enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
28°C
Diyarbakır
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır, Mardin ve Batman’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’da Anıt Park’taki ilk törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Valilik önünde devam eden törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Gençlik ve Spor İl Müdürü...
19.05.2024
Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’nde korucular ile bir aile arasında yaşanan kavgada biri ağır üç kişi yaralandı. Yaralılar Hastanelerde tedavi altına alınırken, cep telefonuna yansıyan görüntülerde saldırıya uğrayan dernek ve işyerinde hasar oluştuğu gözlendi. DİYARBAKIR GAZETE- Alınan bilgiye göre, olay Hazro ilçe merkezinde meydana geldi. Gündüz saatlerinde Hazro ilçesine bağlı Kuşdam köyünden...
19.05.2024
Dünyadaki kültürel mirasın korunması için 18 Mayıs 1982 UNESCO tarafından ilan edilen Uluslararası Müzeler Günü dolayısıyla Diyarbakır Müzesinde 14 gün sürecek Müze Fest adıyla bir festival düzenleniyor. DİYARBAKKIR GAZETE- Festival bugün başlayıp 31 Mayıs’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. 18- 31 Mayıs tarihleri arasında Diyarbakır İçkalede Arkeoloji Müzesinde düzenlenecek festivalde sergi, workshop...
19.05.2024
Diyarbakır’da günlerdir 550 ile 700 TL civarında seyreden et fiyatlarında yüzde 15-20 oranında düşüş yaşandı. Düşüşe rağmen alım gücü azalan vatandaş et alamıyor. Bu arada, Bu yıl ki Kurbanlık fiyatlarının küçükbaş hayvanlar 10 bin ile 25 bin, büyükbaş hayvanlar ise 120 bin ile 300 bin TL arasında satılacak.  Diyarbakır Kasaplar...
19.05.2024

Diyarbakır’da ‘sosyal mesafeli’ gelinlik tasarlandı

Diyarbakır’da ‘sosyal mesafeli’ gelinlik tasarlandı
REKLAM ALANI

Tüm dünyada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürerken Diyarbakır’da bir gelinlikçi, 500 metre tül kullanarak yaklaşık 12 metrekarelik alanı kaplayan 20 kilogram ağırlığında “sosyal mesafeli” gelinlik tasarladı.

Türkiye’de koronavirüs tedbirleri kapsamında nişan ve düğün salonlarının faaliyetlerinin geçici olarak durdurulması nedeniyle törenler ertelendi. Kontrollü sosyal hayata geçiş süreci ile birçok sektörde olduğu gibi düğün salonları ve gelinlikçiler de yeni döneme hazırlanıyor.

Diyarbakır’da gelinlik tasarımı ve üretimi yapan Mehmet Kaymak, düğün salonlarının açılması halinde gelinin davetlilerle temasını en aza indirmek için sürece uygun sembolik bir gelinlik dikti. Yaklaşık 12 metrekarelik alanı kaplayan gelinlik için 500 metre tül kullanan Kaymak, bu özel tasarımı talep görürse üretimini sürdürecek.

Kaymak, düğünlerde de sosyal mesafeye uyulmasına dikkati çekmek amacıyla diktiği yaklaşık 20 kilogram ağırlığındaki gelinliğe satışı için 7 bin 500 lira, kiralanması için de 5 bin lira değer biçti.

“DÜĞÜN SALONLARININ AÇILMASINI İSTİYORUZ”

Kaymak, koronavirüsün Türkiye’de görülmesi ile yaklaşık 2 aydır faaliyetlerini durdurduklarını söyledi.

Bu süreçte birçok işletme gibi kendilerinin de zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Kaymak, uzun bir aradan sonra tekrar iş yerini açtığını belirtti.

Kaymak, düğün salonlarının yeniden açılmasını heyecanla beklediklerini ifade ederek, “Bir an önce düğün salonlarının açılmasını istiyoruz. Yaklaşık bir haftadır hazırlık sürecine girdik. İleriki süreçte düğün salonlarının açılması durumunda hazırlıklarımızı ona yönelik yaptık. Temennimiz bir an önce koronavirüsün bitmesi ve herkesin işine dönmesi.” dedi.

“Sosyal mesafeye dikkat edelim” uyarıları doğrultusunda çalışma yürüttüklerini anlatan Kaymak, sosyal mesafe kuralına dikkati çekmek için kabarık bir gelinlik tasarladığını belirtti.

“BÖYLE BİR GELİNLİK DİKTİĞİMİZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”

Kaymak, “Artık sosyal mesafe olmazsa olmazlarımızdan olduğu için biz de sosyal mesafeye önem verdik. Gelinliği yaklaşık bir haftada tamamladık. Gelinlik için 500 metre tül kullandık. Yaklaşık 12 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Böyle bir gelinlik diktiğimiz için çok mutluyuz. Düğün salonlarımız açıldığı zaman gelinlerimiz böyle bir gelinliği tercih edebilirler.” diye konuştu.

Bu özel tasarımın bir örnek olduğunu aktaran Kaymak, beğenilmesi ve talep görmesi halinde istenilen ölçülere göre üretime geçeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme