enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
20°C
Diyarbakır
20°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
24°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yarın oynanacak Amedspor-Menemenspor karşılaşması için kentin iki farklı noktasına dev ekran kurarak ücretsiz ulaşım hizmeti verecek. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup’ta 80 puanla şampiyonluk maçına çıkacak olan Amedspor Yarın Cumartesi günü saat 15.00’da Menemenspor’la 33bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek....
03.05.2024
Diyarbakır’ın en eski medreseleri arasında yer alan Sur ilçesindeki tarihi Zinciriye Medresesi, 10 yıllığına Nur Cemaatinin Yazıcılar Grubu’na mensup Hayrat Vakfı’na tahsis edildi. Tahsisin kaç yıl olduğu ve Vakfın bu medreseyi ne olarak kullanacağı ise netleşmedi. Medrese daha önce 10 yıllığına AKABE Vakfı’na tahsis edilerek, Vakıf tarafından Uluslararası Kur’an Araştırmalar...
03.05.2024
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve yarın 15.00’da Menemenspor’u ağırlayacak olan Amedspor maç öncesi biletlerini satışa çıkardı. DİYARBAKIR GAZETE- TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler, yarın 15.00’da Menemenspor’la karşı karşıya gelecek. Öğlen saatlerinden itibaren stadyum çevresinde bekleyen taraftarlar satışa çıkan biletleri aynı anda almak...
03.05.2024
AMEDSpor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, Cumartesi günü kendi saha ve seyircisi önünde karşılaşacağı ligin son maçı olan Menemenspor, karşılaşmasının biletlerinin satışında yaşanan gerginlik ile ilgili bir açıklama yaptı. DİYARBAKIR GAZETE- Stadyumda açıklama yapan Başkan Elaldı, bu şekilde izdihamlar yaratılarak, kulüp üzerinden provokasyonlar oynandığına işaret ederek, “Bu içimize sızan provokatörler, bu...
03.05.2024

Gazi Yaşargil’de önce kayıt, sonra hırsızlık!

Gazi Yaşargil’de önce kayıt, sonra hırsızlık!
REKLAM ALANI

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ecza deposundan 550 bin lira tutarında kanser ilacı çaldıkları iddia edilen 3’ü tutuklu, 1’i firari 6 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, bazı sanıkların hırsızlık için hastaneye gittikleri gece hasta kaydı yaptırdıkları belirlendi.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası Onkoloji Bölümü ecza deposundan 23 Kasım 2018’de ilaçların çalınmasına ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma tamamlandı.

Soruşturma kapsamında tutuklu sanıklar Cihan A, Mehmet İ. ve Veysi İ, tutuklanmaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Hakan Ç, tutuksuz sanıklar M.B. ve N.Ç. hakkında 3 ayrı suçtan 9 yıl 8 aydan 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, 1. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, söz konusu hastanenin ecza deposunda çalışan E.K’nin, müşteki sıfatıyla bilgisine yer verilerek kurumu adına sanıklardan şikayetçi olduğu bildirildi. Hastanenin başhekimliğinden savcılığa gönderilen yazıya yer verilen iddianamede, ilaçların isimleri yazılarak ecza deposunda hırsızlık olayından kaynaklı 356 ilacın bulunamadığının tespit edildiği belirtildi.

Olay yeri inceleme tutanağının da yer aldığı iddianamede, ecza deposunun penceresindeki demir korkuluğun kırılarak yerinden söküldüğü, dış kısım zemininde duvar kalıntısı, pencere alt kısmında zorlama izleri ve ilaç kutularının yerlerde olduğu kaydedildi.

İddianamede, 23 Kasım 2018 gecesi bir otomobilin hastanenin boş arazi kısmına geldiği, sanıkların el feneriyle ecza deposuna doğru yöneldiği, 37 dakika sonra olay yerinden ayrıldığının hastanenin kamera kayıtlarından tespit edildiği aktarıldı.

HASTA KAYDI YAPTIRMIŞLAR

İddianamede, ifadesine yer verilen ve hırsızlık olayını anlatan tutuksuz sanık M.B. evde otururken Cihan A’nın, ağabeyine ait otomobilin anahtarı ile yanlarına gelerek hastaneye hırsızlık için gideceklerini söylemesi üzerine hastaneye geldiklerini iddia etti.

Şüpheli M.B. ifadesinde şunlara yer verdi: “Veysi İ. ile dikkat çekmemek için hastaneye giriş kaydı yaptırdık. Otomobilde Mehmet İ. kaldı, hırsızlık için suça sürüklenen çocuk M.Ş.S. ile Cihan A. ecza deposuna gitti. Herkes fikir ve eylem birliği içerisinde iştirak ederek hırsızlık suçunu işledi. İlaçları önce evime götürdüm. Ardından Hakan Ç. ile görüşerek anahtarı N.Ç’den aldığım eve götürdük. Söz konusu hırsızlık olayından dolayı pişmanım.”

İddianamenin, değerlendirme kısmında, “Şüphelilerin eylem ve fikir birliği içerisinde gece vakti hırsızlık suçunu işlemek amacıyla Gazi Yaşargil Hastanesi Onkoloji Bölümü ecza odasında değeri 550 bin olan kanser ilaçlarını çalmak için kamu malına zarar vererek hastaneye girdikleri anlaşılmıştır.” ifadesi kullanıldı.

İddianamede, tutuklu sanıklar Cihan A, Mehmet İ. ve Veysi İ, tutuklanmaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Hakan Ç, tutuksuz sanıklar M.B. ve N.Ç. hakkında “bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık”, “kamu malına zarar vermek” ve “nitelikli olarak iş yeri dokunulmazlığını ihlal etmek” suçlarından 9 yıl 8 aydan 26 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (Kaynak: AA)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme