enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3819
EURO
34,6738
ALTIN
2.405,49
BIST
10.077,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Merkez sur ilçesine bağlı Sati Mahallesi ile birlikte 33 kırsal mahallenin ulaşımını sağlayan 11 kilometrelik yolun aradan geçen 1,5 yıla rağmen halen asfaltlanması tepkiye yol açtı. Kayyım yönetimi sırasında sadece mucur dökülerek, geçiştirilen yolu kullanan mahalle sakinleri, toz yutuyor. DİYARBAKIR GAZETE- Geçtiğimiz yıl Meclis gündemine taşınan Diyarbakır’ın merkez Sur...
29.04.2024
Diyarbakır’da somut olmayan kültürel mirasın tespit edilip kayıt altına alınması için yapılan çalışma sona erdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesince yapılan saha çalışmaları kapsamında somut olmayan 41 envanter kayıt altına alındı. Müze Müdürü Ercan Alpay, hedeflerinin Diyarbakır’ın somut olmayan kültürel mirasını, zenginliğini dünya mirası listesine koymak olduğunu söyledi. DİYARBAKIR GAZETE-...
29.04.2024
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin davada savcı mütalaasında, tutuksuz yargılanan 3 polis için beraat istedi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015’te teröristler ile güvenlik güçleri arasında, tarihi Dört Ayaklı Minare’nin önünde çıkan çatışmada öldürülmesine ilişkin davada, savcı mütalaasını verdi. Firari PKK’lı terörist Uğur Yakışır’ın...
29.04.2024
Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanlığı, ÖSYM ve Açık Öğretim Üniversiteleri tarafından yapılan sınavlarda üniversitenin idari personellerine görev verilmemesi ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. DİYARBAKIR GAZETE- Dicle Üniversitesinde basın açıklaması düzenleyen Eğitim Bir-Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanı Yüksel Gümüş; ÖSYM, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi gibi kurumların yapacakları...
29.04.2024

Nasıranlı: ‘Muhtarlar ve halk meclisleri kuracağım’

Nasıranlı: ‘Muhtarlar ve halk meclisleri kuracağım’
REKLAM ALANI

AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediye Başkanlığı’na aday gösterdiği Av. Cevdet Nasıranlı, oldukça iddialı açıklamalar yaptı.

Diyarbakır’ın yeni ve gelişen en modern yüzü olan 367 bin nüfuslu merkez ilçesi Kayapınar, 224 bin seçmeniyle 31 Mart sabahı sandık başına gidecek. Diclekent ve 75 Cadde gibi kentin en lüks semtlerinin yanı sıra tapusuz gecekonduları bulunan Türkiye’nin en kalabalık mahallesi Huzurevleri’ni de içinde barındıran Kayapınar, 2004 yılında ilçe belediyesi statüsüne kavuştu.

Diyarbakır’ın Urfa ve Elazığ illerinden gelen yolların kesiştiği üçgende yer alan Kayapınar, kendilerine beş yıl hizmet edecek yeni belediye başkanını belirlemek için 31 Mart Pazar günü oy kullanacak.

AK Parti Kayapınar Belediye Başkan Adayı Av. Cevdet Nasıranlı, seçim çalışmalarını ve projelerini değerlendirdi. Sayın Nasıranlı’ya yönelttiğimiz sorular ve yanıtları şöyle:

*Öncelikle seçim çalışmalarınızı hangi stratejiyle yürütüyorsunuz?

Diyarbakır’ı bilmeyen, milleti anlamayan birçok siyasetçi gibi buraya Ankara’dan bakmıyoruz. Ben burada doğdum ve büyüdüm. Eğitimimi burada gördüm. 8 yaşına kadar Türkçe’yi bilmeyen Karacadağ’da büyümüş biriyim. Kime gidiyorsam dün ne isem bugün de öyle davranıyorum. Olduğum gibi olduğum için insanlar seviyor beni.

“FARKLILIĞIM OLACAK, AYRIMCILIK OLMAYACAK”

*Neler yapıyorsunuz?

Özel bir şey yapmıyorum. Belediye başkanlığını siyasetin üstünde bir nokta olarak görüyorum. Belediyeler, siyasetle anılmaması gereken makamlardır. Belediyenin algılanacağı tek nokta millete hizmettir. Belediyenin ideolojisi olmaz. Belediyelerde siyasi söylemler ön plana çıkarılıp insanlar fikirlerine göre değerlendirilmez. Siyasi düşüncesi olmasa bile bulunduğu yerde bir taş üstüne taş koyuyorsa, istihdama destek oluyorsa sen o insana destek vereceksin diyoruz. Göreve seçilirsem parti ayrımı yapmaksızın hizmet edeceğim. Benim bir farkım olacak. Birilerinin yaptığı gibi ideolojiyi belediyeye sokmayacağım. Belediye başkanı olduktan sonra 367 bin nüfusu hizmette eşit tutacağım. Ve memleketimde rutin belediyeciliğin ötesinde işler yapacağım.

*Nedir rutin olmayan hizmetler, anlatır mısınız?

Bugün evinizin içinden tutun sabah sokağa adımınızı attıktan gece yatana kadar siz belediye ile iç içesiniz. Hayatın her alanında yani. Dolayısıyla belediye hayatın ta gerçeğidir. Ve siz belediyeciliği sadece rutin bir hizmet olarak görmemelisiniz. Yol, kanalizasyon, kaldırım yapma, ışıklandırmalar, çocuk oyun alanları, parklar, sosyal alanlar… Bunlar zaten belediyenin asli görevleri. Ben bunları belediyenin çok ötesinde görüyorum.

“EN BÜYÜK SORUNUMUZ İŞSİZLİK”

*Nasıl bir farklılığınız olacak?

Belediyenin kapısını iş insanlarımıza sonuna kadar açacağım. Çünkü bizim en büyük sorunumuz iş ve istihdamdır. Gittiğim her yerde insanlar iş istiyor. Kayapınar’ın en öncelikli sorunu işsizliktir. Kentimizdeki temel tablo da bu yönde. Ama ben kendi ilçemin resmi kayıtlarına baktığımda 12 bin 800 işsizimiz var. Çok kısa sürede bu işsizlerimizi iş sahibi yapabiliriz. Demin saydığım hizmetleri bir belediye olarak dört dörtlük yapsanız bile işsizlik sorunu varsa siz insanları mutlu edemezsiniz. Bir belediye başkanı insanlarının mutluluğu için çaba göstermek zorunda. Bunu hayata geçirirse o zaman belediye başkanlığı vasfını da yerine getirmiş olur. Hizmetle birlikte milletini mutlu edebiliyorsa o zaman belediye başkanıdır.

“BATIDAKİ YATIRIMCILARI BURAYA GETİRECEĞİZ”

*Öncelikleriniz neler olacak?

Memlekette huzur ve güven ortamı devam ederse biz batıdaki ve buradaki yatırımcılarımızı bir araya getireceğiz. Kolektif bir yapı ortaya çıkarıp çok ortaklı  işletmelerle  buraya büyük fabrikalar açmak için belediye olarak öncülük edeceğiz. Anadolu Aslanları Diyarbakır Şube Başkanı olarak ben aday olduktan sonra Genel Merkezimize “size alt yapı desteği vereceğim siz kaç fabrika kuracaksınız” dedim. 5 fabrika sözü aldım. Bu memleketin yaralarına merhem olmanın yolu ne ise biz o noktada çaba göstereceğiz. Merkezi hükümetimizin de desteğini alarak işadamlarımıza gidip “alt yapınızı biz yapıyoruz gelin fabrika kurun” diyeceğiz.

“PROJE DESTEK BİRİMİ KURACAĞIZ”

Ayrıca belediye bünyesinde gençlerimizin kendi işlerini kurması için Proje Destek Birimi açacağız. Bu birim, belediyeye düşen işlerin çok hızlı bir şekilde, bürokratik engelleri çözmek ve hızlandırmanın takibini yapacak.

*Başka ne tür projeleriniz var?

Günlük semt pazarları değil de bu memleketin modernliğine yakışır kapalı semt pazarları oluşturacağız. Ayrıca Kayapınar modernleştikçe sokaktaki hayvanların alanlarını da öldürüyoruz. Bazı site ve parklarda çocuklarımızın hayvan sevgisinin gelişmesi için “hayvanı sevmeyen insanı sevemez” mantığıyla hayvan kulübeleri yapacağız. Tabi halkımızdan izin alarak. Bu hayvanların günlük ihtiyacını da belediyeler olarak biz üstleneceğiz.

“HUZUREVLERİ KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRECEK”

*Tapu sorunu olan mahallelerin sorunları nasıl giderilecek?

Bu sorunu yaşayan iki mahallemiz var. Bunlar Huzurevleri semtimizdeki Kuça ve Peyas mahalleleridir. Buraların tapu sorununu çözdükten sonra, Aşağı ve Yukarı Karakoyun köyleri ile birlikte buraları kentsel dönüşüme koyacağız. Huzurevleri’nin tümü kentsel dönüşüme girecek. Çünkü biz diyoruz ki komşusu açken tok yatan bizden değildir. Bir taraftan lüks site kültürü, lüks yaşam varken gecekondusu içinde tapusu olmadan, geleceğini görmeden ortak bir yaşamı sürdürüyoruz diyemeyiz Kayapınar’da. Biz bunları eşit seviyeye getirmek için gayret göstereceğiz. Belediyede ideolojiyi, siyaseti tartışma yerine insanların hayatını nasıl kolaylaştırabiliriz, onların çocuklarının geleceği için neler yapabilir izin hesap ve kitabını yapacağız. Bizim tek derdimiz bu olacak. Bizim hiçbir kurumla, kuruluş veya fertle kavga etme lüksümüz yoktur ve bunu yapmayacağız.

“KÜLTÜREL FAALİYETLER DÖRT DİLDE YAPILACAK”

*Kültürel alanda ne tür faaliyetleriniz olacak?

Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça dillerinde kültürel/sanatsal tüm faaliyetlerin  hem eğitimi, hem de uygulamasının yapılabileceği bir kongre merkezi tarzında bir kompleks düşünüyorum. Ve yılın belli zamanlarında burada gençlik festivalleri yapmayı planlıyorum. Gençlerimizin buna ihtiyacı var.

“ALANYASPOR ÖRNEĞİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Sportif faaliyetler alanında da önemli bir projemiz var. Türkiye’de spor alanında örnek gösterilen Alanyaspor var. Biz, sporcu yetiştirecek büyük bir kompleks tesis düşünüyoruz. Bunun içinde tenis kortları, atletizm, futbol gibi branşlarda sporcu yetiştireceğiz.”

“MUHTARLAR MECLİSİ VE HALK MECLİSLERİ’Nİ KURACAĞIZ”

Türkiye’ye örnek olabilecek bir model projem var. Bir hukukçu olarak yasal alt yapısını da hazırlamışım. Bir Muhtarlar Meclisi oluşturacağım. Bu yasaya dayandırılacak. Bu Meclis her ayın ilk haftasında toplanacak, sorunları ve çözüm önerilerini sunacak. Bizler de projelerimizi ve bütçemizi şeffaf bir şekilde muhtarlarımızla paylaşacağız. Sorunların tespiti ve çözümünde birlikte hareket edeceğiz. Kentsel dönüşüm konusunda ise Halk Meclisleri kuracağız. Halk Meclisleri ve muhtarlarımızla toplantı yapacağız. Kentsel dönüşüm konusunda projemiz bu, yapmak istediklerimiz bunlar diyeceğiz. Eklemek veya çıkarmak istekleriniz var mı diye soracağız. Çoğunluğun vereceği kararı esas alacağız. Ve biz belediyeyi ortak bir akılla yöneteceğiz.

CEVDET NASIRANLI KİMDİR?

1980 yılında Diyarbakır Karacadağ’da doğdu. Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. 2011-2012 yılları arasında AK Parti Diyarbakır Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. Sonrasında AK Parti Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu Başkanlığı görevini üstlendi. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı. Evli ve 2 çocuk babası.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme