enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5683
EURO
34,9289
ALTIN
2.425,54
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
30°C
Diyarbakır
30°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

Gazi Yaşargil’de önce kayıt, sonra hırsızlık!

Gazi Yaşargil’de önce kayıt, sonra hırsızlık!
REKLAM ALANI

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ecza deposundan 550 bin lira tutarında kanser ilacı çaldıkları iddia edilen 3’ü tutuklu, 1’i firari 6 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, bazı sanıkların hırsızlık için hastaneye gittikleri gece hasta kaydı yaptırdıkları belirlendi.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası Onkoloji Bölümü ecza deposundan 23 Kasım 2018’de ilaçların çalınmasına ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma tamamlandı.

Soruşturma kapsamında tutuklu sanıklar Cihan A, Mehmet İ. ve Veysi İ, tutuklanmaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Hakan Ç, tutuksuz sanıklar M.B. ve N.Ç. hakkında 3 ayrı suçtan 9 yıl 8 aydan 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, 1. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, söz konusu hastanenin ecza deposunda çalışan E.K’nin, müşteki sıfatıyla bilgisine yer verilerek kurumu adına sanıklardan şikayetçi olduğu bildirildi. Hastanenin başhekimliğinden savcılığa gönderilen yazıya yer verilen iddianamede, ilaçların isimleri yazılarak ecza deposunda hırsızlık olayından kaynaklı 356 ilacın bulunamadığının tespit edildiği belirtildi.

Olay yeri inceleme tutanağının da yer aldığı iddianamede, ecza deposunun penceresindeki demir korkuluğun kırılarak yerinden söküldüğü, dış kısım zemininde duvar kalıntısı, pencere alt kısmında zorlama izleri ve ilaç kutularının yerlerde olduğu kaydedildi.

İddianamede, 23 Kasım 2018 gecesi bir otomobilin hastanenin boş arazi kısmına geldiği, sanıkların el feneriyle ecza deposuna doğru yöneldiği, 37 dakika sonra olay yerinden ayrıldığının hastanenin kamera kayıtlarından tespit edildiği aktarıldı.

HASTA KAYDI YAPTIRMIŞLAR

İddianamede, ifadesine yer verilen ve hırsızlık olayını anlatan tutuksuz sanık M.B. evde otururken Cihan A’nın, ağabeyine ait otomobilin anahtarı ile yanlarına gelerek hastaneye hırsızlık için gideceklerini söylemesi üzerine hastaneye geldiklerini iddia etti.

Şüpheli M.B. ifadesinde şunlara yer verdi: “Veysi İ. ile dikkat çekmemek için hastaneye giriş kaydı yaptırdık. Otomobilde Mehmet İ. kaldı, hırsızlık için suça sürüklenen çocuk M.Ş.S. ile Cihan A. ecza deposuna gitti. Herkes fikir ve eylem birliği içerisinde iştirak ederek hırsızlık suçunu işledi. İlaçları önce evime götürdüm. Ardından Hakan Ç. ile görüşerek anahtarı N.Ç’den aldığım eve götürdük. Söz konusu hırsızlık olayından dolayı pişmanım.”

İddianamenin, değerlendirme kısmında, “Şüphelilerin eylem ve fikir birliği içerisinde gece vakti hırsızlık suçunu işlemek amacıyla Gazi Yaşargil Hastanesi Onkoloji Bölümü ecza odasında değeri 550 bin olan kanser ilaçlarını çalmak için kamu malına zarar vererek hastaneye girdikleri anlaşılmıştır.” ifadesi kullanıldı.

İddianamede, tutuklu sanıklar Cihan A, Mehmet İ. ve Veysi İ, tutuklanmaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Hakan Ç, tutuksuz sanıklar M.B. ve N.Ç. hakkında “bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık”, “kamu malına zarar vermek” ve “nitelikli olarak iş yeri dokunulmazlığını ihlal etmek” suçlarından 9 yıl 8 aydan 26 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (Kaynak: AA)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme