enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3742
EURO
34,7820
ALTIN
2.431,98
BIST
9.953,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
28°C
Diyarbakır
28°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
DİYARBAKIR HABERİ
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin artırılması ve kalite güvencesine katkı sağlanması amacıyla uygulanan “Kurumsal Akreditasyon Programı” kapsamında Dicle Üniversitesi, iki yıl süreyle Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazandı. DİYARBAKIR GAZETE- Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri...
29.04.2024
Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü ve Veteriner Gıda Hijyenistleri Derneği tarafından, “10. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi” düzenlendi. DİYARBAKIR GAZETE- Gıdanın Geleceği, Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Teması ile Wyndham Garden Hotel Konferans Salonunda düzenlenen programın açılışına Önceki Dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve TARPOL Yönetim Kurulu Başkanı...
29.04.2024
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu’nda seçimleri Demokratik Hekimler Grubu listesi kazandı. 385 oyun kullanıldığı seçimlerde Demokratik Hekimler grubu yüzde 85 oy aldı. Demokratik hekimler grubu adlı listesi, Salı günü toplantı yaparak, yeni başkanı ve yönetim kurulu üyelerini belirleyecek. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Tabip Odası’nın Dün ve bugün yapılan olağan kongresi...
28.04.2024
Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. Maçın bitimiyle birlikte araçlarla Cadde ve sokaklara çıkan Amedspor taraftarları şampiyonluk kutlamalarına başladı. Özellikle yeni yerleşim alanlarında araçları ile caddelere çıkan taraftarlar, ‘Şampiyon amedspor’ sloganları atarak, turlamaya başladı. Amedspor taraftarları, gece özel uçakla İzmir’den...
28.04.2024

Diyarbakır Barosu, Mersin’deki olayı raporladı!

Diyarbakır Barosu, Mersin’deki olayı raporladı!
REKLAM ALANI

Mersin’de bir ailenin 3 kişinin saldırısına uğramasına ilişkin inceleme yapan Diyarbakır Barosu, İHD ve ÖHD, mağdurların Kürt olmalarından dolayı nefret suçuna maruz kaldığını raporladı.

Diyarbakır Barosu, İnsan Hakları Derneği ve Özgürlük için Hukukçular Derneği tarafından Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nden Mushtak Mahmud Kareem ve ailesinin tatil için geldiği Mersin’de 3 kişilik bir grubun saldırısına uğramasına ilişkin rapor hazırlandı. Raporu, Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Baro’da düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Olayın kamuoyuna yansıması ve olayda yaralanan Mushtak Mahmud Kareem’in Erbil’de yaşayan kardeşinin kendileri ile iletişime geçtiğini ve hukuki destek talep etmesi üzerine Mersin’e gittiklerini ifade eden Eren, “Kareem’in eşi ve üç çocuğuyla hastanenin yoğun bakım servisinde bir odadaydı, çocuklarının büyük bir korku yaşadıkları ve hala olayın şokunda oldukları belliydi.” dedi.

‘UÇURUMDAN ATMAK İSTEMİŞLER’

Avukatlık talepleri üzerine adli kolluk görevlileri, yeminli tercüman ve mağdur şahıs tarafından tutanak tutularak Kareem’le vekalet ilişkisi kurulduğunu belirten Eren, “Başının arka kısmına taş ile vurulduğunu, yere düştükten sonra bariyerlere tutunduğunu, saldırganların kendisini uçurumdan atmak istediklerini, yeterince Türkçe bilmemesi ve baygınlık geçirmesi nedeniyle kendisine yönelik tehdit ve hakaretlerden sadece ‘Burası Anadolu toprağı burası Türkiye sen bizim topraklarımızda ne yaptığını sanıyorsun.’ cümlesini anladığını, diğer söylenenleri anlamadığı belirtti” diye konuştu.

‘TRAFİK KAZASI ŞEKLİNDE NİTELENİDİRİLDİ’

Kareem’in  polisler ile birlikte kamera kaydı yapılarak görüşme gerçekleştirdiğini ve kendisine, Diyarbakır’a gidip gitmeyeceğinin sorulduğunu söyleyen Eren, daha sonra kendilerinin de bir görüşme gerçekleştirdiğini ekleyerek, “Olay maddi hasarlı bir trafik kazası şeklinde nitelendirilmiş, görgü tanığının yasa dışı örgüt propagandası nedeniyle suç kaydının bulunduğu ve beyanlarına itibar edilemeyeceği ifade edilerek savcılığın yürüttüğü tahkikat kapsamındaki suç nitelemesinin önemli olmadığı ve hakimin nasıl nitelendireceğinin belirleyici olacağını belirtilmiş ve ‘Buraya niye geldiniz?’ tarzı sorular yöneltilmiştir.” ifadelerini kullandı.

‘MAĞDUR BİLİNMEYEN BİR YERE GÖTÜRÜLDÜ’

Daha sonra aile üyelerinin de görüşmeye alındığını ve sonrasında saat 18.30 sıralarında mağdur şahsın polislerce hastaneden çıkartılarak vekillerinin bilgisi olmaksızın bilinmeyen bir yere götürüldüğünü söyleyen Eren, bu sırada soruşturma savcısı ile yapılan görüşmede, mağdur şahsın yeni avukat talebinin olduğu aktarıldığını ve sonrasında Anamur Cumhuriyet Savcılığı şüphelilerin şikayeti üzerine Kareem’in 13 yaşındaki oğlu Mustak Mahmud’un zorunlu müdafilik sistemi kapsamında Suça Sürüklenen Çocuk sıfatıyla ifadesini aldığını söyledi.

KASTTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN TUTUKLANMA

Üç şüphelinin Anamur Başsavcılığı tarafından ifadelerinin alınmasından sonra Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildiğini kaydeden Eren, Anamur Cumhuriyet Savcılığı her ne kadar şüpheliler hakkında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik”, “Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs” ve “Mala Zarar Verme” suçlarından soruşturma açmış ise de Anamur Sulh Ceza Hakimliğince iki şahıs hakkında adam “Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs” suçundan tutuklama kararı verildiğini söyledi.

Eren yaptıkları incelemelerde, mağdurların ırkçı söylemlerle, Kürt olmalarından dolayı nefret suçuna maruz kaldıkları sonucuna vardıklarını söyledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme