enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3804
EURO
34,6971
ALTIN
2.401,91
BIST
10.052,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Merkez sur ilçesine bağlı Sati Mahallesi ile birlikte 33 kırsal mahallenin ulaşımını sağlayan 11 kilometrelik yolun aradan geçen 1,5 yıla rağmen halen asfaltlanması tepkiye yol açtı. Kayyım yönetimi sırasında sadece mucur dökülerek, geçiştirilen yolu kullanan mahalle sakinleri, toz yutuyor. DİYARBAKIR GAZETE- Geçtiğimiz yıl Meclis gündemine taşınan Diyarbakır’ın merkez Sur...
29.04.2024
Diyarbakır’da somut olmayan kültürel mirasın tespit edilip kayıt altına alınması için yapılan çalışma sona erdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesince yapılan saha çalışmaları kapsamında somut olmayan 41 envanter kayıt altına alındı. Müze Müdürü Ercan Alpay, hedeflerinin Diyarbakır’ın somut olmayan kültürel mirasını, zenginliğini dünya mirası listesine koymak olduğunu söyledi. DİYARBAKIR GAZETE-...
29.04.2024
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin davada savcı mütalaasında, tutuksuz yargılanan 3 polis için beraat istedi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015’te teröristler ile güvenlik güçleri arasında, tarihi Dört Ayaklı Minare’nin önünde çıkan çatışmada öldürülmesine ilişkin davada, savcı mütalaasını verdi. Firari PKK’lı terörist Uğur Yakışır’ın...
29.04.2024
Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanlığı, ÖSYM ve Açık Öğretim Üniversiteleri tarafından yapılan sınavlarda üniversitenin idari personellerine görev verilmemesi ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. DİYARBAKIR GAZETE- Dicle Üniversitesinde basın açıklaması düzenleyen Eğitim Bir-Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanı Yüksel Gümüş; ÖSYM, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi gibi kurumların yapacakları...
29.04.2024

Mardinkapı ile Kabe Köprüsü arasındaki yol genişletilecek

Mardinkapı ile Kabe Köprüsü arasındaki yol genişletilecek
REKLAM ALANI

17’inci Muhar Saati’nde açıklamalarda bulunan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, kent turizmi açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Mardinkapı ile Kabe Köprüsü arasında yer alan yolu 2 gidiş ve 2 geliş olmak üzere genişleteceklerini böylelikle trafik tıkanıklığının önüne geçeceklerini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin her hafta Çarşamba günü düzenlediği Muhtar Saati uygulaması devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda 17’incisi gerçekleşen buluşmaya Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, DİSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gökez, Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürü Veysi Kanat, Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, kamu kurum müdürleri, Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları ile mahalle muhtarları katıldı.

“RAMAZAN AYINDA İLÇELER ETKİNLİKLER DÜZENLEYECEĞİZ”

Vatandaşların Ramazan ayını sorunsuz geçirmeleri amacıyla yoğun bir hazırlık içinde olduklarını dile getiren Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, kent merkezi ve ilçelerde Ramazan ayına özel etkinlikler düzenleyeceklerini ifade etti. Ramazan aynın dayanışma ayı olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, yardıma ihtiyacı olanların belirlenmesinde muhtarların mahallelerindeki kişilerin tespitinde belediye ile ortak çalışmasını istedi. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un ziyaretiyle ilgili muhtarlara bilgi veren Güzeloğlu, eğitim alanında önemli yatırımlara imza atacaklarını ve daha önce imar planında okulların yer almadığını bu konu ile ilgili çalışma içinde olduklarını kaydetti.

“17 BİN KADINA FARKLI ALANLARDA EĞİTİMLER VERİLECEK”

Büyükşehir Belediyesi’nin kadın ve gençlere yönelik yeni oluşturduğu projelere değinen Güzeloğlu, “Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar” projesiyle 17 bin kadına 6 farklı başlıkta eğitim vereceklerini aktardı. Diyarbakır bünyesinde çok önemli sporcular barındırdığı ve şimdi yeni bir projeyle 21 bin genci judo sporu ile buluşturacaklarını dile getiren Sayın Güzeloğlu, sporculara salon, ulaşım, malzeme ve beslenme desteğinde bulunacaklarını belirtti.

“HASTA YAKINLARINA 4 ADET DİNLENME SALONU İNŞA EDİYORUZ”

Yaşlı destek projesiyle kent merkezi 4 ilçede belirlenen 65 yaş üstü bakıma muhtaç bireylerin temel bakım, ev temizliği ve diğer ihtiyaçlarını karşılayacaklarını kaydeden Güzeloğlu, muhtarlara da seslenerek eski aile ve komşuluk geleneklerini sürdürerek mahallede ikamet eden yaşlıların kapılarını sıklıkla çalmalarını ve hatırlarını sormalarını istedi. Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde 2 Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Kadın Hastalıkları Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 1 ve Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne 1 olmak üzere toplam 4 adet hasta yakınları dinlenme salonları inşa edeceklerini ileten Güzeloğlu, soğuk ve ısıtma sistemli hasta yakını bekleme salonlarında vatandaşlara ücretsiz çay ile çorba dağıtacaklarını ifade etti. Güzeloğlu, ayrıca 25 gün sonra tamamlanıp hizmete girecek olan hasta yakınları dinlenme salonlarında mescit ve çocuk emzirme bölümlerinin de yer alacağını söyledi.

“HASTANE ÇEVRESİNDEKİ İŞYERLERİNİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEVİR ALACAK”

Kamuya ait hastane çevrelerinin kar ile kazanç elde edilecek yerler olmadığına dikkat çeken Güzeloğlu, hastaneler etrafında sözleşmesi tamamlanan işyerlerini Büyükşehir Belediyesi’nin devir alacağını ve burada vatandaşa maliyetine satışların yapılacağını belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmayı bir model olarak hayata geçireceğinin altını çizen Güzeloğlu, hastane çevresindeki işyerlerinde hijyen ve fiyat denetimlerini aralıksız şekilde sürdürdüklerini kaydetti.

“CADDE VE KAVŞAKLARDA ÇALIŞMA BAŞLATACAĞIZ”

Kentin turizm potansiyeli açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Ongözlü Köprü yolu ile ilgili çalışma başlatacaklarının müjdesini veren Güzeloğlu, Mardinkapı’dan Kabe Köprüsü’ne kadar olan bölümde yolları 2 gidiş ve 2 geliş olmak üzere yeniden yapacaklarını söyledi. Böylelikle trafik açısından ciddi anlamda tıkanma yaşayan alanın rahatlayacağını dile getiren Güzeloğlu, yaya içinde bu aks üzerinde yürüyüş yolları inşa edeceklerini vurguladı. Havaların ısınmasıyla birlikte Melikahmet Caddesi’ne çalışma başlatacaklarına değinen Güzeloğlu, Kayapınar ilçesi Mahabad Bulvarı ile Bağlar ilçesinde farklı alanlarında yol ve bulvar çalışması yürüteceklerini sözlerine ekledi.

Muhtar Saati uygulamasında daire başkanları ile kamu kurum müdürleri yürütülen çalışmalar hakkında muhtarları detaylı şekilde bilgi verdi.

Yapılan konuşmaların ardından muhtarlar mahallelerinin sorunlarını gündeme getirme fırsatı buldu. Muhtarlardan gelen sorulara kamu kurum müdürleri, Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları cevapladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme