enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehirleşmeye yenik düşen tarihi çeşmeleri restore ederek tekrar su akmasını sağladı. DİYARBAKIR GAZETE- İmar ve şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları ile şehirdeki tarihi çeşmeler özgün yapıları korunarak yenileniyor. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından tescil güncellemesi ve gruplandırma...
29.03.2024
DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun basın ile bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen buluşmada, Eşbaşkanlar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bucak, kayyım kaygısının olmasına rağmen halkın sandığa giderek iradelerine sahip çıkacaklarına inandıklarını belirterek, “Bizim de demokrasi ve haklı mücadelemiz bizce halk tarafından...
29.03.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı bünyesinde yürütülen AB destekli “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi” açılışı düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezin’de düzenlenen etkinliğe SGK İl Müdürü Reşit Merttir, İş-Kur Müdürü Mustafa Yılmaz, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu kurum...
29.03.2024
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde evinde kalp krizi geçiren Sakine Tuncer (70), ambulans helikopterle sevk edildiği Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. DİYARBAKIR GAZETE- Kulp ilçesinde yaşayan Sakine Tuncer göğsünde ağrı hissedince, yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Sağlık ekipleri tarafından Kulp Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi...
29.03.2024

Abay: ‘Diyarbakır’a Kanser Hastanesi istiyoruz’

Abay: ‘Diyarbakır’a Kanser Hastanesi istiyoruz’
REKLAM ALANI

Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği 2. Olağan Kongresi yapıldı.

Yaklaşık iki yıl önce kurulan, kanser hastalığına karşı farkındalık yaratma şiarıyla yola çıkan ve kanserli hastalara yalnız olmadıklarını hatırlatan Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği, 2. Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

Kentte bir çok önemli ismin katıldığı kongre hareketli ve duygusal geçerken, tek aday olarak gidilen seçimde Şükrü Abay güven tazeledi. Kongrede konuşan Dernek Başkanı Şükrü Abay, bu yola 3 kişi ile çıktıklarını belirtirken, “Bayağı zorlandık, 6 ayda anca 8 hasta bulabildik. Hastalar ne yazık ki kendilerini gizliyorlar.” dedi. Derneğin faaliyetlerinden bahsederken zaman zaman duygulanan Abay, “Çok araştırma yaptık, çok kader arkadaşımızı kaybettik, düğününe 12 gün kala hayatını kaybeden arkadaşımız oldu” diyerek oldukça duygulanırken, “Kanseri duyan herkes 9 köyden uzağa kaçıyor, oysa biz kanserin üstüne üstüne gideceğiz ve onu kesin yeneceğiz. Kanser kesinlikle yenilir, ben 4 kanser atlattım” diyerek kanseri yenmenin kurallarını aktardı. Desteğe büyük ihtiyaç duyduklarını belirten Abay, “Parti ve sivil toplum örgütleriyle beraber yürümek zorundayız. Tam donanımlı bir kanser hastanesi istiyoruz. Araç gereç ve ulaşım anlamında büyük sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

Aralarında AK Parti Doğu Anadolu Koordinatörü Alaattin Parlak, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak ve Prof Dr. Hamdi Temel, akademisyenler, doktorlar, hasta ve hasta yakınlarının da bulunduğu birçok ismin katıldığı program bir hayli hareketli ve duygusal geçti.

DERNEĞİN ÇALIŞMALARI ANLATILDI

AK Parti İl Başkanı Serdar Budak, AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak

Kongre divan önerisi için yapılan listenin sunumuyla başladı. Oylamaya sunulan listenin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından divan yetkilileri sahneye davet edildi. Ardından şehitler anısına saygı duruşuna geçildi ve istiklal marşı okundu. Katılımcılara slaytlar halinde derneğin çalışmaları izletildi. Daha sonra günün anlam ve önemine binaen konuşmak yapmak üzere Dernek Başkanı Şükrü Abay sahneye çıktı. Abay, konuşmasına Vali, belediye başkanı ve birçok isme verdiği desteklerden ötürü teşekkür ederek başladı.

“TOPLUMUN BAKIŞ AÇISI YÜZÜNDEN GİZLENME İHTİYACI DUYUYORLAR”

Bu yola 3 kişi ile çıktıklarını belirten Abay; “Bayağı zorlandık, 6 ayda anca 8 hasta bulabildik. Hastalar ne yazık ki kendilerini gizliyorlar. Toplumun onlara bakış açısı yüzünden gizlenme ihtiyacı duyuyorlar. Aynı şekilde ben de eşim hariç hiçbir yakınıma hastalığımı söylememiştim” dedi.

