enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4635
EURO
34,7814
ALTIN
2.440,49
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

Adaylarda kent kimliği öncelikli olsun!

Adaylarda kent kimliği öncelikli olsun!
REKLAM ALANI

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde başkan olacak isimlerin siyasi kimlikten çok kent kimliği ile ön plana çıkan isimlerden olmaları isteniyor.

DİSİAD Başkanı Burç Baysal, “Kimsenin siyasi düşüncesini bastıramayız ancak başkan olduktan sonra bunu görevine yansıtmadan çalışmalıdır”  dedi. MÜSİAD Başkanı İsmail Şanlı, başkan olacak isimlerin partisine değil kente hizmet etmesi gerektiğine dikkat çekti. ASİAD Başkanı Aydın Altaç ise, adayların kentle ilgili plan ve projelerini kamuoyu ile paylaşması gerektiğini dile getirdi.

Mart ayında yapılacak yerel seçimlere 6 aydan az bir zaman kaldı. Seçimler için gözlerin çevrildiği kentlerin başında Diyarbakır geliyor. HDP’li belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı’nca yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevden alınarak yargılanmasından ve tutuklanmasından sonra son üç yıldır kayyumlar tarafından yönetilen belediyeler için partiler kimleri aday gösterecek?. Bu sorunun cevabı bilinmiyor. Kamuoyu ise “Diyarbakır Nasıl Bir Belediye Başkanı İstiyor?” sorusuna cevap arıyor.

KENT KİMLİĞİ ÖNE ÇIKANLAR TERCİH EDİLMELİ

Bu soruyu farklı üç STK’nın başkanına sorduk, çarpıcı cevaplar aldık. Ortaya çıkan en önemli görüş; başkanlık yapacak isimlerin siyasi kimliği ile öne çıkanlar değil, kent kimliği ile öne çıkanlardan seçilmesi.

MÜSİAD Şube Başkanı İsmail Özşanlı, kentin çözüm bekleyen yerel sorunları olduğuna dikkat çekerek göreve gelecek kişilerin partisine değil ayrım gözetmeden tüm kesimleri kucaklayacak ve hizmet üretecek isimler olması gerektiğini söyledi.

“TEPEDEN İNME DEĞİL, HALKIN SEVDİĞİ İSİMLER OLMALI”

Özşanlı,”Belediyecilikten anlayan, teknik anlamda yetişmiş, imarı, şehirciliği, kenti bilen, kentli kimliği olan adaylar olmalı. Nüfuz sahibi olan, tepeden inme gösterilen adaylar olmamalı. Particilik yapmayacak, herkese eşit olacak. Her türlü görüşe açık olacak, ayrımcılık yapmayacak. Aksi takdire kente yazık olacak. Partiler halkın sesine kulak vererek adaylar belirlemelidir. Kentin çözüm bekleyen önemli sorunları var. Bunların başında ulaşım ve alt yapı geliyor. Tramvay yapılacak denildi ama yapılmadı. Bugün insanlar günlük hayatta ciddi bir ulaşım sorunu yaşıyor” dedi.

BAYSAL: “SİYASİ KİMLİĞİ OLABİLİR AMA SİYASİ AKTÖR GİBİ BELEDİYEYİ YÖNETMEMELİ”

DİSİAD Başkanı Burç Baysal, partilerin şehirde kabul gören ve liyakat sahibi isimleri tercih etmesi gerektiğini söyledi. Mevcut belediye yönetimlerinin yeni semtleri öncelediğini ancak turizm çekim merkezi olması gereken Sur içini ikinci plana ittiğini ifade eden Baysal,”Şehirde kabul görecek, kenti tanıyan ve kentin hassasiyetlerini esas alan, ekonomisini bilen, kentin dengelerini gözetleyen adaylar tercih edilmeli. Liyakat esas alınmalıdır. Belediye başkanı seçildikten sonra halkın belediyesi gibi işlev görmelidir. İnsanların elbette siyasi kimliği ve etiketi olacak ancak belediye başkanı olduktan sonra siyasi aktör gibi hareket etmeye devam etmeniz kente zarar verir.

“SUR SOKAKLARI ÇÖP YIĞINLARI İÇİNDE”

Diyarbakır’da hakikaten günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen sorunlar var. Diyarbakır, Büyükşehir olduktan sonra ilçe belediyeleri sorumluluklarını tam yapamadıkları için Büyükşehir Belediyesinin yükü arttı. Oysa ilçe belediyeleri işlerini yaparsa Büyükşehir o zaman ana sorunlarla uğraşır ve başarılı olur. Yani rutinden çıkmış olur. Aday belirlenirken bunlara dikkat edilmeli. Birçok sorun var ama en başta ulaşım ve temizlik geliyor. Ulaşım, günlük hayatı felç ediyor. Mevcut belediyeler daima yeni kentleri öne alıyor ama turizm çekim merkezi olması gereken, kentin hafızası konumundaki Sur içi unutulmuş durumda. Ara sokaklar, turistlerin geçtiği yerler çöp yığını içinde. Çok ciddi bir çevre kirliliği var. Surların içinden geçilmiyor, her taraf yakışmayacak duvar yazılarıyla dolu” dedi.

ALTAÇ: “ADAYLAR PROJELERİNİ PAYLAŞMALI”

Asrın İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Aydın Altaç ise belediye başkan adaylarının mutlaka plan ve projelerini açıklaması gerektiğini dile getirdi. Altaç,”Aday olacak arkadaşlar yerel sorunları bilen, halk tarafından sevilen, toplumda karşılığı olan, yıpranmamış ve yıpratılmamış isimlerden tercih edilmelidir. Bunun hem Diyarbakır’a, hem kentin sorunlarının çözümüne katkısı olur. Ulaşım, imar kirliliği, alt yapı eksikliği en önemli sorunlar olarak görüyoruz. Aday arkadaşların kentsel dönüşüm başta olmak üzere kentle ilgili plan ve projelerini mutlaka açıklamaları lazım. Seçim sürecinde siyasi kavgaları değil, plan ve proje yarışlarını, rekabetini izlemeliyiz” ifadelerini kullandı.

(Saffet AZBAY’ın Özel Haberi)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme