Diyarbakır’da, Dicle Nehri’nde sürüklenen sokak köpeÄŸini kurtarmak için suya giren 8 yaşındaki Rahmi Çiçek, akıntıyla birlikte gözden kayboldu.
İki saatlik aramanın ardından bulunan Çiçek, olay yerindeki sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Diyarbakır’ın Merkez YeniÅŸehir ilçesi, Fiskaya semtinde oturan 8 yaşındaki Rahmi Çiçek, öğlen saatlerinde Dicle Nehri kıyısında oynarken, bir sokak köpeÄŸinin akıntıyla birlikte sürüklendiÄŸini gördü. KöpeÄŸi kurtarmak için birden suya atlayan çiçek de akıntıyla birlikte sürüklenerek gözden kayboldu. Çevredeki çocukların bağırarak yardım istemesi üzerine vatandaÅŸlar durumu polise ve saÄŸlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler bölgeye arama kurtarma ekiplerini çağırdı. Suyun içerisinde yaklaşık 2 saat arama yapan ekipler, küçük Rahmi’nin cansız bedenine ulaÅŸtı. Suyun içerisinden çıkarılan Çiçek’in hayata döndürülmesi için olay yerinde hazır bekletilen saÄŸlık ekipleri tarafından kalp masajı yapıldı. Ancak tüm müdahalelere raÄŸmen Rahmi Çiçek, hayata döndürülemedi. Talihsiz çocuÄŸun kurtarmak için canından olduÄŸu köpek ise bulunamadı.
Olay yerine gelen ambulansla Diyarbakır EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi morguna kaldırılan Çiçek’in cansız bedeni, daha sonra ailesine teslim edildi. Rahmi Çiçek, Feritköşk Mezarlığı’na defnedildi.