“BİZ BUNU AMAÇ EDİNDİK”

Hastaların kendilerini gizlemelerinden rahatsızlık duyduğunu dile getiren Abay, “Biz bu bakış açısını ve hastaların kendilerini açıkça belirtmelerini sağlamayı amaç edindik” dedi.  Derneğin faaliyetlerinden bahsederken zaman zaman duygulanan Abay, “Çok araştırma yaptık, çok kader arkadaşımızı kaybettik, düğününe 12 gün kala hayatını kaybeden arkadaşımız oldu” diyerek duygulandı.

“KANSERİN ÜSTÜNE ÜSTÜNE GİDECEĞİZ’’

Derneğin amaçları hakkında katılımcılara bilgiler veren Abay, “Kanseri duyan herkes 9 köyden uzağa kaçıyor, oysa biz kanserin üstüne üstüne gideceğiz ve onu kesin yeneceğiz. Kanser kesinlikle yenilir, ben 4 kanser atlattım” dedi.

Kendisinin de bu hastalıktan çok çektiğini aktaran konuşmacı, tecrübelerini ve izlenilecek yolları şöyle anlattı;  “Ben defalarca yendim kanseri, moralsiz ve psikolojik olarak çökmüş iseniz tedaviye yanıt vermeniz oldukça düşük olur. Kanseri yenmek istiyorsanız kesinlikle moral ve motivasyonunuz yüksek olacak. Spor yapacak ve hareketli olacaksınız. Stressiz ve doğru besleneceksiniz. Bu işin kuralı bu”

KANSER HASTAHANESİ İSTİYORUZ

Dernek Başkanı Şükrü Abay, bu yolda çok zorlandıklarını ve kanserle mücadelenin tek bir dernekle yürütülemeyeceğini ifade etti. Mevcut hastanelerin ihtiyacı karşılamada yetersiz olduğunu ifade eden Abay, bunun yanı sıra desteğe de ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Parti ve sivil toplum örgütleriyle beraber yürümek zorundayız. Tam donanımlı bir kanser hastanesi istiyoruz. Araç gereç ve ulaşım anlamında büyük sıkıntı yaşıyoruz. Desteğe ihtiyaç vardır” dedi.

Program konuşmadan sonra hastalığı yenen üyelerine plaket takdim edilmesi ile devam etti.

BUDAK: ŞÜKRÜ BEY EN BÜYÜK ÖRNEKTİR

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak ise program hakkında değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına hastalara şifalar dileyerek başlayan Budak; “Açıkçası moralin ne kadar önemli bir olgu olduğunu sayın başkanımız belirtti. Şükrü bey yıllarca muzdarip bu hastalıktan ama yılmadı direndi. Kendisi bu konuda en büyük örnektir” dedi.

MİNİKLERDEN FOLKLOR GÖSTERİSİ

Program konuşmaların ardından İskender Paşa İlkokulu Minikler Folklor Ekibinin gösterisi ile devam etti. Oldukça renkli ve eğlenceli gösteri katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

PLASTİK KANSERE YOL AÇIYOR

Daha sonra sunum için söz alan Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı ve D.Ü. Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurucu Müdürlüğü görevini de yürüten ve aynı zamanda gazetemiz yazarlarından Prof. Dr. Hamdi Temel, plastiklerin insan ve doğaya olan zararları hakkında oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Plastik ürünlerin kansere yol açtığını kaydeden ve pet şişenin zararları hakkında yürüttükleri projelerlerden bahseden Temel, “Yaptığımız araştırmalar ile pet şişelerin zararlı olduğunu ilk biz keşfettik ve dünyaya duyurduk” dedi.

Sunumda günlük kullanımda olan birçok poşet, pet şişe vb ürünlerin içeriğinden bahseden Temel, verdiği bilimsel örneklerle konunun ne kadar hassas olduğunu vurguladı.

PANDOMİN GÖSTERİSİ

Etkinlik daha sonra Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinde görevli Uzman Doktor Veysel Hasköyler’in, kanserin ne olduğu, nasıl oluştuğu ve hücrelerin yapısı ile ilgili bilgilerin bulunduğu sunum ve öğrencilerin kansere farkındalık yaratma amacıyla düzenlediği pandomin gösterisiyle devam etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme