enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

154 aşiret liderinden ailelere destek ziyareti

154 aşiret liderinden ailelere destek ziyareti
REKLAM ALANI

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan 19 ildeki 154 aşireti temsilen evlatları için oturma eylemi yapan aileleri ziyarete gelen aşiret liderleri ile kanaat önderleri, ailelere desteklerini belirttiler.

Çocuklarının, PKK tarafından kandırılarak kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelere destekler sürüyor.

KADİM Aşiretler Federasyonu’na bağlı aşiret liderleri ile kanaat önderleri, dağa kaçırılan çocukları için eylem yapan aileleri ziyaret ederek desteklerini belirttiler.

Burada bir açıklama yapan KADİM Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Rasim Aslan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan 19 ildeki 154 aşiret liderini temsilen ailelere destek ziyaretinde bulunduklarını ifade etti.

“BU ANNELER TÜRKİYE’DEKİ BÜTÜN ANNELERİ TEMSİL EDİYOR”

Çocukları dağa kaçırılan ailelerin acılarını paylaşıp direnişlerini desteklediklerini vurgulayan Aslan, “Sadece Doğu ve Güneydoğu Bölgelerini temsil etmiyoruz. Türkiye’deki tüm aşiretleri temsil edecek şekilde kurulmuşuz. Bugün burada bulunmamızın sebebi buradaki annelerimizin acılarını paylaşmaktır. Allah hiçbir anneye evlat acısı vermesin. Bundan zor bir şey yoktur. Bu anneler Türkiye’deki bütün anneleri temsil ediyor. Ümit ediyorum ki herkes insafa gelir ve bu annelerin evlatlarına kavuşmalarına yardımcı olur.” dedi.

“ANNELERİN, YANAN BİR AĞAÇ KADAR YANINIZDA DEĞERİ YOK MUDUR?”

Konuşmasının devamında Aslan, şunları söyledi: “Gezi Parkı, Kaz Dağları, İzmir’deki orman yangını gibi meselelerde insanları toplayarak yürüyüşe geçenler ve halkın gözünde, sözde insan hak ve özgürlüklerini koruduklarını belirten şahıslara soruyorum; yüreği ve hayatı yanan bu genç neslin ve ailelerin, yanan bir ağaç kadar yanınızda değeri yok mudur? Sizler neredesiniz? Bir kez daha belirtmek istiyoruz ki, Doğu ve Güneydoğu’daki tüm aşiretler olarak bu annelerin yanındayız. Acılarını paylaşıyoruz.”

“HDP MİLLETVEKİLLERİNİN HANGİSİNİN ÇOCUĞU DAĞDA?”

İzol Aşiret lideri Abdullah Yalçın ise HDP’ye tepki göstererek, “HDP milletvekillerinin hangisinin çocuğu dağda? Varsa bir tanesi biz de dağa çıkalım. Allah’tan korksunlar, yeter artık.” ifadelerini kullandı. Seçim zamanında HDP’lilerin kapılarını çaldığını, onun dışında hiçbir desteklerini görmediklerini belirten gözü yaşlı aileler de çocuklarına bir an önce kavuşmak istediklerini, çocuklarının cenazelerine dahi razı olduklarını kaydettiler.

DESTEK VEREN AŞİRETLER

Van’dan Kadim Aşiretler Genel Başkanı Rasim Aslan, Ezdinan Aşiret Reisi M. Salih Özbek, Mehmet Piran Aşiret Reisi Çetin Can, Alan Aşiret Reisi Şaban Kahraman, Havıştan Aşiret Reisi Hüsnü Artim annelere destek ziyaretinde bulundu.

Ayrıca Bitlis’ten Alikan Aşiret Reisi Sait Şunsek, Elâzığ’dan Şavak Aşiret Reisi Naim Doğan, Şırnak’tan Tatar Aşiret Reisi Beşir Tatar, Şanlıurfa’dan Kesikan Aşiret Reisi Mehmet Kıran, Batman’dan Hamidiler ailesi adına Sabahattin Hamidi, Adıyaman’dan İzol Aşiret Reisi Abdullah ve Mehmet Yalçın, Malatya’dan Demirler Aşiret Reisi Muhsin Demir, Muş’tan Hasan Aşiret Reisi Alican Ertaş, Mardin’den Kikan Aşiret Reisi Mahmut Temur ve Güneydoğu Anadolu Orta Akıl Platformu Başkanı Abdulvasi Yaz ziyaret ederek desteklerini belirttiler. (İLKHA)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

154 aşiret liderinden ailelere destek ziyareti

154 aşiret liderinden ailelere destek ziyareti
REKLAM ALANI
12.09.2019
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme