enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

50 bin genç ve çocuğa eğitim-spor desteği verildi

50 bin genç ve çocuğa eğitim-spor desteği verildi
REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin2022’de eğitimden, spora gerçekleştirdiği birçok faaliyetten 50 bin genç ve çocuk faydalandı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, 2022 Eğitim Döneminde Bilgievi, Akademi Lise, Akademi Üniversite ve Konukevi Yatılı Kız Yurdu aracılığıyla, binlerce çocuk ve genç öğrencinin başarı grafiğini yukarıya taşıması amacıyla ücretsiz yüz yüze ve çevrimiçi eğitim hizmet verdi.

Merkez ve Selahaddin Eyyubi Bilgievi olmak üzere 2’si Merkez, Hani Gürbüz ve Bismil Prof. Dr. Aziz Sancar olmak üzere 4 bilgievinden 8 bin 400 çocuk, Sur, Şehit Ali Gaffar Okkan Akademi Lise olmak üzere 2’si Merkez ve Silvan El Cezeri, Dicle, Hani Hatuniye ve Bismil Ahmedi Hani Akademi Lise olmak üzere toplam 6 akademi lisede 10 bin öğrenci ve üniversiteye hazırlanan 120 genç kız ücretsiz yurttan faydalandı.

15 BİN ÖĞRENCİ SİNEMA KEYFİ YAŞADI

Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında Merkez ve kırsalda yaşayan çocukları sinema filmleriyle buluşturdu. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesindeki Bilgievi ve Akademi Lise öğrencilerinin sosyal-kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen sinema gösterimlerine 15 bin öğrenci katılım sağladı.

ÖĞRENCİLER “GEZ-GÖR” İLE YAŞADIKLARI KENTİ DAHA YAKINDAN TANIMA FIRSATI BULDU

Eğitim ve sosyal kültürel çalışmalardan yararlanan Bilgievi ve Akademi Lise öğrencileri, Gez-Gör etkinlikleri kapsamında yaşadıkları kentin tarihi ve turistik yerlerini daha yakından tanıma fırsatı buldu. Rehberler eşliğinde Diyarbakır’ın tarihi ve turistik yerleri gezip görme imkanı bulan 20 bin öğrenci sosyal-kültürel etkinliklerden yararlandı.

HAZAR UYANIŞ GENÇLİK KAMPINDA ÇOCUKLAR VE GENÇLER TATİL YAPMA İMKÂNI BULDU

Büyükşehir Belediyesi, tatil yapma imkânı bulunmayan dezavantajlı çocukları  Elazığ’ın Maden ilçesindeki Hazar Uyanış Gençlik Kampı’nda ağırladı. Gençlik Kampı’nda tatil yapma imkânı bulunmayan dezavantajlı gençler doyasıya eğlendi. 9 hafta süren kampta toplam 1200 genç yararlandı.

90 BİN 384 VATANDAŞ KİTAP KAHVE VE MİLLET KIRAATHANESİNDEN YARARLANDI

Zamanlarını kitap okuyarak geçirmek isteyen vatandaşlar yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait ve ücretsiz ikramların yapıldığı  “Kitap Kahve”  ve ‘’ Millet Kıraathanesi ‘’hizmetinden faydalandı. Sur, Tema, Kent Meydanı, Kardeşlik Park ve Millet Kıraathanesi olmak üzere 5 kütüphaneden 2022 Yılında aylık 7 bin 532, yıllık ise 90 bin 384 vatandaş ve öğrenci kütüphane hizmetlerinden yararlandı.

7 BİN GENÇ HEM YÜZMEYİ ÖĞRENDİ HEM DE KEYİFLİ VAKİT GEÇİRDİ

Öğrencilerin yaz tatilini verimli geçirmesi amacıyla açılan yüzme kursları yoğun ilgi gördü. Antrenörler eşliğinde hem yüzmeyi öğrenen hem de keyifli vakitler geçiren 7 bin genç yüzme öğrendi.

4 BİN 980 GENÇ ÖZEL YETENEK KURSLARINA KATILDI

Beden eğitimi, askeri ve polis okullarına yerleşmek isteyen gençlere yönelik açılan ücretsiz özel yetenek kurslarına 4 bin 980 kişi katıldı.

AKADEMİ ÜNİVERSİTE, GENÇLERİN KARİYER PLANLAMALARINA KATKI SUNDU

Çocuk ve gençlerin eğitimde başarı grafiklerini yukarılara taşımak için açtığı Akademi Üniversite gençlerin yeni evi ve umudu oldu. Merkez Sur ilçesindeki tarihi binada tefrişatın tamamlanmasıyla beraber çok sayıda üniversiteli genç 2022 Yılında Akademi Üniversite’den yararlandı.

48 BİN 364 ÖĞRENCİYE SPOR MALZEMESİ DESTEĞİ

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 2022 Yılında çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sunmak, yaz tatilini ve tatil sonrası vakitlerini sporla geçirmelerini sağlamak adına projesi kayıtlı olan 21 Bin öğrenciye spor malzemesi desteği verdi.

Atletizm, yüzme, futbol, basketbol, voleybol, kort tenisi, karate, kickboks, taekwondo, güreş, dart, satranç, judo, masa tenisi, badminton, çim hokeyi, jimnastik, hentbol branşlarında 46 salon, tesis ve sahada devam eden eğitimlerde alanında yetkin 220 eğitmen görev aldı. 12 ay boyunca kesintisiz spor eğitimden 25 bin 042 çocuk ve genç yararlandı. Yıl boyunca devam eden spor okullarında gençler, çocuklar ve amatör sporculara 48 bin 364 malzeme dağıtımı yapıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme