enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4753
EURO
34,9656
ALTIN
2.436,39
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

AK Partili Vekil Eker: “Türkiye’nin sorunlarını yine AK Parti çözer”

AK Partili Vekil Eker: “Türkiye’nin sorunlarını yine AK Parti çözer”
REKLAM ALANI

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerini değerlendiren eski Bakan ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, Türkiye’nin sorunlarını AK Parti’nin çözebileceği inancında olduğunu ifade ederek, 14 Mayıs’ta başta gençler olmak üzere hemşerilerinden destek istedi.

Eker, Türkiye’nin sorunlarını çözebilme kabiliyetine erişmiş olmasının bazı küresel aktörleri rahatsız ettiğine işaret ederek, “Küresel bir takım aktörler Türkiye’nin bu yürüyüşünü engelleme ve köstek olma yolunda terör örgütleriyle iş tuttular. Kimdi bunlar? İçerde FETÖ ve PKK idi. Bunlar üzerinden bir takım engelleme operasyonları yaptılar. Gezi, 6-7 Ekim olayları, Çukur-Hendek Olayları ile son olarak 15 Temmuz olayları bunlar tarafından gerçekleştirildi” diye konuştu.

DİYARBAKIRGAZETE- (ÖZEL)- Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, www.diyarbakırgazete.com editörü Sait Bayram’a 14 Mayıs seçimlerini değerlendirdi.

“AK PARTİ TÜRKİYE’DE EN ÇOK REFORMLARA İMZA ATAN PARTİDİR”

Seçimin millet, bölge ve Ülke için hayırlar getirmesi dileğinde bulanan Eker, şöyle dedi:

“Adalet ve Kalkınma partisinin kazanması, iktidarını devam ettirmesi, parlamentoda en güçlü şekilde temsil edilebilmesi için çaba içerisinde olacağız. Bizim referansımız AK Parti’nin Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu reformları gerçekleştirmiş bir parti olması. Ekonomi, kalkınma, alt yapı, siyasi, demokratikleşme ve sivilleşme, özgürlükler alanında AK Parti çok büyük reformlara imza atmış bir partidir. Türkiye’nin bu manada eskiden karşı karşıya kaldığı ve bu yönetim anlayışından kaynaklanan o problemlerin tamamının çözüldüğü ve Türkiye’nin çok iyi bir yola girdiği bir süreçten bahsediyoruz. Geçmiş Ak Parti icraatları bize bunu gösteriyor. Tabi bu uzun süren iktidar dönemi sadece Türkiye’nin iç meselelerinin çözülmesiyle ilgili değil buna karşı küresel problemlerle de insanlığın sınandığı dönemler oldu. Örneğin bir pandemi yaşandı. Bir çok ülke bundan çok ciddi şekilde olumsuz etkilendi. Bizde bundan bir şekilde etkilendik. Arkasında bu yılın başında asrın felaketi deprem oldu. Bunların ürettiği sorunların nasıl çözüleceğine dair toplumun sorusu var. Toplum bu sorunları gerek pandemi ile gerekse de depremle ortaya çıkan felaketin nasıl çözüleceğine dair toplumun beklentisi var.

“ASIL SORU, BU SORUNLARI KİM ÇÖZECEK? OLMALI”

Asıl soru budur. Vatandaşlarımız bu soruyu soracak. Bu sorunları kim çözecek? Hangi birikim, hangi tecrübe, hangi kararlılık, hangi siyasi irade, hangi kadrolar? Biz diyoruz ki Adalet ve Kalkınma Partisi 2002’de iktidara geldiğinde devraldığı o günkü yönetimden devraldığı problemler nasıl 2003’ten itibaren hızla çözüp, Türkiye’yi çok iyi bir noktaya getirdiyse, tabiri caizse bir Lig atlattıysa Türkiye’ye, bugün de gerek pandemi gerekse de arkasından onların ürettiği olumsuzluklar ve depremin olumsuz etkileri aynı şekilde bunların çözümünü de AK Parti yapar. Vatandaşlarımızdan Sayın Genel Başkanımıza ve Partimizin programına, kadrolarına, yönetim anlayışına ve felsefe anlayışına güvenmelerini ve bu konuda destek vermelerini bekliyoruz. İnşallah biz bu şekilde Türkiye’nin sorunlarını çözeceğiz”

“TÜRKİYE’NİN SORUNLARINI ÇÖZME KABİLİYETİNE ERİŞMESİ BAZI KÜRESEL AKTÖRLERİ RAHATSIZ ETTİ”

Eker, Türkiye’nin sorunlarını çözebilme kabiliyetine erişmiş olmasının bazı küresel aktörleri rahatsız ettiğine işaret ederek, “Küresel bir takım aktörler Türkiye’nin bu yürüyüşünü engelleme ve köstek olma yolunda terör örgütleriyle iş tuttular. Kimdi bunlar? İçerde FETÖ ve PKK idi. Bunlar üzerinden bir takım engelleme operasyonları yaptılar. Gezi, 6-7 Ekim olayları, Çukur-Hendek Olayları ile son olarak 15 Temmuz olayları bunlar tarafından gerçekleştirildi. Bu olaylardan ikisi PKK, ikisi de FETÖ tarafından düzenlendi. Biz 4 olayla karşı karşıya kaldık. 2013 ile 2016 arasındaki süreçte Türkiye’de 4 çok büyük olay yaşandı. 4 olay da AK Parti’nin reformlarını engelleme çabalarıydı. Neydi bu refomlar? Kürt meselesini kökten çözümü ile ilgili geniş bir toplumsal bir tür uzlaşma, barışma, mutabakat, kardeşliğin ihyası kendi değerlerimizle kendi sorunlarımızı çözebilmenin yoluydu bu. Biz bunlara rağmen Türkiye’yi yine kalkındırdık. Türkiye 2017 yılında bir sistem değişikliğine gitti. Bir referandum yapıldı.  Ondan sonraki süreçte o yaraların sarılması ve tekrar düzeltilme sürecinde bu kez pandemi yaşandı. Pandemiyi atlattıktan sonra Deprem yaşandı.

“6’LI MASANIN MUTABIK KALDIĞI TEK NOKTA: AK PARTİ İKTİDARININ BİTİRİLMESİDİR”

Şimdi işte enkazın kaldırılması, bunların yaralarının sarılması ve yeniden bu ivmenin yakalanması için AK Parti kaldığı yerden devam edecek. Onun için 14 Mayıs seçimleri bunun için önemlidir. Gerçekte çok parçalı bir yapı birbirinden çok farklı sadece mutabık kaldıkları, anlaştıkları tek nokta var; AK Parti iktidarının bitirilmesi. Üzerinde mutabık oldukları tek mesele budur. Çünkü bunların felsefi ve siyasi planlarına baktığınız zaman hiçbirisi hiçbirisine benzemiyor. Bu başka bir şey. Esasında tam da soru burada. Neden bu insanlar bir araya geldi. Bunu kim ve ne şekilde bir araya getirdi. Bunun cevabını vermek lazım” ifadelerini kullandı.

“DİYARBAKIR’DAKİ SEÇİM ÇALIŞMALARINA KATILACAĞIM”

Seçim sürecinde Diyarbakır’a siyasi çalışmalara katılacağını belirten AK Parti Diyarbakır Milletvekili Eker, “Seçim sürecinde siyasi çalışmalara inşallah katılacağım. Partimizin parlamentoda en iyi şekilde temsil edilebilmesi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesi için çalışacağız. 14 Mayıs’a kadar bu çalışmaları bütün gücümle, bütün imkanlarımla inşallah katılacağım, devam edeceğim. Milletimizle birlikte inşallah bu süreci Cenabı Allah başarı ile tamamlamayı ve görmeyi nasip etsin” dedi.

“TÜRKİYE’NİN SORUNLARINI AK PARTİ ÇÖZER”

Türkiye’nin sorunlarını AK Parti’nin çözeceğine inandığını belirten Eker, “Bütün kuvvetlerimizi bir noktada teksif etmeyeceğiz. Aday arkadaşlarımız, kardeşlerimiz için SKM’nın programları var. Yine SKM’nin bizim için düzenleyeceği programlar var. Biz bu programları SKM’nin verdiği görevleri yerine getireceğiz. Onunla ilgili çalışacağız. Dediğim gibi amacımız burada partimizin en iyi seçim sonucunu alması için çaba sarf edeceğiz. Bizim inancımız göre Türkiye’nin sorunlarını AK Parti çözer” diye konuştu.

Sait BAYRAM’ın Özel Röportajı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme