların askıya alınması açıklanabilir bir durum değildir.”

PEGASUS, KARARINI GÖZDEN GEÇİRSİN!

PEGASUS yetkililerinin söz konusu seferlerin askıya alınması kararını gözden geçirmeleri çağrısında bulunan Sayar, “Kaldı ki, şöyle bir durum da yaşanabilir; mevsimsel olarak doluluk oranlarında bir düşüş de yaşanabilir ama burada da yılın tamamını göz önünde bulundurarak değerlendirmek gerekir. Diyarbakır Kıbrıs seferlerine insanlar tam alışmaya başlamışken, bu doluluk oranının bundan sonra daha da artabileceği ortadayken, seferlerin askıya alınması anlaşılır değil. Biz Diyarbakır’da modern bir hava alanımızın olduğu, uluslar arası uçuşların başladığı noktasında bir övünç yaşarken ve bu uçuşları daha da arttırtmanın çabası içerisindeyken böyle bir kararın alınmış olması kentimiz açısından büyük bir talihsizliktir. Haziran ayında Almanya’ya uçuşlarımız başlayacak. Yani, bir tarafta dış hatlarda yeni uçuş hatlarının olacağı yönünde bir sevinç yaşarken bir yandan ise böylesine sefer askıya alma yönünde alınmış kararlar bizi üzmektedir. Bu yanıyla PEGASUS’un Diyarbakır / Lefkoşa seferleri konusunda almış olduğu bu kararın gözden geçirilmesini ve seferlerin devam etmesini istiyoruz. Bu konuda PEGASUS yetkilileri ile görüşmeyi düşünüyoruz ve seferlerin devam etmesi hususunda girişimlerimiz, çabalarımız olacaktır” şeklinde konuştu.

‘SEFERLERİN ASKIYA ALINMASI KENTİMİZİN SOSYAL VE EKONOMİK ALGISI AÇISINDAN DA BÜYÜK OLUMSUZLUK’

Diyarbakır ve bölge insanının uçuşlara alıştığına işaret eden Sayar, “Biz her açıdan Diyarbakır’ın sosyal ve ekonomik gelişimi için çaba gösterirken, birçok projenin burada uygulanması çabası içerisindeyken, insanların tam da uçuşlara alıştığı bir süreçte bu seferlerin askıya alınması sadece yolcuların mağduriyeti açısından değil bundan da öte kentimizin sosyal ve ekonomik algısı açısından da büyük olumsuzluklara neden olacaktır. Dolayısıyla da PEGASUS’un söz konusu bu kararını tekrardan gözden geçirip, seferleri devam ettirmesi talebimizi yinelemek istiyorum” dedi.

YÜZDE 80 DOLULUK ORANI İLE ZARAR EDİLMEZ, KARAR İPTAL EDİLSİN!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Diyarbakır Bölge Başkanı Mehmet Akyıl ise, alınan kararın yanlış olduğunu ve kent ekonomisine zarar vereceğini belirterek, “Pegasus Hava Yollarının Diyarbakır-Kıbrıs seferlerini iptal etmesi yönünde bilgi gelince hemen Pegasus yöneticileri ile görüştük. 2017 Mart ve Aralık döneminde zarar ettikleri için böyle bir karar aldıklarını ilettiler. Şuan zarar nedeniyle yönetimin almış olduğu bir karar var. Biz bu kararın iptal edilmesi ve uçuşların yeniden başlaması için girişimlerde bulunacağız. Geçmişte doluluk oranı az olmuş olabilir ama şuan Diyarbakır-Kıbrıs seferinde yüzde 80’e yakın bir doluluk oranı söz konusu. Böylesi bir durumda zarar edilmez. Biz alınan bu kararın iptal edilmesini istiyoruz” dedi.

AKYIL: TRABZON’DA PİSTEN ÇIKAN UÇAK AYNI ZAMANDA DİYARBAKIR-KIBRIS SEFERİNİ DE YAPIYORDU

Akyıl, “Geçtiğimiz günlerde Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçak bildiğiniz gibi pisten çıkmıştı. Pisten çıkan uçağın devre dışı bırakılması nedeniyle bazı hatlarda eksilmeler oldu. Pisten çıkan uçak aynı zamanda Diyarbakır-Kıbrıs seferini de yapıyordu. Bundan dolayı hatlarda bir eksilme oldu, bu konunun da Diyarbakır-Kıbrıs seferlerini etkilediğini düşünüyorum. Umarım yetkililer, en kısa zamanda tekrar bir hat açar” şeklinde konuştu. Kaynak: (Ali Abbas Yılmaz /Tigris Haber Gazetesi)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme