enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
ALTIN
2.308,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

AK Parti Milletvekili Ensarioğlu; “Bu yeni bir şeydir”

AK Parti Milletvekili Ensarioğlu; “Bu yeni bir şeydir”
REKLAM ALANI

Rûdaw’a konuşan AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu, Erdoğan’ın Diyarbakır’da “Biz bundan sonra silahı elinden bırakan herkesle demokratik zeminde her türlü sorunun çözümüne varız” dediğini hatırlatarak çözüm sürecine dair açıklamalarda bulundu. Ensairoğlu, “Bu önemli bir mesajdı. Bunu aslında herkes anladı. Bu yeni bir şeydir. Çözüm sürecinin devamı değildir, yeni bir şeyin kurgulanması anlamına geliyor. Bunlar için silahın bırakılması gerekir” dedi.

DİYARBAKIRGAZETE- AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Rûdaw’ın bültenine katılarak seçim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Muhalefetin kurduğu ittifaka ilişkin konuşan Ensarioğlu, “Bu seçimler, Türkiye’nin son 100 yılının en önemli seçimleridir. Neden? 7 siyasi benzemez partinin yanına 8’nci bir benzemezi alarak, arkalarına da 2 örgütü alarak ve Almanya’sından İngiltere’sinden İsrail’inden tut Uluslarası güçleri de arkalarına alarak bir ittifak kurdular. Bu, bouşuna kurulmadı. Bu, büyüyen Türkiye’nin önünü kesmek içindi” dedi.

“BİZİ ASIL ŞAŞIRTAN HDP’NİN, YEŞİL SOL’UN TAVRIDIR”

HDP’nin seçimdeki tavrına ilişkin konuşan Ensarioğlu, şunları söyledi: “İkinci turda herkes görecek ki yüzde 55’in üzerinde bir çoğunlukla bu işi bitireceğiz. Her seçimde kazananlar ve kaybedenler olabilir ama bizi asıl şaşırtan HDP’nin, Yeşil Sol’un tavrıdır. Asıl sorgulanması gereken, asıl milletin hesap sorması gereken HDP’nin tavrıdır. Az önce de açıklamalarını yaptılar.

“CHP, İTTİHAT TERAKKİ ANLAYIŞINI, ŞEYH SAİD’İ ASAN ANLAYIŞI TEMSİL EDİYOR”

Şimdi CHP Genel Başkanı ile AK Parti Genel Başkanı arasında bir yarış var. İkisi arasında bir kıyas yapılır. Millet niçin ikisine oy verir diye. Kürtler açısından, Gündeydoğulular açısından meseleye bakmak lazım. CHP neyi temsil ediyor? CHP, bu ülkede İttihat Terakki anlayışını, resmi ideolojiyi, 80 yıllık vesayet anlayışını, Seyit Rıza ve Şeyh Said’i asan anlayışı, Kürt dilini ve kıyafetlerini yasaklayan anlayışı temsil ediyor. Seçime girerken bizim ne yaptığımız belli. HDP’nin ne yaptığı belli değil. Kürtler adına siyaset yaptığını iddia eden bu siyasal anlayış, bölge insanlarına 80 yıldır zulmeden anlayışı temsil edenlere destek veriyor. Kürtler adına siyaset yapanın bunu izah etmesi gerekiyor. Bu çelişkiyi bu millete anlatması lazım. Bunlar, Kürtlerin hayrına bir tercih değil.

YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ OLABİLİR Mİ?

Yeni bir çözüm sürecinin başlatılıp başlatılmayacağına ilişkin soruya ise Ensarioğlu, şöyle yanıt verdi: “Bir ay önce Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da temel atma törenlerinde geldi konuştu. Önemli iki mesaj verdi. Bir yeni dönemin en önemli meselesinin sivil demokratik bir anayasa olduğunu ve bu anayasa içinde tüm sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi. İkinci önemli mesaj ise ‘Çözüm sürecini biz başlattık ama biz bozmadık’ dedi. Ardından da başka bir şey söyledi.

“YENİ BİR ŞEYİN KURGULANMASI”

‘Biz bundan sonra silahı elinden bırakan herkesle demokratik zeminde her türlü sorunun çözümüne varız’ dedi. Bu önemli bir mesajdı. Bunu aslında herkes anladı. Bu yeni bir şeydir. Çözüm sürecinin devamı değildir, yeni bir şeyin kurgulanması anlamına geliyor. Bunlar için silahın bırakılması gerekir. Buna hazır mı HDP? Silahın vesayeti altında siyaset yaptıkları müddetçe kendilerinin de bir şeyler üretebilme şansı yok.

“ÇÖZÜM SÜRECİNİ PKK BİZZAT BİTİRMİŞTİR”

Kürtlerin de farklı kesimlerin de sorunlarını çözebileceği sivil demokratik bir anayasa zaten sorunun çözümüdür. Diğer taraftan çözüm süreci bitmiştir. PKK bizzat bitirmiştir. Kendisi basın toplantısı ile bittiğini duyurmuştur. Silahlı mücadeleye başladığını söylemiştir. Biten bir şey değil de yeni bir şeyin kurgulanabilmesi için de PKK’nin Türkiye’deki silahlı varlığına son verdiğini söylemesi gerekir. Sonra da bu işi siyasilere bırakması lazım. Cumhurbaşkanımız da ‘Siyasi zeminde her türlü sorun konuşulur’ dedi. Devlet her zaman için şunu bekler ve söyler: Silahın ve şiddetin Türkiye’de hiçbir meşruiyeti yoktur. Örgüt Türkiye’deki silahlı varlığına son verdiğini ilan edecek ve gereğini yapacak. Onun dışında bizler var olan sorunları parlementoda siyasi zeminde kendimiz çözeceğiz.”

“İMRALI’YI DA BOŞA ÇIKARAN BİZZAT KANDİL’DİR”

PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşme konusunda gündemde tartışılan sözlerinin bağlamından koparıldığını belirten Ensarioğlu, şunları söyledi: “Benim söylemim bağlamından koparılarak kullanıldı. Ben ‘Öcalan devletin elindedir, devlet her zaman Öcalan’la görüşür’ dedim. Ama çözüm sürecinin bittiğini, yeni bir şey için ise örgütün silah bıraktığını beyan etmesi gerektiğini söyledim. Bağlamından koparıldı. Söylediğim şey çok net. Öcalan’ı da boşa çıkaran örgütün kendisidir. Süreci de boşa çıkaran, İmralı’yı da boşa çıkaran bizzat Kandil’dir.”

“KÜRTLERİN GARANTİSİ KENDİLERİDİR”

Türkiye’de bundan sonrasına dair nasıl bir sürecin yaşanacağına dair soruya da Ensarioğlu şu yanıtı verdi: “Türklerin ve Kürtlerin hiçbir zaman sorunları olmadı. Ben Mesud Barzani’nin lafını tekrar ediyorum. Türkler, Kürtler, Araplar ve Farslar bu coğrafyanın kadim milletleridir. Birlikte yaşamışlar. Halkların birbiriyle sorunları yok. Rejimler sorunlar yaşatmıştır. Türkiye’de de kimsenin birbiriyle sorunu yok. Kürtlerin garantisi kendileridir. Kürtler bu ülkenin asli unsurlarıdır. Bu toprakların binlerce yıllık tarihi olan sahipleridir. Onun için garanti kendileridir.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme